Predaj auta cez AAA auto

acer11
24. feb 2023

Predávam auto a volali mi z AAA, že si ho prídu pozrieť.Máte skúsenosti s takýmto predajom? Ako to prebieha a na čo si dať pozor?

magic08
24. feb 2023

@acer11 precitaj si recenzie na AAA auto, skusenosti inych ci uz predajom alebo vykupom auta

elenka.k
24. feb 2023

@acer11 my sme tak predávali auto, vopred sme im do telefónu povedali, že z ceny nespustíme. Boli si ho vyskúšať, všetko prebehlo v poriadku, dali nám peniaze na ruku - nebola to veľká suma, išlo o fabiu, ale keďže mala klímu - išli po nej ako po drakovi 😉
Za nás 👍 , ale je pravda, že manžel sa do áut rozumie a nedal sa.
Bolo to dávnejšie. Ozaj spísali sa zmluvy - samozrejme.

stanulienkat
24. feb 2023

Ani im nedvihat telefon.

michaela412
24. feb 2023

my sme tiež cez nich predali auto a všetko bolo v poriadku, ale my sme išli tam k nim, pozreli, vyskúšali, auto sme tam nechali a peniaze poslali na účet, tak ako bolo v zmluve dohodnuté

janai1
24. feb 2023

Tiež som im predala auto a nemala som žiaden problém

martinp288
24. feb 2023

Oni robia výkup, čiže suma ktorú Vám dajú je spravidla nižšia ako reálna trhová
( potrebujú aj oni zarobiť predajom, čo je logické)
Je na zvážení, ako rýchlo potrebujete auto predať, v akom je stave, či ho viete predať po vlastnej osi za viac peňazí .
Hlavne na seba nedajte natlačiť veľkým znížením ceny. Majte presne v hlave sumu pod ktorú nepôjdete.
Uvidíte čo Vám ponúknu a zistíte či to je nad, alebo pod hranicou sumy, za ktorú auto predávate.

vlada41
24. feb 2023

my mame zlu skusenost. velakrat nam volali, ze auto chcu aj za sumu, ktoru sme inzerovali. manzel tam navela isiel a oni auto tam hodili na diagnostiku a povedali, ze vyhadzuje nejaky velky problem a daju nam za to len ovela nizsiu cenu, muz to isiel dat do autorizovaneho servisu a tam mu dali papier, ze je vsetko v poriadku a povedali, ze takto to v AAA robia. Aj ked sme ho predavali, prisiel clovek, ktory si vedel auto sam diagnostikovat a povedal, ze ok. otazne je, kolko ludi im na podobnu taktiku skoci...

acer11
autor
24. feb 2023

@janai1 kedy ste prepisovali na DI majiteľa?

aliziana
24. feb 2023

@acer11 väčšinou Ti ponúknu menej oproti tomu ako by si to predala inde

gemerka17
24. feb 2023

@acer11 praktika AAA auto spočíva v tom, že sa ti prvú ozvú, pani do telefonu ti povie aj modré z neba. Potom prídeš, tam ťa nechajú čakať 2 a viac hodiny aby som bola čím viac otravenejsia. Celý čas co ty čakáš si vyvaluju šunky. Proste holt taktika. Keď sa dostanú k autu tak ti nakecaju somariny a dajú ti oveľa nižšiu sumu. Maju veľa špinavých praktík, precitaj si recenzie na nete. Ale tak môžete vyskúšať co vám povedia, len pozor na tie špinavé praktiky.

acer11
autor
24. feb 2023

@magic08 čítala som... viac sa to týkalo kúpy ako predaja.A skôr praktické info potrebujem- ako je spracovaná zmluva,kedy sa prehlási majiteľ a ako s peniazmi

acer11
autor
24. feb 2023

@gemerka17 povedala som im, že neprídem ,tak chcem vedieť aké finty urobia na parkovisku 😁

mima1608
24. feb 2023

My máme negatívnu skúsenosť. Predali sme im staršie auto, na LPG pohon. Vyvolávali kvôli nemu 2 týždne, tak som mužovi povedala, že teda poďme tam. Je pravda, že sme sa toho auta chceli zbaviť a tie peniaze zaň nám chýbali na doloženie na kúpu nového. Ako sme tam prišli, vyskúšali ho, najprv všetko ok, potom nám začali nútiť nejakú Octaviu, čo tam mali (mala prasknuté čelné a mužovi sa nepáčili ani tlmiče), kým boli v tom, že kúpime od nich auto, tak boli ochotní nám dať tú sumu, ktorú sme pýtali, už keď muž povedal, že nebude vymýšľať a že ideme pre auto, ktoré sme mali dlhšie vyhliadnuté, tak začali vymýšľať, všelijaké chyby zrazu našli a z 1200 eur ktoré sme chceli, to stiahli na 900. Že oni to aj tak za viac ako 1300 nepredajú a potrebujú aj zarobiť. Keďže nové auto na nás čakalo, tak sme na to už zo zúfalstva pristúpili. Z tých 900 eur nám ešte strhli 50 eur za administratívu a prepis! O asi 2 týždne som pozerala ich stránku, lebo mi to nedalo a našla som tam naše auto na predaj za 2000 eur 🙄 takže u mňa nikdy viac.

janai1
24. feb 2023

@acer11 ja som neprepisovala nič, im som dala splnomocnenie pri podpise zmluvy

acer11
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
acer11
autor
24. feb 2023

@janai1 kedy ho odhlásili?

katica06
24. feb 2023

@acer11 s AAA už v nechcem živote nič mať, ani keby mi za to platili. Dedko mi chcel kúpiť auto po ukončení autoškoly tak do tisícky. Vybrai si VW Golf za 990, do aút sme sa nevyznali, na čo treba dávať pozor. Už ďalšie ráno auto neštartovalo. Nasledoval servis už som bola1000 euro ľahšia. Chcela som ten šrot vrátiť, na zmluve boli vady vymyslené, ako v servise vysvetlili auto nemalo rozvodový remeň ale retaz a ďalšie bludy. Vady ktoré auto malo zas neuviedli, neuznali. No nedalo sa s nimi dohodnúť. Ponúkli výmenu ale bolo treba doplatiť euri. Už ma ani nebavilo chodiť tak ako na klavír s ďalšími vadami. Nakoniec sa to doriešilo tak že naši doplatili a brali si odtiaľ Felíciu. Ako neskôr vysvitlo auto bolal havarované. Zavádzali aj v ďalších veciach.
O mesiac som videla ,,môjho,, Golfa parkovať na sídlisku v okne s nápisom na predaj a cenou 400e

paulinam99
24. feb 2023

@acer11 Pozri si ceny napr. na autobazareu.sk (tie najnižšie) a od nej si odrátaj 20%. To je maximálna možná cena, ktorú Ti v AAA dajú (teoreticky, prakticky ešte menej).

Prečo ?

Lebo sú platci DPH, t.j. z predajnej ceny budú musieť odviesť štátu 20%. Takže si tipni, kto tých 20% zaplatí. Správne tipuješ, nebude to kupujúci, ale budeš to Ty ako predávajúca.

P.S.: Moja rada. Chlapcom z AAA sa vyhýbaj na kilometre, pretože ak si citlivejšia povaha, tak ich manipulatívnym praktikám podľahneš. Mimochodom, čítala si si vzorovú zmluvu, ktorú majú na internete ? Tú by nepodpísal žiadny príčetný človek, keďže tzv. "vymienená cena" je relatívny pojem.

ttonicum
24. feb 2023

@acer11 Ak ti je jedno kolko za auto dostanes (daju ti o dost menej ako niekto z ulice), tak smelo do toho. Ja by som to nerobila..

acer11
autor
24. feb 2023

Ďakujem za všetky odpovede, radšej ho predám iným spôsobom ...

aleshka_supermama
24. feb 2023

@acer11 moj otec predával rok starú mazdu 3 mal najazdené asi 6tisic km. Predával za 12tisic volali mu asi 2x. Najprv ze mu dajú 8tisic otec ich poslal do... potom mu volali zase ze mu teda dajú tu sumu ze ma prísť do NZ na pobočku prišiel tam nechali ho čakať 45min to už sa môj otec nahneval išiel do kancelárie ze ci bude tu ešte dlho čakať tak ho zobrali a zase mu ponúkli 8tisic. Ruky preč od Áčka 😳.

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
acer11
autor
21. aug 2023

@magda15 nie...predala som cez inzerát 😉