Kam investovať peniaze?

trapenka
20. aug 2017

Hladam niekoho kto ma skusenosti s investovanim penazi(napr.30tisic).kam ste investovali?da sa investovat niekam kde mi tie peniaze budu zarabat tak aby som mohla mesacne vybrat nejaku sumu?nemate niekto peniaze v j&t?
dakujem za kazdu skusenost,radu

anatalia77
20. aug 2017

Tak to zaujíma aj mna

eriksonka1234
20. aug 2017

Kup byt,alebo inu nehnutelnost,daj do podnajmu slusnej rodine,resp.clovekovi,nehnutelnost nestraca na cene a kazdy mesiac ti nieco aj zostane😉

maminuska
21. aug 2017

@trapenka ja investujem do pôdy ....pre mňa to je najlepšia investícia. Návratnosť nie je okamžitá , ale pri tom ako sa vyvíja svet ..jediná istota .

libawet
21. aug 2017

@trapenka kúpa pozemku, pôdy, role ( alebo drahé kovy, aj keď to je také raz hore, raz dolu ).......tiež sa prikláňam k @maminuska
...ak si mala na mysli, že niekam peniaze vložíš a budeš žiť z úrokov, tak to už nehrozí, sú veľmi nízke, všade a za 30 tis. € ? To je na toto hodne málo.

evittam
21. aug 2017
evittam
21. aug 2017

@trapenka A J&T a im podobné institucie -no jedine ak uz nechces svoje peniaze v živote vidiet.

katulienkax
21. aug 2017

Ja by som asi tie nejaký bytík kúpila za takú sumu a prenajímala, z toho bude mesačný príjem nejaky

rainee
19. aug 2018

Toto by aj mňa zaujímalo. Určite je najlepšia investícia kúpa bytu,ale na to už treba dosť financií. Takže možno dáke akcie,fondy,ale to by som asi bez investičného poradcu nevedela ktoré vybrať. Hlavne nerizikove.

daniel69
19. aug 2018

Z hľadiska tvojej požiadavky možnosti vyberať výnosy mesačne je 30,000 nič, zanedbateľná suma. Aj pri investíciách do bezpečných derivátov je minimum 100,000, a aj tak ti to mesačne nevynesie bohviečo, po zdanení tak max 300 eur mesačne po odrátaní zrážkovej dane pri zdroji. Takže kritéria mesačných výberov je dobré vopred sa vzdať. Pokiaľ ide o nákup nehnuteľnosti a výnosy z prenájmov, je to s výnimkou veľkých miest chiméra (odhliadnuc od toho že za 30,000 kúpiš max dve garážové státia v BA a nie byt). Výnosy z prenájmu po zdanení sú pod úrovňou výnosov z bezpečných korporátnych dlhopisov. Inak povedané, po zdanení, započítaní nákladov na opravy nehnuteľnosti (ver mi, nájomníci byty ničia), výnos z nájmu je pod 2% vo väčšine prípadov. Samozrejme, každý opatrný človek povie, hlavne nízke riziko, tu odjakživa platí poučka, čím nižšie riziko, tým nižší výnos, a naopak. Zo spomenutých alternatív ako tak obstojí pôda, skôr teda stavebné pozemky, bonitná poľnohospodárska pôda je takmer bez výnimky skúpená ľuďmi, ktorí disponovali pred zmenou zákona a nadobúdaní poľnohospodárskej pôdy hotovosťou rádovo v desiatkach mil euro a kúpili podľa mapy bonity to, čo sa oplatí, aj z hľadiska úrovne poskytovaných dotácií z EU a štátneho rozpočtu. Za 30,000 euro sa dá esťe na žitnom ostrove kúpiť cca 5-6 hektárov slušnej pôdy, akurát je problém pri nadobúdani, všetko nad 2000 metrov štvorcových podlieha komplikovanému procesu, viď zákon. Pozemky sú iná vec,to je paráda,len treba vedieť kde sa bude stavať, atď.... milión vecí...ale opäť je to investícia rádovo v iných číslach...takže jediné čo sa ti dá poradiť,je nájsť najvýhodnejší termínovaný vklad s ročným výberom výnosov a možnosťou navyšovania istiny priebežne bez poplatkov. Inými slovami, ak v priebehu úložky došetríš ďalších 30,000 vieš ich pripojiť k tým prvým za rovnakých podmienok. A základ, neveriť kadejakým pobehajom, ktorí sľubujú 10 a viac percentné ročné zhodnotenie. Je to nezmysel. A samozrejme držať sa ďalej od kryptomien😊. Prajem veľa zdaru a peňazí.👍

rainee
20. aug 2018

@daniel69 no ale si pozri tie úroky na termin.vkladoch, takých 0,20-1% katastrofa. Ja som tiež opatrná, žiadne kryptomeny ani investovanie na kap.trhoch má dáko neoslovilo. A je fakt že bežný človek ani nemá toľko na investovanie aby z toho niečo zarobil. Peniaze robia peniaze,to všetci vieme.

beatka_jankajova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
daniel69
22. mar 2019

@beatka_jankajova Budem stručný, nepokladaj to za aroganciu.
1. Pomýlila si si to s reklamným priestorom, predpokladám že to bude vymazané.
2. Šťastie, že na tomto fóre väčšina žien uvažuje a rozmýšľa, lebo na tieto polopravdy a vyslovené ekonomické nezmysly by za iných okolností mohol aj niekto naletieť.
3. Asi si tých tehličiek veľa nenasporila, nesprostredkovala, našťastie, lebo Tvoja spoločnosť má tržby za rok 2017 NULA, a za rok 2018 si ešte ani nepodala DP 😊.
4. Som dlhoročný reálny investor, vo svojom mene a na vlastný účet, a na ľudí ako si ty, na predajcov teplej vody, som doslova alergický.
5. Prajem Ti veľa úspechov, ale úprimne, zmeň zameranie, s týmto medzi rozmýšľajúcimi ľuďmi neuspeješ. A našťastie, jednoduchí ľudia s tendenciou naletieť na “sporiace investície” do fyzického zlata, tí peniaze nemajú, chvalabohu.

dopolbokaodrata
22. mar 2019

@beatka_jankajova budeš s tým ešte koľko tém spamovat?

dopolbokaodrata
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
daniel69
22. mar 2019

Joooj ale to video odporúčam si pozrieť,vtipné, rozpačito odrecitované spôsobom,ako keď boli moji decká malé a učili sa na Hviezdoslavov Kubín a Šalianskeho maťka😊, a potom mi to recitovali na terase počas nedeľného obeda. Len oni to zvládli bez papiera😊. To video,ako by som to tak irečito opísal, veeery refreshing a highly amusing😊, Beátka, nabudúce stlm hukot mora, a toto video bude virálom 👍👍👍👍

nikaeli
22. mar 2019

@beatka_jankajova a diamanty nechces?

beatka_jankajova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beatka_jankajova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beatka_jankajova
23. mar 2019

@nikaeli
Pre mňa je momentálne základ zlato, zlaté tehličky a mince, nakoľko tu mám zabezpečenú likviditu a viem to kedykoľvek predať v prípade potreby.

Diamanty možno niekedy v budúcnosti, na to je potrebné sa trochu viac vyznať, a likvidnosť je menšia. V tejto oblasti sa zatiaľ ja osobne až tak nevyznám.

tomasmaga
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viera27
30. máj 2019

@trapenka poradím ti napríklad co rychloobratkovo zarobilo mojej segre a nie je to extra drahé - garaze. A vôbec nemusia byť v Bratislave. Kúpila kým sa stavali 3, každú za 10. Do dvoch rokov jej ľudia chodili klopat na dvere a prosili o predaj. Strelila 2,kazdu po 16,tretiu si nechala. Za mňa najväčšie percentuálne zhodnotenie, aké som po dlhej dobe videla 👍.

viera27
30. máj 2019

@evittam prečo si myslíš? J&T je úplne v pohode banka. Síce sa skôr špecializujú na vyššie sumy, korporátnych klientov a v posledných dvoch rokoch okresali bonusy, ale je to banka ako každá iná. je vo fonde na ochranu vkladov a vzťahujú sa na ňu také isté podmienky ako na iné banky. To nie je žiadna nebankovka.

suroo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anka32
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zarabajteraz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenkasm1
18. aug 2020

Ahojte, ja uz 4 rok sporim do fondu nehnutelnosti, konkretne IAD, mam kazdorocny zaruceny vynos 4 % staci mi to, najmensie riziko. Obcas kupim akcie v patrii, budujem aktiva. Samozrejme aj druhy a treti pilier je zaujimavy ked si clovek zvoli dobru strategiu. Babka k babke budu kapce je stare dobre porekadlo

komir63
18. aug 2020

@trapenka Kajetán Kičura by vedel poradiť.

lenkasm1
19. aug 2020

zlato zlato zlaticko 😀

7milan
Odpoveď bola odstránená
Zobraz