Môžem mať opatrovateľský príspevok súbežne s rodičovským?

pegyna23
12. sep 2019

Dobry den,chcela by som sa opytat ci niekto z vas ma skusenost,ze brali ste rodicovsky prispevok a vtom sa nieco stalo mame alebo niekomu a vybavili ste opatrovnicke?no mama dostala mozgovu prihodu silnu a ostane uz lezat,,a tak musim sa o nu starat a ked mam ten rodicak,ze ci mi daju aj opatrovnicke?

henka80
12. sep 2019

@pegyna23 ano, ja som poberala aj rodicak, aj opatrovatelsky. Len treba ist na urad prace na opatrovatelsky odbor, daju ti tlaciva a ty si k tomu musis zohnat prilohy.Napr.dat vypisat maminmu lekarovi posudok, ako kde sa sa plati, aj 7Eur,potom vselico ine, napr. kopie zo zdr. karty maminej k tej diagnoze, vysku prijmov, dochodku, kopia dokladu. A potom uz len cakat na pani, ktore pridu z uradu pozriet maminu, prip. teba a pytat sa na odkazanost... (ci plienky, nesamostatna chodza, jedenie, kupanie, podavanie liekov..).

henka80
12. sep 2019

A hlavne ti drzim palce, aj pri vybavovani, strasna byrokracia! , a potom vela trpezlivosti aj pri mamicke.

pegyna23
autor
12. sep 2019

@henka80 dakujem

danielca
19. sep 2019

@henka80 ahoj. Nevieš mi náhodou poradiť? Čakáme bábätko, poberám opatrovateľský príspevok (starám sa o ZTP dcérku). Predtým som bola zamestnaná a v práci mi stále držia miesto. Ak začnem poberať opatrovateľský príspevok, prídem o svoj nárok na pracovné miesto? Môžu ma prepustiť? Teda, či môžem byť na materskej a opatrovateľskom súčasne tak, aby mi držali pracovné miesto? Ďakujem za odpoveď.

15barbara1512
19. sep 2019

@pegyna23 ahoj ajja som akut vybavovala opatrovne na mamu a poberám rodicak od marca do teraz čakám.kedy mi prídu konečne peniaze je to veľa papierovačiek a hlavne oni majú cas

henka80
20. sep 2019

@danielca je mi ľúto, neviem ti poradiť.