Priateľovi rodičia nám robia peklo

11. apr 2024

Ahojte píšem sem lebo nemám nikoho komu sa zveriť a cítim sa dosť na hovno poslednú dobu až tak že nemôžem spávať a je mi zo všetkého a všetkých akurát tak zle. Prosím nenadavajte mi, už teraz som psychicky vyčerpaná chcem sa len zveriť, s priateľom sme sa odsťahovali kvôli mojim rodičom k jeho rodičom lebo mamka začala pracovať na nočné a chcela kľud. Tak sme si povedali že tu chvíľku budeme kym si nenájdeme vhodný prenájom, mame už malú dcérku chceme si zobrať aj hypotéku a kúpiť buď byt alebo domček mame už dohodnutú aj finančnú poradkyňu. Ale ona sama povedala že to bude na dlhšie lebo priateľ pracoval v zahraničí a že kľudne sa mame zatiaľ osamostatniť lebo je to na dlhšie, a samozrejeme nechceme nikoho otravovať. Lenže zistila som že som tehotná, beriem antikoncepciu ale keď sme sa sťahovali vynechala som tabletku zabudla som na to pri tom frmole(viem nezodpovedné) a stalo sa bola som aj u lekára aby mi to potvrdil lebo som tomu moc neverila. A tu sa začalo peklo nakoľko môj otec je polovičný róm a ja mam gény a jeho rodičia nenávidia romov začali hneď hovoriť že sa to narodí čierne a oni ho vydedia, mam aj fotku z ultrazvuku na to hovorili že to určite neni môjho snúbenca lebo to vyzerá na 4.mesiac tehotenstva 🤦🏻‍♀️ To už som bola mierne pred kolapsom lebo keby googlili tak jasne vidia že to sedi na 7 týždeň tehotenstva, je to len mala machuľa a v 4 mesiaci už je to babatko normálne ktoré ma hlavičku nožičky ručičky. Proste mi prídu ako keby chodili do osobitnej školy už, hovorím mam toho dosť kašlem do nich mame mať čo chvíľa prehliadku bytu ak sa nám bude páčiť tak 1.júna sa sťahujeme, a hovorím im ešte veď sme spolu jak strašne dlho preboha aj keby som v 4. Mesiaci áno tak by to bolo jeho. To uz len nevedia ako majú robiť zle, a ešte mi povedala jeho mama prečo ja nejdem dom bývať a on by byval u nich a že by som prišla len na víkend, ja hovorim lebo spolu chceme ostať a plánujeme budúcnosť a prečo by sme tak mali byt keď nemusíme keď uz nerobí v zahraničí. Proste des, aj ma napadajú myšlienky že pôjdem na potrat že to nedám psychicky ale priateľ povie že radšej on zabije nich ako keby si mal dať preč vlastne dieťa, že sa o nás postará a že mam do nich kašlať že blbym ľudom nedám rozum a neoplatí sa snimi hádať len ísť preč a prerušiť kontakty. A ma pravdu, koľké ženy nemozu mať detičky a ja by som si dala prec to svoje len preto že hovoria takéto kraviny a tvrdia že sa nepostarame že určite nebudeme mať čo ani jesť, strašne tu trpim ten čas čo čakáme kedy sa ozve baba za obhliadku bytu aby sme zaplatili depozit a vedeli že sa zachvíľku odstahujeme veľmi pomaly to ide. A keď je priateľ v práci, a som tu sama trpim strašne a celý deň len preplacem ako môze byt niekto tak zlý v týchto veciach, chápem že sme u nich zatiaľ a musím to pretrpieť ale aspoň keby nenadávali na dieťa ktoré za nič nemôže.

yvanielka
11. apr 2024

A to prvé dieťa nie je jeho keď teraz majú problém s tým že spolu čakáte dieťa?

autor
11. apr 2024

@yvanielka nie, dcéru mám z predošlého vztahu jej otec sa jej vzdal keď bola maličká a priateľ si ju osvojil aj chce aby mala jeho priezvisko berie ju ako svoju

luccija
11. apr 2024

Koľko máte rokov?veď ich k životu asi nepotrebujete nie?budete bývať sami.To si musí s rodičmi vyriešiť on.

januska12323
11. apr 2024

Choď pekne domov a čakaj kým sa pán frajer vschopí. Ty tiež nebudeš najmúdrejšia tak si odpusť urážanie jeho rodičov, napriek všetkému ti dali strechu nad hlavou aj cudziemu dieťaťu.

jajana_2
11. apr 2024

Radšej aj do skromného podnajmu na nejaký čas ako takto žiť....

autor
11. apr 2024

@januska12323 a kde ich urazam ? Nikdy som ich neurazila nikdy čo tu píšete ? Oni urážajú celý čas mňa že som obyčajná ciganka aj moja mala a že sa dieťa narodí čierne

larinka552
11. apr 2024

Co uz musis to len nejak vydrzat a suchat nohami kym si tam 💁 Pripadne ak by ma nasrali, by som im povedala, nech si davaju pozor na jazyk ak by mali zaujem svoje vnuca vidiet v buducnosti.

kristinka92
11. apr 2024

za mna je veľmi pozitívne to, že sa ta priateľ zastal a zastal sa aj vášho babatka. aspoň v ňom máš podporu. na toto ani nie je lepšej rady, ako čim skôr vyriešiť ten prenájom a odísť. nájdite si už hocijaký prenájom, teraz potrebuješ hlavne klud.

tinkavvv
11. apr 2024

Tak osamostatnenie by mala byt samozrejmost. Hladajte si svoje byvanie cim skor.

autor
11. apr 2024

@kristinka92 áno on nás miluje na ňom to veľmi vidno, a my neho tiež vážim si ho veľmi a som rada ze ho mám. Už mame vybavený prenájom len čakáme čo nám pani napíše ohľadom obhliadky nakoľko ona stále cestuje a povedala ze ma malo času ale ze hneď keď sa jej bude dať ideme na prehliadku.

bluka2
11. apr 2024

A kde pracoval v zahraničí? Možno v nejakej krajine, kde je taký sociálny systém, že by ste mohli radšej tam ist? Lebo k rodičom sa nastavovať s 1,5 deťmi, zrejme im to nie je po vôli. A vylievajú si na tebe frustráciu. Odsťahujte sa a pomôžeš všetkým

kristinka92
11. apr 2024

tak čím skôr obhliadka, zaplaťte kauciu nájom a hurá preč. jeho rodicom by som pri najbližšej blbej poznámke iba odsypela, aby si dávali veľký pozor nato, ako sa ku mne - ako k matke ich prvého vnucata správajú!! pretože za podobne poznámky, mozes ukončiť aj cely vzťah s nimi a vnúča neuvidia. veď naco by aj? aby ho urážali??

autor
11. apr 2024

@bluka2 pracoval v Holandsku, aj sme rozmýšľali nad tým keď tam pracoval ale tam je to trošku náročnejšie akože krásne tam zarobil, ale je to iný život a zmena. Môj otec povedal že si mám prerobiť vrch ich domu, ale to tiež nie každý potrebuje svoj kľud aj oni aj my a spoločne bývanie neni najlepší nápad preto sme aj tu hypotéku začali riešiť čo najskôr čo sa s tým dá robiť.

thoughtfulweirdo
11. apr 2024

V tomto prípade by som určite nečakala na byt, ktorý sa vám bude páčiť. Berte prvý podnájom, kde sa dá čo najskôr nasťahovať, už včera bolo neskoro. Keď nebudete na krku ľuďom, ktorým vadíte, potom si budete môcť dovoliť ten "luxus" hľadania a preberanie ideálneho bývania.

autor
11. apr 2024

@kristinka92 áno už sa tiež teším na to keď pôjdeme na prehliadku a budeme podpisovať zmluvu a zložíme kauciu. Bude to veľká úľava, toho sa bojím že keby všetko dobre dopadlo a narodí sa nám babatko tak aby mali nejaké blbe poznámky zase ? Veď moja malá ani ja nejsme vôbec čierne mala ma blond vlasy a ja mám len hnedé oči a hnedé vlasy čo ma väčšina ľudí.

svetlonos
11. apr 2024

Tak ja osobne by som s rodicmi nebyvala, je to na prašky v 98% pripadov. Skusala si sa na situaciu pozriet z pohladu rodov?? A to nikoho neobhajujem!
Tvoja vlastna mama chcela mat klud po nocnej, tak vas v podstate vyhodila. Ty mas doeta s ineho vztahu (v podstate nevadi) a nastahujrs sa k priatelovym rodicom.
Ani jedni ani druhi nie su povinni vas ubytovat, ste dospeli, jedno dzudie dieta a druhe na ceste. Oni nie su povinni obetovat svoj peiestor koli vasmu snu o dome. Ved si uvedom, ze ste im narusili súkromie. Dospele zdravevdeti sa maju osamostatnit, a nie vysiet rodicom nakrku este aj s vlastnymi deťmi. Ine je, ked je tam harmonia medzi vsetkymi - to ale nie je vas pripad. Jeho rodicia boli zrejme postaveni pred hotovu vec - syn im povedal, ze tam budete bývať, hotovo! A k tomu si este romka - tiez nevadi. Su slusni romovia rovnako ako vedia byt aj bieli hovädá. Len malokto to rozlisuje.
Hladajte podnajom ďalší, ved nie je to jediny volny byt v okoli ci? Pani je odcestovana, Boh vie kedy kedy príde.
Od priatela je dobre, ze sa ta zastal pred rodičmi ale ze zabije radsej ich ako svoje dieťa, halooo? Nikto ta k takej hroue nenuti a naviav po tretom mesiaci by si uz musela mat vaznu diagnozu aby ti na sk urobili interrupciu!
On vas dopratal k jeho rodicom a namiesto trochu vdaku by ich zabijal?
Trosku sa spamatajte obaja. Jeho rodicia sa nechovaju dobre, ich reci a urazky su hrozne, len nechapem, preco vam dovolili byvat u nich teda.
Tebe prajem aby ste sa rychlo prestahovali a ty mala pekny zvysok tehotenstva a nakoniec aj milujucu rodinu. Ale takto na kromadke to takmer nikdy nedopadne dobre, ani ked tam nie su pomiesane naridnosti, ci mensiny. My sa s rodicmi mame radi, ale nebyvala by som s nimi. Tiez by sme sa zrali. A to moja mama by bola milerada keby sme u nej byvali. Kazdy ma ine nazory, a ak ste v malom byte tolki, je to uplne des. My sa ideme stahovat akurat, tiez sme v malom byte, a lezie nam to na nervy. Bez deti nebol problem, radi sme mali navstevy rodicov. Teraz ked prisli, spali v hoteli.
Mozno sa vam aj vztahy po vystahovani upravia a ked nie, tiez ok. Radsej ziadne ako zle, toboz urazat dieta za farbu pleti! Keby to bol moj pripad, bola by som hrozne zlá. Vy odtial rychlo odidte a hladajte este ine byty. Vsetko dobre prajem!

svetlonos
11. apr 2024

A keby aj vase dieta bolo cele hnede, no a co? Zalezi velmi na vychove a prostredi v ktorom vyrasta. Vy mate dom, otec vsm ponukol podkrovie, vy predsa nepatrite k tym kladickym, ktori kose vyberaju. Tak nechapem tie blbe reci jeho rodičov.

autor
11. apr 2024

@svetlonos oni u nás aj boli na návšteve, otec ma školu je šikovný pracovitý hrozne mame domček krásny ktorý si sám postavil. Úprimne keď som tu a vidím ako žijú iný, tak si občas v hlave poviem že sme omnoho aj cistotnejsi a hlavne ja čo som na poriadok maniak. Mama je biela, ale teda pred mojimi rodičmi môžem dat klobúk dole čo dokázali za ich život a tiez to nemali ľahké, neviem prečo až taká nenávisť voči inej rase ale aspoň na tie deti by mohli byt tolerantejsi tie za nič nemôžu. A nie že jeho otec keď ide okolo mňa a malej odťahuje sa ako keby mame lepru, asi sa im hnusia romovia alebo ja neviem

jaskolka
11. apr 2024

A čo ak jeho rodičom možno nie je po vôli už aj to, ze máš dieťa z prvého vzťahu, plus teraz nasťahovali ste sa k nim (obmedzenie pre nich) a v tejto neistote už čakáte ďalšie dieťa. No a ako "dôvod hnevu" používajú to, ze co ak dieťa bude tmavé (môže byť,to je geneticky možné ). Aj keď to nijako neprekáža, oni to proste môžu mať ako takú zámienku pre celkový nesúhlas s tým, ze tam u nich ste
My im do hlavy nevidíme, nepoznáme celú situáciu, vaše vzťahy a podobne
No v každom prípade čím skôr choďte do podnájmu, lebo takto by ste akurát mali denne hádky, nervozitu a rozbroje.

ahhola
11. apr 2024

Moja zlata, ty si to vyhrala!!! Si mozno prva baba tento rok na MK s chlapom, co drzi zo zenou, oproti vlastnym rodicom, to uz je v tejto dobe neuveritelny prispevok, ze tvoj chlap ta ma rad "proti vlastnym". (Nedavno tu bolo, ako chlap trha rocne decko zene, matke a chce ho napchat svojej materi..)... . Na palicu, niektori chlapi...
Nerob si starosti, tvoj chlap ma jasno vo svojej hierarchii vztahov, ty si cislo 1🏵️ pre neho, fakt ti gratulujem, nerob si stresy a elimiminuj stresory (chlapovych rodicov cele tehu a mozno aj po nom). Nech sa uvedomia, ze otec 1/2 rom, ty si stvrtinova a deticky budu 1/8...co bi robili, keby mali od syna polovicneho cernoska, araba...
🌷priateľ povie že radšej on zabije nich ako keby si mal dať preč vlastne dieťa,🌷toho sa drz😅🌷🌷🌷🌷🌷

autor
11. apr 2024

@ahhola ďakujem krásne 😅😊 áno on drží vo vsetkom pri mne pre to si ho tak vážim a viem že bude dobrý otec lebo aj malu berie ako svoju a ma k nej taký otcovský vzťah, a vidno že mu na nej veľmi záleží. My sa odstahujeme čo chvíľa a budeme mať pokoj, a môžu sa už potom postaviť aj na hlavu už budeme sami a nemozu nič a aj rozprávať môžu čo chcu nebudem o tom vedieť. No veď práve neviem čo by robili keby mali v rodine černošku a narodil by sa im malý mulat, ale veď každý sme nejaký oni aj svoju malu vnučku učia to že k ciganom sa nemá ani priblížiť ale malá v tom ma jasno a aj tak za malou príde aj zamnou a ma nás rada a to ma 5 rokov. Takže čo si o takých ľuďoch myslieť ? No nič dobré, som vďačná ze sme mohli sem prísť ze nám v tomto pomohli ale myslím ze bude lepšie sa navzájom nevidieť.

maranco
11. apr 2024

* Oni urážajú celý čas mňa že som obyčajná ciganka aj moja mala a že sa dieťa narodí čierne *
čo vtedy povie priateľ rodičom?
neplánuje priateľ dokázať že to s tebou myslí naozaj vážne a urobiť ťa svojou ženou aby ste mali aj spoločné priezvisko ako jedna rodina?
tak by mohol rodičom pri nadávaní na teba lepšie zasiahnuť, aby nenadávali na jeho manželku

autor
11. apr 2024

@maranco chceme sa zobrať určite kým nemám ešte bruško😊 len už aspoň aby sme boli sami lebo tu keby sa zoberieme ani to nechcem počúvať čo by rozprávali.

svetlonos
11. apr 2024

Mozno maju zle skúsenosti s nimi. Ja som mala jednu kamisku a co sa teda cistoty a poriadku tyka, bola super. Ale ona sama napriklad povedala, ze vacsina tychvz osad su hrozny a ona sama ako ciganka by s nimi nechcela mat nic spolocne. Ona ale vyrastala od 5 rokov mimo svojej rodiny, tak to ma v sebe lepsie upratané.
A pokial niekto neznasa, neberie ohlad ani na deti.
Ber to tak, ze sa odstahujete a budete mat vztah aspom s tvojimi rodičmi.

autor
11. apr 2024

@svetlonos lenže čo sa teraz pozerám tak už nejsu len osadníci alebo nejsu len taký z luniku ale už väčšie % žije normálne slušne majú peniaze všetko. A taká je celá moja rodina nepoznám od nás nikoho kto by taký bol, akože hádzať niekoho do mechu kto vyzerá slušne cisto a kultivovane mi príde dosť nefér. A opakujem na mňa ľudia nepovedia absolútne že mám rómske geny ja som biela ako stena, a ani nemáme v rodine “čiernych ľudí” oni sa len dozvedeli od niekoho že môj otec je polo, inak to ani oni nevedeli. Ja si nerobím nič z ľudí ktorý nenávidia niekoho podľa farby pleti a kor keď ten človek je naozaj normálny veď od pohľadu vidím kto je čistý na úrovni a kto nie preboha🤦🏻‍♀️ A keď aj tak vás niekto nenavidi nech ide do prdele, veď biely čo su svätý ? Su zlý biely čierny hnedý fialový aj oranžový. A učiť deti k rasizmu je na palicu fuj je mi z takých ľudí úprimne na vracanie

sevrin
11. apr 2024

Predpokladám, že tvoji "svokrovci" budú voliči Kotlebu alebo nejakého takého podobného idiota. Teraz je takých plno.

dismonika
13. apr 2024

Keď tvoj otec je poloróm, ty už nie si rómka ani zďaleka a tvoja dcérka ani toľko. Nechápem toto zmýšľanie ľudí. Je skvelé, že priateľ si ťa zastane a držím vám palce, nech ste skoro vo svojom a nech sa vám dobre býva. 😉

sasesoe
13. apr 2024

Ahoj, neviem Ti veľmi poradiť, len mi napadlo, že podobné problémy vraj riešili i Harry a Megan ohľadom "farby" ich deti...a žiaľ asi pomôže len to odstahovanie...

mabenn
15. apr 2024

ty nemas plakat preto, ze ludia su zli...ty mas plakat preto, ze si si deti zabezpecila skor ako vlastne byvanie, teraz si odkazana na nalady a nazory inych, tak to bohuzial chodi...ja som si prv urobila skolu, potom som sa zamestnala, potom som si kupila byt, potom som mala dlhodobeho partnera, potom som sa vydala, potom som mala dieta, nazory rodicov ma nemusia preto zaujimat

michelle567
15. apr 2024

Mali ste ísť do podnájmu rovno od tvojich rodičov. Prečo zas k ďalším rodičom. Odišla si, lebo tvojej mame chces dopriať kľud a odtrepali ste zas k druhej mame. Tej netreba kľud? 😄 No buď to nejako vydržíte, alebo choď naspäť k mame sama, keď bude vybavený byt, pôjdete bývať spolu. Ak sa máte 1.juna sťahovať tak ten mesiac ti za.tie nervy u budúcej svokry nestojí keď celé dni len plačeš. Aspoň ja by som tam neostala keby ma vyhadzovala