Kastrácia kocúra

petus113
6. feb 2023

Ahojte. Možno sa už o tomto písalo, ale chcela by som sa opýtať ohľadom kastrácie kocúra. Dnes sme boli na veterine kocúrik je ešte taký oťapený ale zajtra by mal byť už na tom lepšie. Ak niekto dával kastrovať za koľko dní bol kocúr zotavený a rána sa mu zahoji mohol fungovať tak ako predtým? Keďže máme aj dve malé deti ktoré sa s ním radi hrávajú a mojkaju sa bojím aby mu neublížili. Ďakujem za odpovede.

dota6
6. feb 2023

@petus113 ja neviem aký démon ovláda nášho kocúra ale hneď ako som ho doniesla z veteriny sa vymňaukal von z prepravky a potom sedel pri terasových dverách a pýtal sa von :D akože haló, prišiel si rano o vajka a popoludní už si s tým OK? Tie zvierky sú čistý medžik 🙂

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
michaela26296
6. feb 2023

@petus113 náš bol na druhý deň uz úplne fit 🙂 ranka sa mu uplne zahojila možno za týždeň, uz si presne nepamätám ale nemal žiadny problém. Ja by som sa skôr bála aby on neublížil deťom ked ho budu chytať lebo moze byt trošku citlivý 😁 nášho ked som chcela chytiť dal hned najavo ze nechce byt na rukách. Ale inak to kocurikovia zvládajú fajn 🙂

tara42
6. feb 2023

Nám na veterine povedali, že máme na nho tak týždeň davat pozor. Aby si nelizal ranu. Dali nám aj golier ale to nehrozilo, bol z neho vystrašený. Dali nam lieky. My mame ešte jednu macku tak sme ich tak 3 dni od seba izolovali aby sa niečo nestalo keď sa hrali. Ale inak na druhý deň bol ok, chutilo mu, zvládol to super. Dosť sa zmenil.

petus113
autor
6. feb 2023

@jabadabadu nás tiež nemá golier, trošku prešiel a ho strašne motalo. Spravili sme mu ohradku aspoň teraz na noc aby nám nezačal liezť po skrinkách aby si neublížil ale rozmýšľam že zajtra ráno ho už pustím tak dúfam že bude všetko OK a keď ho aj malý vezme na ruky tak mu neublíži.
@michaela26296 on deťom nikdy neublížil on sa nechá aj naťahovať jemu to nevadí 😅 no každopádne budem musieť na oboch dávať pozor 😄

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
77daniela77
6. feb 2023

Zajtra mu uz nic nebude a zahoji sa mu to asi za tyzden uplne.Golier mu netreba,zbytocne by ho to znervoznovalo.

janinamojka
6. feb 2023

@petus113 moj bol ten den taky ospaly a tazko chodil na zadne labky,vraj z narkozy..ale dalsi den uz nic,poolizoval si ranu,netrhal si to,bol ok.

colsami
6. feb 2023

Rano uz bude uplne v poriadku. Ak vam ho neodovzdali uplne prebrateho, treba ho zavriet do boxu/klietky/prepravky kde ma ticho a tmu a po par hodinkach sa z toho vyspi.
Ak je kastracia "standardne" robena, u kocurov sa neriesi nijaky golier ani rana neskor, je taka mini ze vacsinou ich to ani nezaujima. Vacsinou... Za cely zivot dennej praxe som teda nezazila ze by bol kocur, co realne potreboval golier ze si natolko drazdil ranu. U maciek skor.

queeninthenorth
6. feb 2023

@petus113 my sme golier nemali, vet nám kázala ho mať aspoň do rana v prepravke presne aby ho nemotalo a oddychoval a na večer mu dať papať granulky rozmočene a vodou ale my sme mu dali mačaciu polievku Ontário…na druhý deň ráno bol hneď okej a ranka bola za pár dni krásne zahojená 🙂