Hranice flirtovania

liana
4. nov 2013

Nikdy som si to nejako neuvedomovala, až teraz, keď ma na to upozornila známa. Ide o to, že môj partner, s ktorým som už mnohé roky, ale zobratí nie sme, ani spolu nebývame, neskutočne rád flirtuje s každou ženou, povedala by som že inak sa ani rozprávať nevie. Ako ma na to známa upozornila, začala som si to viacej všímať. Povedala som mu to narovinu, že je to ponižujúce voči mojej osobe, že tým ženám vlastne úplne zbytočne lichotí a robí si dobrý dojem, že je to bolestivé. Nato sa na mňa osopil, že on sa meniť nebude v žiadnom prípade a nebude s nimi viesť formálne rozhovory. Veľmi to zabolelo, ja som z toho vyšla ako totálny žiarlivý idiot. Neviem ako sa zachovať ďalej, kde je vlastne tá hranica flirtovania. Ja sama to nerobím, ani by ma to nenapadlo, nie je to môj štýl.

kiki68
4. nov 2013

a aky typ rozhovoru vedie? ako hra to moc na playboya alebo agenta 007? 😉
ja len tak,lebo ja takeho chlapa tiez poznam a teda u mna by nemal sancu,akonahle viem,ze chlap zacne robit toto,tak mu to dam najavo,ze to nemusim taketo zabomysie hry o nic.
Hranica firtovania je tam,ze to nerobi pred svojou zenskou v prvom rade, v druhom je flirtovanie len o tej sile slova a natacani si vlasov na prsty v pripade zenskej a odhalovania jednej casti krku. Tam to konci a to su signaly,kde ked je slobodny chlap,tak fajn moze to ist dalej,ked nie,tak smola,dovi dopo. Tiez chlap by nemal prekrocit tu hranicu,ze uz dava tiez signaly k tomu,aby z toho nieco bolo,take tie gesta toho samca,neviem ako to inak nazvat,lebo kazdy robi nieco trosicku ine,jeden to hra na zaujimaveho typka,dalsi na toho playboya...kazdy ma iny model,ale vidis to hned. A cokolvek Ti vadi a on sa nie je ochotny zmenit,tak ruky prec od takeho vztahu. To uz hranici s dokazovanim si vlastnej autority vo vztahu takymto nezrelym sposobom...

bbarboraa
4. nov 2013

@liana ja teda sa musim priznat 🙂 ja to robim tiez.. hadzem oci a chichunam sa mohla by som teraz ked takto vecer sedim za PC povedat ze neustale flirutjem xixxi ale v case kedy sa rozpravam s tymi muzmi, chlapmi, panmi alebo chlapcami.. si to neuvedomuje... a nerobim to v nejakej pohnutke mat s nimi nieco viac... len je to proste taky moj styl bavenia sa s opacnym pohlavim... xixiix neviem to nejako regulovat v danej chvilke 🙂 cizeee ak to on robi "takto" tak osobne na tom nevidim nic zle... :-P ked ho sudim podla seba... ale do jeho hlavy nevidim, ze...

ivanka.7
4. nov 2013

Ono to zavisi od milion faktorov. Aky je partnersky vztah silny, pri akych ludoch partner toto flirtovanie pouziva, v akom rozmedzi, ci to ostava v nejakych moralnych hraniciach a podobne.

moonlight1210
4. nov 2013

Nechapem. Roky vidis ako sa chova k inym zenam a si v pohode. Potom pride znama, nasackuje ti do hlavy kaleraby a ty si v krci.
Tak hadam znamej odtusim ze je aky je, roky flirtuje a nic sa nedeje. Preco by to teraz zrazu malo nieco zanmenat? Ak ma z toho ona problemy, nech si ich ide liecit.

Neotvorila ti oci. Iba ti naockovala svoj sposob videnia sveta. A ty si sa dala. Tvoja chyba. Mas co robit aby si sa tej vakciny zbavila.

Je uplne jedno ci sa s nim preto rozides. Fakt je ze odetraz to budes riesit na kazdom s kym po nom budes.
Znama si moze madlit ruky. Ma dalsiu co stiahla do svojho bahna. Aspon v nom nie je sama.

Takze budicek a uvedom si kto si. A cim sa skutocne prejavuje dostojnost. Hadam nechces povedat ze tvoja dostojnost je zivotne zavisla na jeho chovani? Co ty vies ci si ostatni nesepkali aka si tolerantna, diplomaticka a zvladas to s noblesou. Teraz sa vidis iba ako naivna husicka co sa necha ponizovat. Proste vidis veci ocami tvojej znamej.
Prehodnot si ine pre teba robi. Ci cely vas vztah je o tom ze chodite medzi ludi a on flirtuje? Asi nie. Mate aj sukromie.
A je toho isto viac co medzi vami je a nedeli to medzi teba a ine zeny.

A uvedom si jednu vec. Ak tie krasne slova co hovori inym zenam su pre neho vlastne frazy ako sa ukazat a zaujat - skutocne by si ich chcela pocut pre seba? Ak by si vedela ze su to len take slova co dobre zneju a dobre sa pocuvaju?

Prestan po nom ziadat prudku zmenu niecoho co si roky nevnimala. Bud dama. Tak budes vzdy znamenat viac ako ta kratkodoba ktora sa tvari nadsene ze pocuje nejake lichotive frazy.

tykat
4. nov 2013

@liana hm roky ti to nevadilo az "dobrotiva znama ti otvorila oci"...no co na to povedat, znamu vyrad zo zoznamu znamych a ty si dalej uzivaj partnera, ak ti v ostatnom vyhovuje tak neries, mozno prave preto je s tebou tak dlho ze si tolerantna, mozno prave to mu na tebe imponuje.

liana
autor
5. nov 2013

@moonlight1210 nepovedala by som že som to roky videla, len som si to neuvedomovala, resp. nechcela pripustiť. Možno má mnoho žen takýto "mrak pred očami" a nechce to povedať nahlas.

@bbarboraa nerozumiem tomu, ak je niekto zadaný a šťastne, prečo si musí niečo ešte takýmto spôsobom dokazovať.

@tykat táto známa len pomenovala situáciu. Nehovorím že partner je zlý / i keď má kvantum chýb a ani jednu si nepripustí, aspon navonok nie/, len ma zarazilo, že jednoducho túto potrebu má a inak komunikovať nevie /a ani nechce/. Otvorené flirtovanie je podla mňa dokazovanie si sebadôvery, alebo niečo podobné. Ešte mu ani jedna žena nepovedala, že je v tomto trápny a mal by sa krotiť, práve naopak, chachacha, chichichi je vždy opätované a ak som tam náhodou aj ja, tak som na plnej čiare dotyčnou vždy odignorovaná, dokonca sa v tom ani jedna nestiahne. Keby som niečo také robila ja /alebo ktorákolvek iná svojmu partnerovi, tak neviem do akej mieri by to bolo z mužskej strany tolerované/.

Neviem, mám z toho veľmi zvláštny pocit, akosi v okruhu ľudí čo sa stretávam som nič také nepostrehla, práve naopak, vždy sú to komunikácie na decentnej úrovni, nič nevtieravé.

farmacka
5. nov 2013

mna na tom zarazilo tvrdenie, ze on svoje chovanie k inym zenam koli tebe menit nebude.. a ked budes tehotna, budete mat male deti a tych ustupkov a obeti bude treba omnoho viac nielen z tvojej, ale aj jeho strany, potom uz ochotny bude? neprimerane flirtovanie je prejav komplexov menejcennosti.. a to nikdy nebude dobry zaklad pre vztah takpovediac na cely zivot.. ja by som ti neodporucala dlhodobo v tom vztahu zostavat.. podla mna by bol skor zazrak, keby ste spolu boli aj o desat rokov a stastni..

petraxy6
5. nov 2013

@liana ináč to čo ti napísala @moonlight1210 je pravda 🙂 A tiež si myslím že ti dobre povedal. nemá sa dôvod meniť. je to jeho štýl a ak ti mám pravdu povedať, takí sú "neškodní" 🙂 A preto si si to začala uvedomovať, lebo vďaka známej si sa v tom začala vrtať 😝 Tú by som hneď zrušila spomedzi "známych" a uvidíš čo ona s tebou bude robiť 🙂

tykat
5. nov 2013

@liana "Nikdy som si to nejako neuvedomovala, až teraz, keď ma na to upozornila známa"
takže chápem to tak že doteraz ti to nevadilo, boli ste v pohode niekoľko rokov, ani si si to nevšimla...

Nenechaj sa rozhodiť nejakou "známou" ktorá ti ho možno aj závidí, šarmantní muži sa ani nemusia nejako veľmi snažiť a ženy okolo nich chachachajú....chichichujú...sú úplne namäkko. Je s tebou, chce teba, dlhé roky...to že flirtuje môže byť len jeho povahová vlastnosť. Tým že od neho po rokoch chceš aby sa zmenil môžeš dosiahnuť akurát to že sa rozídete, a možno si na neho už brúsi zúbky tá známa, ktorá bude chápavá a tolerantná.

Vieš sú takí chronickí sukničkári, ktorí sa ale stále vrátia ku svojej žene a nevymenili by ju za nič, záletmi si len potrebujú niečo dokázať a potom šup-šup ku žienke. No a sú aj takí čo celé roky na inú ani nepozrú nieto že by s ňou flirtovali a potom bum... milenka-dieťa-rozvod a žena čo dovtedy mala doma ťuťmáka nechápe.

janickacrazy
5. nov 2013

@liana Neviem, koľko máte rokov, ale to, že spolu roky chodíte a nebývate je mi trošku podozrivé, samozrejme, ak nie ste ešte veľmi mladí. Možno je ten tvoj taký, že sa nechce viazať a može to byť pre teba neskor problém, niektorí chlapi sú takí, že si chcú len užívať, flirtovať a žiadna zodpovednosť....no už záleží na tebe, či ti to vyhovuje alebo nie.

moonlight1210
5. nov 2013

@liana no, vidim, ze cervicek sa usadil uz hlboko.
"Možno má mnoho žen takýto "mrak pred očami" a nechce to povedať nahlas." - ale figu. iba to uz beru ako malichernost, s ktorou si nebudu komplikovat zivot.
normalne detinsties - co to preboha ziadas po tych zenach? aby oni za teba budovali tvoju dostojnost tym, ze sa pokorne stiahnu a ukaznia tvojho chlapa na miesto?
uprimne, keby s tebou flirtoval nejaky chlap, tiez by si hned nenasadila studenu masku a umravnovala ho. tiez by si sa usmiala, atd. a to dokonca aj keby tam bola jeho zena. preco? lebo by si si bola vedoma, ze su to povrchne nic neznamenajuce slova. ze on ti nimi nenaznacuje, ze by ta hned menil za svoju partnerku. proste ti lichoti a o chvilu bude lichotit takto dalsej.

vies, ono tie frazy, ktorymi ich ten tvoj podaruje, ani nie su tak hlboke, skor cisto povrchne, a oni su si toho tiez vedome. preto si zrejme nemyslia, ze pre teba tie vety maju taky hlboky vyznam a citis sa az ponizena. ze dokonca takmer na nich/na neho preto ziarlis.
daj si naozaj pozor, lebo do bahna ziarlivosti sa pada lahko. a potom (uprimne presvedcena o svojom "prave") si raz vyrobis v spolocnosti taku scenu, ze budes na smiech fakt vsetkym.

adri266
5. nov 2013

@liana skus urobit to iste v jeho spolocnosti a s nejakym krasnym casnikom / fitness trenerom / susedom, a este mu ho doma poospevuj, aky ma krasny zadok / postavu / nove auto 😎 😎 😎

A ked mu to bude vadit, povedz, nech nerobi druhym to, co nechce, aby sa robilo jemu 😝

Plne chapem, preco Ti to zrazu vadi, a co Ti na tom vadi. Aj mne by to vadilo. Najlepsie by bolo poriadne si to prebrat, komunikovat spolu, vsimnut si, ci je to len s urcitymi zenami, alebo so vsetkymi, a tiez si uvedomit, co Ti na tom vadi. Mas obavy, ze prekracuje hranice? Vadi Ti to, ako sa Ty pri tom citis? Ze si Teba nevsima? Ako sa sprava k Tebe?

A este, toto sa pise vo Wikipedii: Flirtovanie alebo flirt je nezáväzné dvorenie, koketovanie, relatívne krátke a nepriame prejavenie erotickej náklonnosti (pohľadom, rozhovorom, pohybmi či konaním). Slovo flirt znamená aj nezáväzný, spravidla krátkodobý erotický vzťah či milostný vzťah bez perspektívy.

No co ja viem, ak by moj partner prejavoval svoj eroticky zaujem inym predo mnou, tak to by bolo z toho riadne halo ...

adri266
5. nov 2013

@moonlight1210 pises mudro o tom, ako by to MALO byt, a suhlasim s Tebou , ale do jeho hlavy nevidis ani Ty, ani ja, ani Liana, takze kto vie, ako to berie ON.

maria1989
5. nov 2013

@liana čo sa on má čo na teba osopovať, osop sa ty naňho, že keď sa tak chce správať, tam sú dvere... viem že je to ťažké 😒

liana
autor
5. nov 2013

táto známa, je naša spoločná známa, je šťastne zadaná a má pred svadbou. My nie sme teenageri, máme 30, nebývame spolu preto, lebo sú tam iné rodinné ťahanice /nebudem rozpisovať/.

@moonlight1210 ja si plne uvedomujem, že nejakou "bezduchou žiarlivosťou" si akurát tak urobím trapas sama sebe, ale tu ide skôr o to, že mne ako žene to na duši nerobí dobre /predsa len, som z tých čo veria že muž má ospevovať a lichotiť najme svojej žene a nie kade tade na ktorú natrafí/

@adri266 komunikácia týmto smerom zlyhala úplne, len sa na mne vybliakal, zvrtol to úplne iným smerom a konečná. Možno aj to ma viedlo k napísaniu príspevku tuna na forum. Čo sa týka flirtovania u mňa, ja nie som ten typ ženy, čo by vôbec napadlo keď som dlhé roky vo vzťahu s nejakým chlapom flirtovať. a hlavne, ako si napísala to čo je vo Wikipedii o flirtovaní, podla mňa je flirt práve to erotično s ktorým sa každý vzťah /partnerský, manželský, milenecký/ začína. Môj partner z mojej strany nemá ani nedostatok lásky, ani porozumenia. Preto tomu nerozumiem, z akého dôvodu má takúto potrebu komunikácie.

adri266
5. nov 2013

@liana to nikdy nepochopis, tak ako nepochopis, preco stastne zenaty chlap s detmi, s manzelkou, ktora vyzera ako z katalogu, ju podvadza, a potom este povie, ze on nevie, preco to spravil 😠 😠 😠 Proste su to jedinci, ktori si tymto nieco dokazuju, su to ludia, ktore nemaju mravne zabrany, ktorym ide o to len si uzit, ci dvihnut si vlastne sebavedomie a ktori neberu ohlad na to, co svojim spravanim ucinia. 😔 😔 😔

briketa
5. nov 2013

@liana ma take povolanie ktore vyzaduje aby sa vedel "predat"? V tom rpipade je to este aj vyhoda. Ma celkovo bublavy, zivy, spolocensky charakter? Je rad stredobodom pozornosti? Vie sa vasnivo pre nieco nadchnut? Rad sniva vo velkom? Alebo je to ciste voci mladym atraktivnym zenam?

moonlight1210
5. nov 2013

@liana tak potom, ako som uz x krat napisala, musis dat najavo svoje sebavedomie. sebaistotu. pokoj a rozhodnost vediet si razit cestu zivotom aj sama.
taky ten pocit: drahy, som tu pre teba, lebo ta lubim, ale nezabudaj, ze nie si jediny chlap na svete.
to je to nieco, co chlapa stale nuti vsimat si, ze ma doma zenu. nie vrabca v hrsti a tak kuka za holubom na streche.

kludne mu daj pocit, ze ho milujes, no vies si zivot predstavit aj bez neho. to je poda pre isty druh flirtu aj doma. nebude to ten isty, co s inymi zenami, no bude znamenat viac. mat hlbsi vyznam.

ja viem, ze to dusi zeny nerobi dobre. ale stale plati, z eti nerobi dobre iba to, comu dovolujes, aby ti nerobilo dobre. nakolko si topustats dovnutra a zaoberas sa tym, mas oci na stopkach a vazis na desatiny gramu, o kolko tie hranice uz prekrocil a kedy a na ako dlho - proste je to na tebe, ako ta to ovplyvni.

bbarboraa
5. nov 2013

@liana nie je to ziadne dokazovaniee robim to podvedome uz roky a ako som povedala v danej chvili si to neuvedomujem... asi si to nevies predsavit.. s tym nic nenarobim a nema to nic spolocne s tym ci som zadana alebo nie...

sandracs
5. nov 2013

Kde sú hranice flirtovania? ...asi tam, kde to začne už niekoho zraňovať.
Ja tu budem asi za staromódnu vykopávku, ale flirtovanie "zadaných" osôb považujem za nevhodné. Zo svojich životných skúseností viem, že je to častokrát cesta k bolestivým nedorozumeniam. Partner flirtujúcej strany sa cíti ponížený, ale veľakrát to nechce priznať, aby nebol za žiarlivca...Druhá strana - objekt flirtu si niekedy "nezávezný" flirt môže vysvetliť ako vážny záujem a snaží sa flirtujúceho vyhľadávať a kontaktovať a ten následne sa snaží unikať a nechápe, kde sa stala chyba, veď to bolo len nezáväzne...Celé to s ním prežíva jeho partner, ktorí sa snaží nežiarliť a príbuzním a známym, ktorým to samozrejme neunikne so škrípajúcimi zubami vysvetľovať, že o naozaj o nič vlastne nejde...

simca06022011
5. nov 2013

Inak su niektori ludia, co toto vystupovanie maju doslova vrodene... proste staci, ze prehovoria na druhe pohlavie a je total ako flirtovanie a vobec si to neuvedomuju, resp. to tak ani nemyslia. Radsej si to otestuj na uplne cudzich zenach 🙂)) Lebo ja som takyto pripad poznala a aj doverne poznam... dokonca aj mne to bolo dlho vycitane az to dopadlo, tak ze uz sa s nikym radsej nebavim.
A prave dnes sa mi toto stalo s priatelom mojej znamej, on je presne taky typ bohema, co uuuplne odusevnene zvyta kazdu znamost, vybozkava a vystiska, jasne pokeca a vybavi a pomoze... ale je to inak aj pre druhu stranu trochu trapne... som ho musela normalne vysackovat z mojej kancelarie do kolektivu, lebo som sa bala, co z neho vyleti... urcite ked takto vybehne na slobodne alebo nejake prelietavejsie typy, moze to byt zaujimave ... ale pre priatelku dost bolestive :( sa necudujem, ze casto dostane po hlave 🙂)

juliana77
6. nov 2013

@liana Zrejme ich tvoj partner prekročil, ked si to začala riešiť ako problém.
Bud budeš žiť s mužom, a držať sa toho, že pes ktorý šteká nehryzie, alebo si najdeš neštekajúceho, pretože tohto nezmeníš.

Asi som tiež vykopávka, ale flirt je predohra, či už dohraná, alebo nie , to už nechám na aktérov. 😉

abrahamovaz
6. nov 2013

@liana môj muž to robí 13 rokov čo sme spolu , má proste takú povahu, svokra je tiež taká. TO neni o dokazovaní, že aký som frajer to je o povahe, keby ta chcel podvádzať, tak ani nemukne , treba sledovať že ako sa hlavne k tebe správa 😉 .

adri266
6. nov 2013

@bbarboraa a robis to aj pred partnerom?

bbarboraa
6. nov 2013

@adri266 ano.. jemu to nevadi... pretoze ma pozna a vie ako to myslim 🙂 a proste viee za je sa proste takto rozpravam.. hotovo a ani raz sme to neriesili ani raz mi na to nic nepovedal.. on to nerobi napr.

bbarboraa
6. nov 2013

@abrahamovaz hej hej akonahle by to prestal napr. tvoj muz alebo ja robit.. nieco nie je ok... ako si napisla je to o povahe... tebe to osobne vadi? moj muz mi na tom nikdy nic nepoveda napriklad

abrahamovaz
6. nov 2013

@bbarboraa niekedy to riešim, inokedy nie, on to totižto robí predomnou , je to také zvláštne, ale niekedy sa do toho zapojím už aj ja, musí to byť odtiaľ potiaľ. 😀