Pre ktorú prácu sa mám rozhodnúť?

miamia33
25. aug 2015

Ahojte maminky, už mi pomaly končí RD a mám už vyhluadnute pracovné ponuky.Ale tu je môj problém. Staršie dieťa ide od septembra do 1.triedy v škole, mladšie pôjde druhý rok do škôlky. Takže so starším sa treba učiť, rovnako chcem tráviť s nimi aj čas. Čo sa týka práce, mám v podstate "na výber". Bola som na skúšku v jednom obchodnom centre v predajni so šperkami, vyzerá to nádejné. je to skrátený úväzok, práca na smeny a do večera. Robí sa doobeda, alebo poobede. Pri poobednej smene s deťmi nebudem, len ráno ich vypravim do školy a škôlky. Čo sa týka stráženia, budu s manželom, alebo svokrou. Potom mám ponuku do známej drogérie, tiež polovičný úväzok. Prac. doba je do 19. 00. Ešte presne neviem, ako a kedy sa pracuje. A posledná ponuka je chyžná, kde sa pracuje 8hodin a môžem si vybrať ktoré a koľko dní budem pracovať. Finančne je to všetko v podstate rovnako, aj mi to vyhovuje, len ide o to, aby som bola aj s deťmi, a poviem vám pravdu, tá chyžná je práca, ako každá iná, nemám problém upratať, len nejak sa to vo mne bije, že chyžná, upratovanie. Tak dúfam, že Vy, ktoré pracujete mi poradíte, ako to mate, že ste aj s deťmi aj v práci, prípadne mi dáte odvahu a vyhovorite mi, že tá chyžná nie je podradna robota 😀 Prosím, nikoho som nechcela tým uraziť. Ďakujem.

pribinak
25. aug 2015

Chyžnú nie, je to makačka! Je sakra rozdiel prezliecť 4 postele a umyť kúpnu a wc doma ako v nejakom hotely ci penzióne

tomiholula
25. aug 2015

Ja by som sa riadila tým, čo ti bude viac vyhovovať popri deťoch a nie tým, čo je menej " podradná" práca. Práca ako práca. Pre niekoho môže byť aj predavačka podradná práca. Ak budeš môcť byť s deťmi viac, a platovo ti to vystačí, tak nevidím problém.
Podľa mňa pracovná doba 8 hodín je super, a navyše keď si môžeš vybrať ktoré dni robiť, tak ja by som veľmi neváhala.
Treba sa aj spýtať čo na to tvoj muž, keď aj jemu to príde ok, tak by som neriešila.

spirit16
25. aug 2015

Tiez by som vprvom rade riesila to, ktora praca mi zabezpeci najvacsiu flexibilitu.
Je uplne jedno, ci robis chyznu, alebo niekde akoze v teplucku v kancelarii. Nikdy sa nemas zaco hanbit, ked pracujes. Ja napriklad mam sice povedzme zaujimavu pracu, ale uz mi z toho sibe a rada by som isla na cas robit niekde manualnu robotu, aby som si vycistila hlavu.
Napis si kde mas priority.
Je to pomyselna "uroven"prace, ktoru budes robit, alebo pracovny cas, ktory Ti dopomoze k vacsej pohode pri vychove deti.

pribinak
25. aug 2015

@spirit16 chyžná je síce praca ako každá ina, ale je to fakt makačka, takze treba zohľadniť aj fyzicky a zdravotný stav, predsa len je to fyzicky náročná práva
Ja by som zohľadňovala aj tento fakt, lebo asi ak sa chce doma este venovať deťom, nechce chodit domov zrobena ako kôň

peneloppe
25. aug 2015

Praca ta musi aj bavit. Robila si uz chyznu? Predavacku predpokladam ze asi ano. Tak podla toho sa rozhodnut A ked mas zmeny takze sa budes moct detom venovat aspon na striedacku ze jeden tyzden ano, dalsi manzel a svokra, to tiez nie je zle. Vytvorite si system a budete fungovat.
Hlavne je aby si bola spokojna v novej praci, nepozeraj len na pracovnu dobu a flexibilitu a nemysli len na deti ale aj na seba. Je to tazke zladit to uplne s rodinou.

sardinka333
25. aug 2015

@miamia33 žiadna robota, ktorú robíš poctivo a rada (aspon viac menej rada) nie je podradná a každá práca, povolanie je potrebné, nech je to aj upratovačka, či kopáč kanálov. To len dnes je taka chora doba že každý ,,musí,, mať vysoku školu lebo inak sa snad ani nezamestná...pritom na tie pozicie často stačí SŠ a plat je zaručene ako pre SŠ. Potom že máme tak devalvoané vysoké školstvo...no ale nie to som chcela.
V každej rodine je to iné, manžel má dobru a stálu prácu a preto sme sa tak dohodli ze pojdem na pol uväzok a budem viac doma a viac k dispozícií deťom. My razime teoriu že dvaja nemožu robiť karieru ked su deti realtivne male.
Sama pišeš že všetko je platovo podobne a každá pozicia je ok. Potom treba zvažiť aj ine atributy - kolko by trvala cesta do prace, kolko vikendov by si kde musela robiť (predsa len aspon tie vikendy z rodinou nakolko je to možné)
Predajna so šperkami - može to byt nuda...tie obchody snad furt zívaju prazdnotou, (možno sa mylim, neviem presne o ake šperky ide ale v ALO diamonds že by stali šory...) Ale fajn je ze bud doobeda (niečo porobíš alebo si vybavíš) alebo poobede..
Drogeria - tam budeš podla mna v jednom kole, dokladat tovar, pokladna, kontakt so zákazníkmi ...neviem čo ešte robia ale zase ujde rýchlo čas.
Chyžná - budeš zodpovedná za svoj ,,rajon,, ako som chyžné videla - nevšimla som si že by im niekto pozeral poza rameno, proste svojim tempom upratovali...(asi ako kde) ni je tam taký kontakt s ludmi ako v obchode, ale zase vieme akí neprijemní dokazu ludia byť na ,,predavačky,,...tam si často vyleju zlosť..
Možeš si vybrat ktoré dni budeš pracovať a kolko - podla mna vyhoda aj ked deti budu chore, neviem ako je to s víkendmi, na druhej strane to ale bude velmi podobná praca ako máš vo svojej domacnosti - takže velmi ,,nepreladíš,,.
Keby som si ja mala vybrat z týchto troch ponuk tak asi skusim tu chyžnu...(samozrejme zvážila by som to cestovanie ešte, že ako to je daleko) Tam to vyzerá že odrobím si ktoré dni budu vyhovovať a relativne ako chcem...a zase odrobím si 8 hod a ešte mozem byť s detmi, niekam ist, proste byť spolu. Ale všetky pozicie maju sovje pre a proti a ty sama vieš čo prave tvojej rodine vyhovuje. Tak len dobre vybrať, držím palce!

sardinka333
25. aug 2015

@pribinak no predavačka v drogerke je tiež makačka, vykladať tovar, tažke voziky, bohvie čo robia na skalde s tovarom, zodpovednost za pokladnu...podla mna porovnatelne vo vysledku s tou chyžnou..

pribinak
25. aug 2015

@sardinka333 môže byt, píšem len svoj názor ;)

miamia33
autor
25. aug 2015

Dievčatá ďakujem vám, akurát sa o tom rozprávame s mužom 😀 a ako chyžná mi bolo povedané, že musím urobiť 15 izieb za tých 8 hodín a je možné,že mi dajú nie lepší hotel, ale nejakú "ubytovňu " ešte som si zratala, že napr. predavačka v tej drogérii, alebo predavačka oblečenia v meste, kde je prac. doba do 19.00, kým sa urobí uzávierka a cirkus okolo toho +cesta z prace domov bude tiež večer okolo 8,pol deviatej. Takže to mám asi jedno, či robím v obchodnom centre od 15 do 21, aj tak poobede s deťmi nebudem. Ako predavačka som už robila, kým prišli deti a je to v pohode robota.

miamia33
autor
25. aug 2015

Baby, ale keď tak nad tým rozmýšľam, prevádzka v meste. Prac. doba od 9-19, víkend doobeda, skrátený úväzok. obchodné centrum, práca na smeny, od 9-21 hodín, to je asi jedno. Aj tak keď budem poobede, nebudem s deťmi. Keď budem doobeda, o pol štvrtej som doma. A je tam aj voľno. Víkendy sa pracujú všade, či v Auparku, či v meste,tak by to malo byť asi rovnako.

deltaa
25. aug 2015

nevyhoda predavacky je, ze pracova doba neexistuje pretoze do prace treba ist skor a ked niekto pride 5 minut pred zaverecnou tak to tiez sa predlzi a hlavne zodpovednost za peniaze este s niekym inym co znamena ze budes cvakat za inych ci uz tvojou alebo ich chybou. Predavacku by som uz nerobila nikdy. Radsej upratovat.

maslenka47
25. aug 2015

@miamia33 urcite zvaz aj dochadzanie do prace, rannu/vecernu spicku. A v pripade, ak ako predavacka budes zodpovedna aj za kasu, tak si poriadne prestuduj v zmluve do akej miery budes zodpovedna za pripadne manko. Aby si potom nebola nemilo prekvapena.

spirit16
25. aug 2015

V konecnom dosledku kazda praca je narocna, ked ju robis dlhodobo.
Robila som aj chyznu, aj som predavala a aj sedim na riti a robim s cislami. Kazde ma svoje pre a proti.
Faktom je, ze ked mas skakat doma okolo deti potom ako mas fyzicky narocnu pracu asi tiez nieje vyhra. Musis vyskusat a uvidis sama.
Drzim palce

sardinka333
25. aug 2015

@pribinak ved ja v dobrom.. 🙂 🙂 🙂 a verim že aj ty 🙂 🙂
Idealne čo keby sme si našli nejakeho Borisa Kolara...ale nie srandujem, taký život by ma nebavil. 🙂

pribinak
25. aug 2015

@sardinka333 tak to radšej ťahať 12tky ako chyžná a chodit domov narobena ako tazny kôň ;)))))
Ma on este vlasy? Mne sa plesati chlapi nepáčia, chi-chi

modreklbko
25. aug 2015

@pribinak
neboj sa pribinacik, plesati sa zvyknu hlavu holit do hola a potom vyzeraju normalne....niektorym to viac pristane ako ked maju vlasy

elvie1909
25. aug 2015

Kto chce byť zajtra starší,škaredší a chudobnejší...myslím že nikto,tak sa ozvite..

elis1985
26. aug 2015
Používateľ elis1985 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od elis1985.

No ťažké rozhodovanie, sama by som nevedela čo skôr

jeennyv
26. aug 2015

@miamia33 ja ti chyznu vobec neodporucam...robila som to raz cez leto brigadne a je to otras...tu na svk je to za tu namahu mizerne platene....chyznu by som robila uz nikdy v zivote, ale keby som inu moznost nemala, tak uz len za nejaky pekny plat ako zvyknu mat baby v zahranici...a ako niektore baby pisu budes utahana a vystavena a samozrejme nervozna co podla mna rodine neprispeje...ak je to platovo narovnako, brala by som radsej pracu v obchode je to cista robota a ak sa da dohodnut na pracovnom case atd., tak je to potom ok....

sense
26. aug 2015

Mam kamaratku kt. mala dve deti ...a dlhy kt. urobil jej drahy exmanzel este v case ked boli manzelmi ...zacala robit chyznu v nejakom ba hotely, moc moznosti nemala a peniaze bolo treba ...zo zaciatku makacka ale nemala problem s tym co s detmi a ako...po case sa doucila anglictinu a robi guvernantku...ma pod sebou chyzne...zadeluje im pracu a kontroluje ich... takze ani taka chyzna nemusi byt zla volba, robila som inak kedysi chyznu v hotely a abola to makacka, nejakych 15-20min na upratanie izby na komplet , ale dalo sa bolo treba mat ale system ...

svettopanok
26. aug 2015

Ahoj . Ak môžem aj ja napisat, pracovala som ako predavačka 5 rokov , a povedala som si nikdy viac, praca s ludmi je najhorsia praca. Momentalne pracujem ako chyzna, ale v Rakusku. Práca je sice makacka, ale na všetko sa da kočky zvyknút, urcite by som volila pracu chyznej, ako v obchodaku 🙂

karolinagabika
26. aug 2015

Aj ja som mala radsej pracu chyznej (ale v Rakusku vo 4* hoteli) ako zastupovat kolegynu na predajni - usmievat sa aj ked som mala zlu naladu a zodpovednost za peniaze.A to mam VS a nehanbim sa za to 😉

miamia33
autor
27. aug 2015

Ahojte, tak chyžnu mi doma zatrhli 😊 zas to bolo také prvoplanove, že som len tak poslala CV. Takže, bola som na skúšku 2 dní v obchode so šperkami, zatiaľ sa mi neozvali. Ale ostatne baby vraveli, že ich nechali aj týždeň čakať. Čo je podľa mňa divne. Včera som bola na jednom pohovore v oobchode, a poviem vám, intenzívne nad tým uvažujem ☺ plat aj pracovná doba sa mi tiež páčia a vedúca ma hneď zapísala, že v septembri nastupujem 😊 tiež vie, že čakám na odozvu z iného obchodu, tak som zvedavá. V podstate už aj prácu mám 😊

tatana01
26. nov 2015

Milí rodičia,
súrne hľadáme do nášho kolektívu v materskom centre Humelka novú recepčnú . Hummelova 12, Bratislava.
Ak viete o niekom milom, zodpovednom a pracovitom, s úsmevom na tvári, kto nám pomôže s chodom nášho centra, s upratovaním a hygienou, administratívou.
Milú pani, ktorá má rada deti, je komunikatívna, zodpovedná, pracovitá a bude rozdávať pohodu, pomoc a úsmev najmä Vám - rodičom a deťom.
Skrátený úväzok,práca na smeny.
Ak viete o niekom, kto by mal o takúto prácu záujem, prosím prepošlite.
Ďakujeme
Kontaktujte ma mailom: plavanieplutvicka@gmail.com
Tatiana Kubinová , 0905 820426