Môj muž a jeho kolektív

9. aug 2022

Môj muž..
Pracuje s 2 kolegyňami a jedným kolegom.
Jeho kolega ma upozornil na to, čo robí môj partner.
Čokoľvek mu poviem, tak všetko do detailov rieši s kolegyňami, hovorí im o všetkom s čím sa mu zdôverim, čo spomeniem len tak medzi rečou, čo mu napíšem, o čo ho požiadam, čo robím alebo čo robíme spolu..
Že ma často spomínajú. (Kolegyne nepoznám osobne, iba sme sa pár krát niekde obišli.)
No najhoršie na tom je, že väčšinou sú to tie reči takého typu, ktoré ma majú zosmiešniť, sú polopravdy alebo úplne vymyslí. Zo seba robí samaritána a o mne rozpráva veci, ktoré by iného človeka ani nenapadlo vynášať zo súkromia.
Úprimne, nie som bezchybná, keď mám dôvod, tak si buchnem po stole a vyjadrím sa k veci tak ako ju cítim a vnímam. No nie som žiadna krava. Čochvíľa budeme rodina. Starám o všetko, čo je v mojich silách a najlepšie ako viem, veľakrát až s prílišným nasadením, ale nič čo by bolo na škodu, jedine sa moju. Jednoducho nezaslúžim si, aby môj partner robil zo mňa, čo nie som, pred ľuďmi, ktorí sú cudzí.
Robieva to aj pred kamarátmi, ale tam si toľko nedovolí lebo nás poznajú oboch a nie je to jednosmerka - iba jeho výpoveď.
Celkovo nerozumiem prečo ma potrebu riešiť nás život s inými ľuďmi.
No.. nemám chuť sa s ním rozprávať, čokoľvek mu povedať. Jednoducho načo.
Neviem ako mam riešiť túto situáciu lebo, keď sa pokúšam nejako navodiť túto tému, tak si vymýšľam a nemám mu to ako dokázať. Keď náhodou poviem, že ma nezaujíma názor cudzích ludi, t.j. jeho kolegýň, tak to berie tak osobne akoby som o nich neviem čo povedala a pritom mne serie na hlavu…

viestta
9. aug 2022

Ak ti to tak strašne vadí, nezakladá s ním rodinu. Áno, asi nie je celkom v poriadku on, ale bud si zvykneš alebo to vyriešis inac

7miriam77
9. aug 2022

Toto by mi strasne vadilo, nemala by som v nom žiadnu doveru a vlastne by som sa s nim nemala zaujem bavit o nicom dôležitom....

alguno
9. aug 2022

Falošný a sebecký človek.

cocolino234
9. aug 2022

@autorka No vieš čo máš asi spraviť? určite z vás urobiť rodinu. 🤦‍♀️ Až kým si nenapísala, že sa s ním o tom nechceš baviť lebo "načo", tak som si aj myslela, že by si to dokázala vyriešiť svojou vlastnou hlavou.

Absolútne nejde o to, že rieši váš život s inými ľuďmi, to robia mnohí ale zo vzťahu vynášajú niečo pozitívne a nie negatívne momenty a vlastnosti svojej partnerky s úmyslom jej uškodiť a ponížiť ju. Veď vtedy vlastne uráža seba, keďže serie na hlavu tej, ktorú si vybral za partnerku a serie si do vlastného hniezda.

A prosím ťa, ako "nejako" sa pokúšaš navodiť túto tému? to sa aj dá inak, ako ho priamo konfrontovať? 🤡 A vlastne.. prečo si si taká istá, že ten jeho kolega hovorí pravdu? netvrdím, že nehovorí, aj ja si to myslím, lenže ja som cudzia a nevybrala som si takúto nesebavedomú masku za partnera. Ale to, že si to myslíš aj ty svedčí len o tom, že váš vzťah rozhodne nie je pripravený na nejakú rodinu.. 🤷‍♀️ U vás nejde o to, či sú to kolegyne, kolegovia, kamaráti alebo jeho sestra. Ide o to, že im narieka aký s tebou nie je spokojný, takže neviem akú rodinku chystáte. :/

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moonlight1210
9. aug 2022

Su situacie, kde nema zmysel vyrazit do priamej konfrontacie, hnana ublizenym egom (lebo ono to ublizilo tvojmu aj tvojmu egu. Teraz nie myslene sarkasticky.). Obcas treba zhodnotit “protivnika”, a potom vymysliet strategiu.

A tu pan manzel ocividne kladie vysoku hodnotu obrazu svojmu v ociach druhych. Rad je za toho skveleho, spravneho, a rad to robi na ukor niekoho druheho. Teda si neveri. Neveri, ze jeho vlastna skutocna osobnost by oslnila. Tak ju vyzdvihuje na pozadi “blbej” manzelky.
Je to rychle, ucinne, no lacne a trapne. A s kratkodobym trvanim.

Ked si to takto zhodnotis, co ti vyjde? To, co by si si ty myslela o takom chlapovi u vas v praci, keby to robil. Pindal na manzelku vkuse. Utahoval si z nej, ale nie milo, no dehonestujuco. A zo seba robil tak toho lepsieho z paru.
Nic pekne by si si po case o nom nemyslela.

Na takeho platia jeho zbrane. Ukazat mu obraz jeho v ociach druhych z druhej strany. Ale nie priamo, lebo ty tam nie si, jeho kolegyne nepoznas. To by nemalo tu presvedcivost.
No mozes poznat “niekoho”, kto ma takeho kolegu, co stvara podobne veci.

Neviem, ci u vas to este pojde, lebo uz si ho priamo konfrontovala.
Ja by som len tak spomenula, ze ta a ta znama ma v praci takyto typ kolegu, co stale pinda na zenu a ponizuje ju pred nimi, aka vraj je. A ze si ho vypocuju, ale uz z neho maju srandu. Ze sice ich to bavi, ako im o nej hovori, lebo je to zdroj zabavy, ale myslia si o nom, ze je slaboch a sebec a potichu si z neho utahuju. A ze ziadna by ho nechcela za muza, ked si predstavi, ze toto by robil aj jej za chrbtom. Ze tu jeho zenu vlastne lutuju, ze ma doma takeho truhlika.

Nepovedala by som muzovi, ze viem, ze on to robi mne. Iba by som jeho potrebe cerpat sebadoveru u druhych tym, ze sa robi lepsim, trochu nastrbila neistotou, ci aj o nom si toto tiez potichu nemyslia. Take semienko vie rast.

Druha vec je, ze sa mozes nanho rovno vykaslat. Takyto slaboch, ktory este aj zivotnu partnerku zneuzije na to, aby sam seba prikraslil - nestoji za to.

autor
9. aug 2022

@viestta Všímam si, že sa často zapájaš do diskusii, no tie tvoje názory sú také nápomocné, že by si mala zvážiť či je vôbec vhodné komentovať niečo, keď si furt ideš iba toto dookola. Pekný deň ti prajem.

cocolino234
9. aug 2022

@autorka jasné, takže máš na výber, že si založíš rodinu s mentálom, ktorý si ťa neváži a honí si ego na vašich problémoch alebo to vyriešiš INAK ako poradila viestta. Očividne si si vybrala to prvé, tak potom nerev, že máš dieťa do 3 rokov a nemáš kam odísť od chrapúňa, ktorý si ťa neváži... vy niektoré aj máte na výber ale mozog ste zahodili do koša... a pekný deň ti prajem a úprimne aj šťastný život bez takejto hanby nazývanej muž lol.. alebo si ho nechaj a urob službu iným.

viestta
9. aug 2022

Aj ja ti prajem nie ze pekný deň, ale pekný život. Každý je strojcom svojho.stastia, tak si ho užívaj ako najlepšie sa dá

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
au1994
9. aug 2022

Ja by som sa nesnažila konfrontovať partnera, keď to nemá zmysel a reaguje tak, ako reaguje. Miesto toho by som sa snažila, už len napriek, ukázať jeho kolegyniam, že nie som taká, akú ma pred nimi opisuje a že sa mnohé veci z toho, čo narozprával ani nestali. Nenápadne samozrejme, nie nejako okato. Partner bude za de*ila a navyše ich potom už vôbec nebude zaujímať čo im hovorí, lebo tomu aj tak nebudú veriť.

nika11103
9. aug 2022

Skus uviesť autorka nejaký konkrétny príklad jeden dva , čo o tebe hovorí tým kolegyniam ale naozaj ako to je - čo sa udeje doma , čo povieš ako sa rozhodneš , ako ja neviem nejakú situáciu riešiš a ako to údajne odprezentuje tvoj partner kolegyniam .
A ďalšia vec , nemôže prikrášľovať ten jeho kolega ? Že vám chce z nejakého dôvodu urobiť zle aby to vrelo medzi vami ? Lebo vieš , mohla sa stať aj taká vec že náhodne si vypočul jeden dva rozhovory kde si figurovala a už to môže pretáčať , ja sa iba pýtam , ľudia sú všelijakí , možno sa mu pacis 🤣

marca12
9. aug 2022

A nema pravdu? Co mozes robit v takejto situacii? Co sa da robit s clovekom,ktory ta osiera pred inymi? Nema on toto osieranie v povahe? Nezvykol pred tebou komentovat inych? Bud si na to zvyknes alebo nezvyknes a pojdete od seba. Ako chces zit s clovekom,ktoremu nemozes nic povedat,lebo pred inymi otoci vsetko proti tebe? Co to o nom vypoveda? Mne keby kolega osieral manzelku,tak nebudem ticho pocuvat,ale poviem mu na to,ze to nie je spravne a chyba je na oboch stranach a ze ma unavuje to jeho vecne stazovanie sa.

autor
9. aug 2022

@nika11103 Napríklad:
Nemám vodičák.. kauza storočia. Požiadala som, či by bol ochotný ísť so mnou a s mojou mamou na vyšetrenie, kde potrebuje ísť. Je to ďaleko. Tak, že tam začal robiť cirkus ako ho otravujem a že by si najradšej vymazal FB a a tváril sa, že to nevidel. Že sa kvôli tomu nevyspí lebo, že to bude treba vstať o piatej ráno. No proste, že z toho robil takú drámu, že až. Tak som mu teda neskôr doma povedala, že nemusí ísť, že popýtam niekoho iného lebo s tým, že ho nechcem otravovať a viem, že nerád zavčasu vstáva, a podobne. Nehovorila som o mojom sklamaní zo situácie kvôli čomu som vlastne moju prosbu odvolala. Domnievala som sa, že pomáhať rodine je prirodzené, aspoň v mojej polke to tak je.
Alebo občas poviem nejakú nadávku, nenadávam často, sem-tam keď chcem uviesť niečo na pravú mieru, tak použijem expresívny výraz. Fakt minimum situácii. No on to opisuje ako keby som ho vítala s nadávkou na perách, keď otvorí dvere domov. Z čoho som bola tiež veľmi zaskočená, že ma opisuje ako nejakého krčmového povaľača.
Alebo stále vraj hovorí ako nikde nemôže chodiť odkedy som tehotná. Pritom chodil všade kam chce len s tým rozdielom, že nechodí po horách lebo tam sme predtým chodievali spolu. A tak všetko, čo sa mu nechce alebo nejako nepodarí uskutočniť, tak ďalšia za vinu, že to je kvôli lebo lebo ja nemôžem lebo ja nechcem lebo nedovolím. Úplne lži. Ja som benevolentná až moc. Dokonca mu ani nevolám ako sa má, kedy príde, kde je… nič. Lebo už dávno mi bolo povedané, že ho to obťažuje a že si neželá, aby som ho kontrolovala. Btw.: láska, starostlivosť, strach, záujem.. toto všetko v tom nevidel, videl iba to čo chcel - kontorlu.

lija22
9. aug 2022

mne pride ako taka klebetna baba. kto vie, ciproste len nemelie o tebe, lebo nema o com inom a tymto chce byt v kolektive zaujimavy...
a este uvazujem. to jeho kolega ti donasa tajne, co tvoj muz trepe o tebe? to je akoze tvoja spojka? 🙂 waw oni maju v praci asi volako vela casu

autor
9. aug 2022

@lija22 on sa o mne takto vyjadrí aj v mojej prítomnosti, že sa veci dejú kvôli mne. Len ja nie som ten typ, ktorý by robil druhým ludom divadlo, tak až medzi štyrmi očami mu poviem, že čo drista.

ivana11155
9. aug 2022

Váš vzťah nie je v poriadku a tie dve ohovaracne kolegyne sú len čerešnička na torte. Možno to tak malo byť, že si sa to dozvedela nahodne od kolegu a konečne ti docvaklo že to nie je v poriadku.

autor
9. aug 2022

Som z toho veľmi sklamaná, pretože ja sa o ňom vyjadrujem pekne. Samozrejme, že si z neho urobím aj srandu v spoločnosti, ale to je to zdravé podpichovanie sa, kedy sa smeje na tom všetci. Ale neurážam ho, ani v jeho pristomnosti, ani poza chrbát. Byť s ním bola moja voľba, teda byť spolu sme si zvolili spoločne, tak prečo by som poukazovala na jeho slabé stránky a ešte ich aj dotvárala pre zaujímavosť…
Dúfam, že to je len nejaké sprosté obdobie kedy má potrebu si len niečo dokázať a že mu padne hrebienok a nastaví si zrkadlo, že byť zaujímavým sa dá aj inou formou.

olimuc
9. aug 2022

Budem za zlu ale pridam sa k predchadzajucim komentarom. Bohuzial tvoj manzel nic moc vyber. Nic s tym neurobis, skor to bude horsie pretoze budes doma s babom a on bude zdoraznovat ako vsetko financuje atd , on si na tvoj ukor zvysuje ego, ale v svojej podstate je to uboziak, ktory bude vzdy hladat chyby a zhadzovat inych, pretoze asi ako osoba nema, co ponuknut a nie je nicim zaujmavy a este k tomu mu vsetci Skodia - obet okolnosti 🤷🏻‍♀️ Vodicak si dorob hned ako budes moct, budes mat dieta, mala by si by mobilna - vozenie k lekarom, neskor skolka atd. Aj keby si mala toho najlepsieho manzela na svete, tak prides di situacie, kde sa Ti zide.

cacianka
9. aug 2022

Nechápem prečo utocis na viestu, nič zle ani nevhodné ti nepísala. Obrazne povedané - otváraš si hubu na nesprávneho človeka.
To čo si potom uviedla ako sa vyjadruje a správa tvoj muž, mala si uhučat jeho, nastaviť mu zrkadlo a nejaký čas sa správať k nemu ako on k tebe.
Je to sebestredny pako, zvyšuje si ego na tvoj úkor a ty miesto toho aby si dala do laty jeho, tak utocís na iných.
PS.viesta nie je moja kamarátka, nemám potrebu sa jej vtierať ale ma nasrdil tvoj neopodstatnený útok.

cacianka
9. aug 2022

A ak máš super istotu, že takto na teba kydá v práci, tak narob poriadky aj tam. A vlastne všade kde ťa zhadzuje.

autor
9. aug 2022

@cacianka Prosím? Ja tam nevidim žiaden útok.
Iba hovorím, že jej komentáre nie sú nápomocné keďže všade spomína, zlý vyber partnera a následne nezmyselné budovanie si rodiny.
Čo nepopieram a ani som nepoprela, že má alebo môže mať pravdu. Iba som spomenula, že toto nie je to, čo človek hľadá v diskusii na riešenie problému.
Tak sa ukľudni.

autor
9. aug 2022

Viesta je napríklad výborná kvetinárka, zahranička, kde si rada vypočujem jej rady, ale keď príde na vzťahové záležitosti, tak tam by som už dala ruky preč. Ale určite si o ňu neobtieram hubu ako povedala..

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. aug 2022

@jabadabadu Nie je. No situácia graduje posledné obdobie, predtým som nemusela riešiť takúto situáciu.
Preto nemám rada unáhlene závery, typu zavri dvere, ideš ďalej. Ja rada opravím pokazené, ak je to napraviteľné preto som založila diskusiu, ak ma niekto návod ako by to mohlo ísť.

cacianka
9. aug 2022

Ja kľudná som, úplne, len ty vyskakuješ a je to na tvoju škodu keď odmietaš a neguješ .
Ale rob si ako chceš, tvoja voľba.a Viesta ti určite nepodraza nohy ako tvoj geroj.
Pekný večer, skôr ako napíšeš, daj si čokoládu a aspoň hodinu sa ukľudni.

viestta
9. aug 2022

Dočítala som co si o tom svojom napísala. A naozaj to nie je chlap, ktorý by bol a ci vôbec niekedy bude oporou pre svoju ženu a svoje deti. Ale to už možno tusis aj ty. Ci sa zmení? Áno, ak bude chcieť. Ale bude chcieť?
Takže bud sa s zmieris s tým ako sa správa alebo budeš čakať na zázrak. Ja ženám ten zázrak doprajem, bolo by fajn ak by nastal. Zakaždým. Lenže vieme ako to je so zázrakmi. Každý o nich pocul ale nikto nezažil. Žiaľ, platí to aj pre vzťahové zázraky.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz