Učenie nemusí byť mučenie

jazminn
23. mar 2016

Chcem dať do pozornosti rodičom, že existuje niečo také www.centrumbasic.sk pre deti, ktoré majú problém s čítaním, škaredo píšu alebo vôbec sa nevedia naučiť...my sme tam začali s dcérou chodiť...

stary_ujco
23. mar 2016

Blahozelam. Prave si svoje dieta strcila do hniezda scientologov na vyplach mozgu.
Ale ta myslienka pomoci detickam s problelami znie tak skvele, clovek by ani nepredpokladal, co je za tym... 😉

Ako s touto informaciu nalozis necham na tebe

sardinka335
23. mar 2016

@stary_ujco ty si lalo....ale dobrééé...

marse
23. mar 2016

tiez som nato nepocula nic dobre od znamej... radšej sa venovať dietatu viac doma s kludom, porozumenim a nekonecným vysvetlovaním... 😉

jazminn
autor
23. mar 2016

@stary_ujco a co je za tým?

stary_ujco
23. mar 2016

Co by za tym bolo. Je to scientologicka vymyvaren detskych mozgov. Tato informacia by mala 99% ludi postacit na to, aby zvazili, ci tam svoje dieta este niekedy zoberu.

jazminn
autor
23. mar 2016

ja som tam bola s dcérou ešte len raz a videla som výsledky, napr. ako dieťa písalo písmená, ktoré sa vôbec nepodobali na písmená a po čase sa naučílo naozaj pekne písať...to je vymývanie mozgov? veď tam pracujú učitelia, ktorý doobeda učia v škole...

zuzik307
23. mar 2016

@jazminn asi treba polopatisticky... http://www.centrumbasic.sk/studijne-centrum/nas... pan Hubbard, ktory je tam spominany, je zakladatelom scientologie, skuste googlit, o com to je...

dominika6
23. mar 2016

@stary_ujco
ako si prišiel na takýto záver?

mimla
23. mar 2016

@jazminn Oni majú podobných organizácií viac. Je to spôsob ako sa dotať nenápadne k ľuďom. Veď keby u teba zazvonili a povedali, dobrý deň my sme scientológovia, možeme sa s vami porozprávať o vyplachovaní mozgu?, asi ich každý pošle do teplých krajín. Takto, okrem toho, že nenápadne formujú tvoje dieťa a jeho myslenie, prebieha aj nenápadný nábor, zácvik, a pomalé púštanie dogiem do éteru a to všetko ešte v detskom veku. Ale musím uznať, že majú výborné spôsoby, ako sa dostať k ľuďom. Človek začne tým, že tam dochádza s dieťaťom a kade chodí, tade chváli, teda priláka ďalších. Potom pošle 2% z dane, zúčastní sa nejakých akcií aj pre rodičov, následne si kúpi zopár knižiek, nájde "správnu partiu", prichádza pocit spolupatričnosti, dary spoločenstvu (ehm občianskemu združeniu), pocit nadradenosti nad plebs....

0silvia0
23. mar 2016

@mimla pekné od teba, že si sa obetovala a pekne vysvetlila 🙂 to myslím vážne, žiadna irónia 🙂

rhiannon
23. mar 2016

Fuha, silna kava. To by dostalo aj mna a to si na tieto scientokraviny si davam pozor :/

bonaqa2013
23. mar 2016

a ja som si myslela že je to na pomoc rodičom a deťpm....Človek už aby nikomu pomaly neveril....

jazminn
autor
23. mar 2016

má tu tie príspevky prekvapili, uvidím, čo bude nasledovať dalej...

stary_ujco
23. mar 2016

@jazminn pozri, ja ti nezakazujem tam chodit a ani nikto iny. Metody maju mozno dobre, ale to ma kazda jedna sekta (hoci scientologia sa od tohto oznacenia velmi aktivne distancuje).
Pan Hubbard to ma cele dobre premyslene. Na Slovensku posobia ako centrum Basic na podchytenie clenov od najmensich deti, ktore na tych sedeniach nekriticky vnimaju vsetky tie psychylogicke kecy okolo toho. Pre starsich tu je jazykova skola Lite, s ktorou chodia vyrazne po firmach, aby sa tam dostali medzi ludi, co si mozu vo firme dovolit platit vzdelavanie zamestnancov. Podchytavaju samozrejme aj menezerov cez poskytovanie menezerskych kurzov komunikacie a zrucnosti. A tam uz lietaju ine prachy, zvlast ked takto nalakaju do svojich radov veduceho, co tie zvasty zacne rozsirovat po firme ako mor a kupovat skolenia pre zamestnancov.

margaretka_9
23. mar 2016
Používateľ margaretka_9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od margaretka_9.

@jazminn a kde to je?

veronickas
23. mar 2016

@dominika6 Je to pravda, vseobecne znama vec.. A celkovo aj ich sposob vyberania si personalu je zvlastny - tych vyborne zorientovanych v specialno-pedagogickej ci psychologickej problematike radsej nepotrebuju..

jazminn
autor
24. mar 2016

@margaretka_9 my chodime v Starej Ľubovni... som z toho veľmi prekvapená, ja tam s dcérou ešte pôjdem, uvidím, čo bude ďalej...

moonshine1
24. mar 2016
Používateľ moonshine1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moonshine1.

@jazminn takze to dcere pomohlo?

jazminn
autor
24. mar 2016

@moonshine1 praveže pomohlo, preto chcem v tom pokračovať. Bola tam dve hodiny, pracovala s ňou pani, ktorá je učiteľkou na ZŠ. Pripravila ju na hodinu dejepisu na druhý deň, vo veľmi krátkom čase a tiež jej vysvetlila ako sa má učiť, na čo sa má sústrediť a pod. ... Ubehlo štyri dni a dcéra sa sama bez mojej pomoci pripravila do školy, čo bolo doteraz nemožné a dostala dve jedničky okrem toho dejepisu aj z biologie...

adlani
14. júl 2017

@jazminn ahoj, mozem sa opytat, ako ste dopadli v tom basicu? Pomohli vam? A mala si pocit nejakeho scientologickeho "natlaku"? Dakujem velmi pekne.

jazminn
autor
1. apr 2018

áno pomohli, dcéra sa naučila na čo sa ma pri učení sústrediť, /na podstatu/ napr. keď je dlhší test vybrať si z neho len podstatu...my sme boli veľmi spokojní. Odvtedy ubehli dva roky a nikto nas nekontaktoval žiadny scientologovia....nič!

sashabb
22. apr 2019

Teoria tohto centra je, že deti sa nevedia učiť preto, lebo nerozumejú slovám/nevedia ich význam. Ony sa pasujú do role doučovateľov, vysvetlia dieťaťu slová aj pomocou slovníkov, príp. čítaním kníh tzv. čítanie s porozumením a podla ich teorie dieťa hneď porozumie ako sa má v škole učiť.
Samozrejme treba si zaplatiť pár stoviek za 3-4mesačné doučovanie.
Len mi uchádza, že ako sa naučia napr. matematiku a podobné predmety.
Inak majú to dobre psychologicky premyslené, pomáhajú si obrázkami aby rodiča "namotali".
Celé mi to inak vychádza, že reálne pomôcť nevedia.

lenulik2
7. feb 2020

je tu niekto kto predáva knihu Učenie ako sa učiť? dakujem

jazminn
autor
8. feb 2020

@sashabb nechapem tomu, aby sa rodičia namotali. Dcéra tam chodila, doučovanie skončilo po troch mesiacoch a mi sme ako rodičia vôbec neboli namotaní...podakovali sme a dovi!

sashabb
8. feb 2020

@jazminn myslela som tie reči na začiatku, podložené obrázkami. Jednoducho tak to obkecajú, že si rodičia myslia, že je to niečo úžasné a ich problem to vyrieši.

renulianka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jazminn
autor
26. nov 2023

@renulianka nie! ja som nič, žiadnu sektu nepostrehla. My sme síce z iného okresu, no s pani učiteľkou sme sa doslovne skamarátili, dlho po doučovaní sme spolu rozprávali rôzne zážitky, ona svoje dlhoročné pedagogické skúsennosti-rady, dcéru si obľúbila, rada k nej chodila...nič so sektou to nemalo spoločné, to je bud ohováranie, konkurencia, neviem!!! O žiadne namotanie tam neišlo, ona nás na nič nepresviedčala, do ničoho nenútila...ja doporučujem! Áno vysvetľovala, ako si nájsť slovo, ktorému nerozumieš, ako si pomôcť rôznymi encyklopédiami vo vyššom veku, ked máš záujem sa niečo dopátrať, ale čo je na tom zle...?