Ako si vybavím maródku počas tehotenstva?

angelinka95
29. dec 2015

Ahojte ,mam otázku som prvý krát tehotná 7tyzdni a robim v herni kde je to dosť náročne na koľko musim byt 12hod. Vo vysokých topánkach a v krátkych šatách ,včera v práci som trochu krvacala tak som po práci isla na pohotovosť kde mi lekár odporučil ist na PN ,tak som isla k svojej gynekologičke lenže ta ma dovolenku tak som isla k náhradnej ktorá mi povedala ze ona mi nemôže vystaviť PN tak ma zas poslali k obvodnej ktorá mi zas oznámila ze vystavenie PN na tehotenstvo mi musi dať gynekologička ,ako mam postupovať ? Kedže moja veduca pomne hodinu vrieskala do telefónu ze si vymýšľam a podobne a ze je jej mam doniesť papier ze som na rizikovom ,som dosť v strese a neviem sa ukľudniť lebo mam strach aby mi nedali výpoveď .budem vďačná za každé odpovede

8291
29. dec 2015

Tak PN ti musí vystaviť gynekolog alebo obvodák.to je jedno ktorý.jednoducho musí pokial to stav vyžaduje.ja som bola PN cele tehu a mne vystavila PN obvoďačka na základe potvrdenia od gynekologa.moj gynekolog povedal ze on by aj mohol ale on je na papierovačky lenivý a jemu sa to nechce vypisovať a keďže mam obvoďacku na tej istej chodbe ako gynekologa tak som to mala jedným razom.doniesla som jej potvrdenie ze si moje tehu vyžaduje PN a ona mi ho vystavila bez problémov.

anakristina
30. dec 2015

Podla mna prejdi rychlo k inemu gynekologovi a povedz mu aky mas problem.ze to tehotenstvo chces zachranit a potrebujes pn.slub mu ze potom donesies kartu.v takom prostredi sa teraz robit neda.

alicka850
30. dec 2015

Zalezi s akou diagnozou ti vystavi PN. Ak je to diagnoza tykajuca sa tehotenstva,v tomto pripade riziko vyplyvajuce z dalsej prace pocas tehotenstva ,tak jednoznacne gynekolog. Ak by bola PN koli napriklad chrbtici,nejakej chorobe,chripke atd potom obvodak. V tvojom pripade jednoznacne mal dat PN gynekolog.U nas si brali sestricky v nemocnici PN hned ako zistili ze su tehotne,pretoze dvihaju pacientov pri toalete. Ja nie som sestricka,ale robim na infekcnom pracovisku a gynekolog mi od zaciatku navrhoval PN.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre