Ľubošova kuchyňa #5: Varíme pomaly (video, 5 min.)
Ahojte. Niektorí začínajúci kuchári majú zbytočný rešpekt pred pomalým pečením celého kusu mäsa. Ide však o jednoduchú techniku, ktorú keď zvládneme, budeme opakovane a radi používať v nasledujúcich rokoch, ba i desaťročiach.
Prečo piecť celé kusy mäsa?
Čo treba ešte vedieť?
Čo robíme PRED varením?
Čo robíme PO varení?
Dobrú chuť a prajem veľa zdaru.
Váš Ľuboš.
Pozrite si celý obsah blogu Ľubošova kuchyňa.
Heštegy: #pomaly #varenie #lubosovakuchyna
Ľubošova kuchyňa #4: Pestrofarebné polievky (video, 5 min.)
Ahojte. Ľubošova kuchyňa vám dnes prináša krátky návod na jednoduché zeleninové polievky. Uvaríme ich tak, aby "spievali" zdravými farbami a chuťami. Poďme na to!
Video nájdete na konci článku.
Prečo vôbec variť polievky?
Ako zahustiť polievky (a spraviť z nich hlavné jedlo)?
Na jar a v lete, keď je teplé počasie a zelenina je prirodzene sladká a krehká, varíme polievky krátko. V zime môžeme variť polievky hustejšie a dlhšiu dobu, zahrejú.
Veľa zdaru prajem,
váš Ľuboš.
Ďalšie videá zo série Ľubošova kuchyňa:
Heštegy: #polievky #lubosovakuchyna