Oslobodenie od telesnej výchovy

4. aug 2023

Ahojte baby mam na vás 1 otázku. Dcere zistili pomerne veľkú cystu na vajecniku pravidelne chodí raz za mesiac na kontroly ale do FN obvodná gynekologicka ju tam poslala ze s takýmto nálezom nech ju sledujú tam a keby niečo muselo by sa to riešiť operačne. Väčšinou keď chodí na kontroly je tam ten istý lekár len problém je v tom ze nemá ešte atestáciu. Minule nám hovoril ze na tsv určite nebude môcť cvičiť aby jej to neprasklo čiže bude potrebné potvrdenie od lekára na oslobodenie. Navrhol nám ze on jej ho kľudne potvrdí len chcela som sa vas spytat ci neviete ako to chodí a ci podľa Vás by vadilo ak by mala na oslobodenie od tsv pečiatku od neastestovaneho lekara alebo je potrebne ísť k pediatricke ?

vanilkovazmrzka
4. aug 2023

Uz davno tu peciatku od neho mala mat. Co myslis ze niekto v skole bude lustrovat, ktory lekar jej tu peciatku dal, a kolko rokov praxe ma za sebou? Ved to je len telesna…

nykkushka
4. aug 2023

Neatestovany lekár môže mať aj 10r praxe. Len sa k tej atestacii ešte nedostal 😉 to len na margo tej nedôvery hodnosti 😉

tanyan
4. aug 2023

Nech jej to potvrdí on a keby mala škola nejaký problém, tak nech Vám na základe jeho potvrdenia vystaví pediatrička druhé potvrdenie.

letfenixa
4. aug 2023

Škola nebude skúmať atestovanost lekára.

simsalabim
4. aug 2023

Potvrdenie o oslobodeni z TV vypisuje pediater. Nie specialista. Obvodny lekar tlacivo vypise na zaklade jeho odporucania. Je na to specialne tlacivo. Tlacivo treba kazdy polrok. Mam osobne skusenosti.

tanyan
4. aug 2023

@simsalabim Postupy sa na jednotlivých školách, resp. v pôsobnosti rôznych zriaďovateľov môžu líšiť. Základ je mať papier od špecialistu a ďalej sa postupuje podľa inštrukcií a potrieb konkrétnej školy.

simsalabim
4. aug 2023

@tanyan zaujimave. Tak dcerina ZS a dve SS, ktore navstevovala a navstevuje, maju rovnaky postup 🤷‍♀️

tanyan
4. aug 2023

@simsalabim Asi patria pod toho istého zriaďovateľa a teda majú aj rovnaké postupy. 😉

simsalabim
4. aug 2023

@tanyan nepatria. Jedna z nich (SS) mala cirkev ako zriadovatela. A ZS a druha SS neviem, ale su to ine BA obvody.

tanyan
4. aug 2023

@simsalabim Nerozumiem prečo vlastne potrebuješ odporovať. Ja som len napísala, že postupy sa môžu líšiť, teda nemusia byť absolútne totožné a zhodné na celom území republiky. Nevylučujem, že na niektorých sú zhodné. Školský zákon rieši v tejto súvislosti len prítomnosť a hodnotenie.

letfenixa
4. aug 2023

Áno, obnovuje sa to každý polrok. Kvôli polrocnemu hodnoteniu.

simsalabim
4. aug 2023

@tanyan ved ja ti neodporujem 🤷‍♀️ Len ti odpovedam, ci?

kacena4
4. aug 2023

ahojko postup je takyto, soecialista ti na lekar. spravu napise odporucanie oslovodit od telocviku a v akom rozsahu, ci uplne ci ciastocne. na nete si stiahnes a vyrlacis tlacivo zo ŠEFTu idslobodenie od TV a pediatricka ti ho vyplní na zaklade spravy od specialistu. vypise rozsah oslobodenia a dg. na ktoru udeluje oslobodenie. s tymto tlacivom a žiadosťou o oslobodenie z tv (najdes na stranke skoly) pojdes do skoly hned na zaciatku roku. riaditelka si na jej zaklade cyda rozhodnutie o oskobodeni a tiez kde sa eieta bude zdrziavat pocas tv ci pojde na inu hodinu ci bude na lavicke, popr. ak je to 1 a poskedna hodina nemusi do skoly. treba dat avizo triednej aj telocvikarke