AAA auto - na čo si dať pozor pri výkupe?

16. sep 2023

Prosím o skúsenosti s bazárom AAA auto. Mám záujem dať im do výkupu staršie auto. Je niečo, na čo si dať pozor? Nestalo sa vám náhodou, žeby sa vám ozvali týždeň, mesiac či viac po odkúpení s tým, že auto nie je v poriadku? Podotýkam, že momentálne auto nemá žiadnu závadu, o ktorej by som vedela, ide úplne v poriadku, ale človek nikdy nevie. Bola by som nerada, keby som toto musela riešiť o nejaký čas, nedajbože právnou cestou 😨 Poprosím o vaše skúsenosti, ďakujem.

autor
16. sep 2023

Ešte dodám, že ma zarazil bod 3.2 ktorý som pochopila tak, že oni si môžu nárokovať na vrátenie peňazí až do 12 mesiacov od odkúpenia, čo je veľmi dlhá doba. ja ako človek, ktorý už auto vlastniť nebudem, nemám ani šajn, čo s ním odvtedy oni urobia/neurobia a mňa oslovia napríklad po 11 mesiacoch s tým, že je na ňom niečo zlé? Dobre som tento bod pochopila?
https://img.aaaauto.sk/attachment/6724.pdf

stormie
16. sep 2023

V prvom rade sa priprav na to ze ta tam budu natahovat pekne dlho - niekolko hodin, kludne 4-5 hodin tam bufes cakat a nakoniec ti ponuknu sumu tak o tretinu alebo polovicu menej. To je ich taktika, po takej dlhej dobe cakania budes rada ze odchadzas bez auta … neviem o nikom komu by po nejakej dobe volali ze je nieco s autom, oni si ho pri vykupe pozru

tinka_1807
16. sep 2023

Osobne si myslím, že sú to veľký kseftari. Bolo to síce dávnejšie, asi 12 rokov dozadu, čo môj ocko chcel svoje auto tiež predať do AAA. Ocko sa viac vyzná do áut, sám má autoservis a tka chcel mať aj s týmto vlastnú skúsenosť. Dopadlo to tak, že auto sme tam nakoniec ani nepredali, keďže hlboko podcenili cenu auta a bolo tam kopec čudných podmienok a pod. Takže auto ocko predávala nakoniec po vlastnej osi v autobazaroch.

stanulienkat
16. sep 2023

Vyhnut sa oblukom.

tinka_1807
16. sep 2023

@stormie áno presne, a strašne naťahovali čas. Ockovi sa mala cena za výkup nepáčila, oni furt si svoje išli ... hlboko pod skutočnú cenu auta + núkali nám na výmenu nejaké auto, ktoré ale bolo pomaly ešte staršie ako naše, alebo naopak núkali novšie ale predražené ... no neviem, ja som z nich nemala dobrý pocit.

doriiis
16. sep 2023

Dovolím si označiť @katkaseiner....dúfam,že sa nenahneva
Prečítaj si jej príspevok o skúsenosti s AAA auto.

autor
16. sep 2023

@stormie
@tinka_1807
@stanulienkat Ďakujem. Zarazilo ma, že v kúpnej zmluve nie je uvedené nič v zmysle, že kupujúci (teda bazár) sa oboznámil s technickým stavom vozidla, atď.. proste bežná vec, pričom mi je jasné, že oni si auto poriadne pozrú, absolvujú jazdy a teda tým pádom sa s technickým stavom oboznámia. Avšak celá kúpna zmluva je vyslovene šitá pre ich prospech.

deti95060810
16. sep 2023

na čo si dať pozor...aby si ani náhodou nevkročila do tejto firmy...😉

nechápem - je tu na nete x recenzii na túto spoločnosť, aj v telke už boli nejaké reportáže o nich, sťažnosti a stáááále sa niekto nájde kto sa s nimi potrebuje naťahovať.
ešte stále tam chceš ísť? aj po tom všetkom ?????

autor
16. sep 2023

@doriiis Pozrela som si, toto ma netrápi. Poistku to nemá už vysokú a navyše u tejto užívateľky mohla nastať chyba zo strany poisťovne. Myslela som, že zažila niečo podobné, čoho sa obávam ja v úvodnom príspevku.
@deti95060810 Pri všetkej úcte, asi mi neuveríš, ale ja nestrácam čas pozeraním správ a keďže ma oslovili dnes zavčas rána, že môžem prísť na obhliadku (výkup), tak som napísala narýchlo tu. Svoj čas venujem dôležitejším veciam, než tomu, žeby som neustále pozerala a čítala správy, ktoré mi možno nikdy nebudú na osoh. Pýtam sa v čase, keď je to pre mňa aktuálne. Ak nemáš osobné skúsenosti alebo právne vzdelanie na to, aby si mi ujasnila ten bod 3.2 (okrem iných), tak ma tu prosím nerieš.

autor
16. sep 2023

@stormie
@tinka_1807
@stanulienkat a čo iný oficiálny bazár, napríklad Autoalles?

stanulienkat
16. sep 2023

To nepoznam. Skus predat sama cez Bazos a autobazary.

autor
16. sep 2023

@doriiis v tej diskusii spomínaš komisionálny predaj. Aký je to predaj?

doriiis
16. sep 2023

@autor....to je najhorší možný predaj
https://podnikam.sk/komisionalny-predaj/
Nato nemysli ani náhodou.Moj osobný názor: od AAA ruky preč a buď predať osobne,alebo cez iný autobazár.AAA sú obyčajní odzubavaci

zuzanaete
16. sep 2023

AAA su manipulatori a podvodnici. Pokial nie si ostrielany bezchrbtovy obchodnik, tak neskoncis ako vitaz. Bezny clovek im budw predavat iba auto, ktoreho je tazke sa zbavit. Ja mam s nimi skusenost len cez telefon, ked sme predavali auto a uz cez telefon sa predviedli. Hovorila som im, ze ka by som mohla prist na obhliadku, ale majitelom je manzel. A hned zacali, ale ci bude moct prist manzel okamzite podpisat zmluvu, ze musi to byt okamzite po obhliadke. Viacej som sa s nimi nebavila aj ked skusali volat z viacerych cisel. Predavali sme dobre ziadane auto. Nechcem vediet, ake taktiky by pouzili na mieste. Normalny bazar by povedal, ze ok, prineste auto a potom sa dohodneme na podpise zmluvy. Proste nechcu ti dat sancu si veci premysliet, porozmyslat.

colsami
16. sep 2023

Nechod do AAA auto, strata casu aj penazi. Svojho casu (1-2r dozadu) sme tam boli s autom ktore po 2h cakacky (vsade je o tom pisane) ohodnotili na 7tis, ze viac nedaju. Okamzite sme odisli. Do tyzdna sme ho na bazosi predali za 10 tis uplne v pohode.

Ak teda cas investujes do inych veci tak teraz venuj 20min googleniu s klucovymi vyrazmi aaaauto predaj a skusenosti a najdes vsetky tie negativne skusenosti, preco sa im vyhnut.

sissy27
16. sep 2023

AAAcko ma zmysel len v pripade, ze to auto je absolutne nepredajne - po zaplavach, totalka, nepojazdne, kradnute atd a naozaj potrebujes peniaze hned. Oni vykupia fakt vsetko a o tyzden to predavaju ako “zanovne, nikdy neburane, top stav, najazdenych -100tis km” 🙈
Ak je co len mala sanca predat ho po vlastnej osi cez bazos, autobazar eu, autobazar sk alebo hoc aj cez modrykonik sk, tak si daj tu namahu. Vseobecne ti akykolvek vykupca ponukne cca 50% sumy, za ktoru by si ho predala sama. Ak je to fakt tip top auto, tak 70%. AAAcko ta stiahne tak na 30% a este s nimi zabijes pol zivota.

katkaseiner
16. sep 2023

@doriiis dakujem, ziadny problem. Predali sme auto pred mesiacom (cca 14teho augusta) s tym ze momentalne este nevieme odhlasit poistku. S cenou sme pocitali ze bude nizsie, cca o 1700e nam dali menej ako trhova cena. Tiez sme sa obavali/obavame ze este sa kvoli niecomu ozvú, kedze 10rocne auto uz fakt nie je nove auto. Do 30 dni nam mali poslat nieco s cim by sme odhlasili poistku (asi technicky ak to spravne chapem), samozrejme nic sme nedostali...vyuziju tych svojich 30dni naplno takze aj moje nespotrebovane poistne bude o dost nizsie (plus riziko co ak sa nieco stane). Zrejme tam v pondelok vbehnem sa este pohadat lebo toto nie je normalne.
Apropo cena. Vsetko riesil muz, az na to ze raz som volala ja do aaa (cize nevedeli si sparovat moje cislo do ziadnym autom). Po predaji asi 2 tyzdne mi volal nejaky automat ci je auto este na predaj a ci by sme ho predali ak by ponukli vyssiu cenu. Inak sme tam boli 2x. Prvykrat nam nacenili auto, len informacne som potrebovala vediet. O 2 dni sme tam uz teda isli ze predat, bol ram iny chlapik, neskutocne neprijemny a chcel dat menej za auto...potom ale v systeme zistil ze sme tam uz boli tak nam tu sumu (znizenu o poplatky) dal. Ak mozes, oblukom ich obíď. My sme to skusili lebo pol roka sme auto nevedeli predat a chceli sme kupit druhe (samozrejme nie z aaa)

zuzanka.zuzu
16. sep 2023

dobre čítam že sa čaká už len 2h? my keď sme boli pred milión rokmi tak sa čakalo aj 4... my sme to (neznali pomerov) vzdali po cca 1 hodine a išli sme pre technicak ktorý na začiatku zobrali že vraj len na kópiu - celú hodinu sme ho nemali u seba! a oni mi ho odmietli vrátiť 😡🙈 vraj že až po ich obhliadke. no to určite 😀 nuž tak som to dala na sedlaka, začala tam hulákať a vyhodili ma sami 😀 čo ma však potešilo že 3 ďalší sa medzičasom otočili preč.

ljzozv
16. sep 2023

@zuzanka.zuzu dobré si urobila. Čítala som nejaký príspevok, že chlapa tam držali celý deň a nechceli mu vrátiť papiere od auta, aj keď chcel odtiaľ odísť, stále ho zahovarali. Majú na to taktiky dobré premyslené..😔

dvoncb
16. sep 2023

Jaj bože ani tam nechoďte ,ak chcete havarované ,ukradnuté ,alebo zatopené auto .Máme skúsenosti sme sa oklamali nikdy viac ,aj keď všetko vyzerá úžasne neverte im kúpite mačku vo vreci

autor
16. sep 2023

@zuzanaete toto mi je jasné. ja mám auto staršie. Ale servisované, pravidelne opravované, s STK aj EK, jazdí bez problémov. Ale práve preto, že je staršie, je možné (teoreticky), že niečo vyskočí. Niečo, o čom nemám potuchy a doteraz ani problémy. A obávam sa, že na základe ich obchodných podmienok ma môžu do roka otravovať a žiadať nejakú náhradu opravy alebo žiadať o vrátenie peňazí. Nemám chuť byť rok v strese, či sa neozvú. Napokon, behom toho roku predsa ani netuším, či v aute budú tie isté súčiastky, ktoré tam sú teraz 😀

autor
16. sep 2023

@colsami áno, ďakujem, googlim a čítam. A čím ďalej, tým viac mám chuť ho dať radšej zošrotovať, než predať áčkam 🙂
@dvoncb treba čítať, chcem auto predať, nie kúpiť.

autor
16. sep 2023

@katkaseiner ahoj, ste čerství predajcovia. Vy ste sa "nezľakli" bodu 3.2 v ich všeobecných obchodných podmienkach pri výkupe auta? https://img.aaaauto.sk/attachment/6724.pdf
ja mám obavy práve z tohto. Tiež ide o staršie auto a nemám chuť tŕpnuť 12 mesiacov, či sa s niečím neozvú, o čom ja nemám potuchy a čo možno "pokazia" oni.
@draik vedel by si mi prosím ozrejmiť ten bod 3.2 ? majú nárok žiadať odo mňa v prípade akejkoľvek závady, ktorá pri odpredaji nebola preukázaná, nejaké odškodné? Ani v ich zmluve nie je nič v prospech predávajúceho, teda niečo také, že sú oboznámení s technickým stavom vozidla apod. Ty ako právnik, poradil by si mi ísť do toho alebo radšej ruky preč? Ide o 14-ročné auto, servisované, bez očividných závad, nič na ňom nebadám zlé, ide ako hodinky, ale jeden nikdy nevie. Čo ak niečo vyskočí o 2 alebo 10 mesiacov po odkúpení auta touto spoločnosťou? Majú podľa obchodných podmienok páky na to, aby odo mňa žiadali odškodné? Veľmi pekne ďakujem za Tvoj čas.
https://img.aaaauto.sk/attachment/6724.pdf
https://img.aaaauto.sk/attachment/6725.pdf

autor
16. sep 2023

@zuzanka.zuzu ja som im predávala auto, ale ešte v roku 2009. Bola som tam do 2 hodín, vrátane skúšobnej jazdy, obhliadky, zmlúv a vyplatenia peňazí. Čiže žiadna hrôza. Ale odvtedy už pretieklo vody a ako vidím, majú aj obchodné podmienky upravené tak, aby boli vo výhode. Aspoň si myslím. Ktovie, či sa ozve draik a uvedie ma na správnu mieru?

katica06
16. sep 2023

Bolo síce roky dozadu ale dedo mi chcel kúpiť auto, bola som ešte naivné mladé dievča s čerstvým vodičákom. Jedno sme vybrali zaplatili od tej doby začali nekonečný problémy, čo nebudem rozpisovať, až do dňa keď kvôli tomu že nechceli vrátiť peniaze, sa nakoniec bralo iné auto. Auto malo kopu vád O ktorých mi nepovedali. O nejaký čas neskôr zaparkovalo ,,moje,, auto u nás v práci, jeden náš zákazník ho bral z AAA späť, bol sakra naštvaný. Bola som prekvapená aký veľký bol rozdiel medzi jeho predajnou a mojou kúpnou cenou.

draik
16. sep 2023

Zodpovednosti za skryté vady sa nemožno zbaviť.

autor
16. sep 2023

@draik to znamená, že majú podľa týchto podmienok reálne možnosť do 12 mesiacov žiadať odo mňa náhradu škody, vady?

betulinka1
16. sep 2023

Precitaj si o nich recenzie. Je ich milion. Nikdy by som od nich nebrala auto.

autor
16. sep 2023

@betulinka1 Kristepane. Prečítaj si poriadne môj úvodný príspevok. Auto im chcem odpredať.

autor
16. sep 2023

Ľudia prosím vás, reagujte len tí, ktorí viete čítať s porozumením. Ďakujem.