Ako zredukovať dojčenie 10 mesačného?

babulka82
15. mar 2014

mamičky poradte prosim ako zredukovat dojčenie u 10 mesačneho? je dost zavislak a mliečka mam dost ale.................je velmi často na prsniku,dost ma to už obmedzuje,nechce nič pit a aj pomenej papa prikrmov lebo vždy dostsane prsnik.UM mu nechcem davat pride mi zbytočne ked mam mojho dost.Viete poradit ako postupovat kedy dat ,kedy nie? V noci tiež papa ale nema cumlik takže niekedy je to len take ukludnovanie sa na prsniku ked nevie zaspat.Zaspavanie na prsniku sa nam pomaly dari odučat len to časte dojčenie.

lulo231
15. mar 2014

Ahoj, neredukuj, dakuj, ze mozes kojit, je to dar! Dojci na poziadanie tak, ako to potrebuje dieta, nie ty, lebo dieta je dolezite. vekom sa to bude menit a 10-mesacne babatko je velmi velmi malicke, aby si ho ucila cokolvek. Zaspavanie na prsniku je najlepsie, co moze byt. Je to rychle, aspon ho nemusis nosit..... Je to vporiadku tak, ako to je, ver mi 🙂. Drzim palce, uzivajte si jeden druheho, leti to neskutocne rychlo :(.

aliza
15. mar 2014

@lulo231 no, myslim, ze 10 mesacne je uz dost velke na dojcenie na poziadanie 😒. To uz je zavislost, nie vyziva. Aj zaspavat je uz dieta v tomto veku schopne same, ale ako si pisala, je to pre matku pohodlne a jednoduche, nic viac 😖. Uzivat dieta sa daj bez prsnika v puse 😎.

aliza
15. mar 2014

@babulka82 zavislym si si ho urobila sama 😉, kedze mu vzdy das prsnik. Takze jedine, co mozes urobit, je ten prsnik nedat. Zacni postupne, vynechavaj dojcenia po jednom. Neviem, kolkokrat za den dojcis. Proste prsnik nedaj, odputavaj pozornost, ponukni nieco ine na jedenie namiesto toho a pod. Mozno sa trochu pojeduje, ale ak vytrvas, tak je uspech zaruceny 😉, len musis vydrzat, inak to nema zmysel riesit a budes musiet pockat, kym prestane sam, co moze byt aj do 3 rokov 😖.

lulo231
15. mar 2014

@aliza 😀

babulka82
autor
15. mar 2014

@lulo231 prepač ale mne to už nepride normalne na ten vek dietata. Ja viem že ma potrebuje a ja som mu na blizku stale ,milujem kojenie ale nie už do takejto miery.Od narodenia maleho sa nemožem nikde pohnut a už pomaly ani na wc nemožem ist. 😖 Myslim že hladam kompromis aby som neubližila ani jemu ale ani sebe,lebo tie neprespate noci su dost zaberačka.Ale dakujem za každy nazor 😉
@aliza no skusim ho odputavat ,na jednej strane mi to ide na nervy na druhej strane mi ho je luto a vždy si ten prsnik vybojuje 😀 Ale teraz už nepovolim aby si zvykal že neni len prsnik ten v čom ma istou a papanicu.Nechce flašku ani nič ine pit okrem mm.V noci sa snažim pocapkat po ritke a kojenia obmedzujeme,aj ked sa budi tak či tak.

nini1010
15. mar 2014

A koľko váži?ak nie nejako malo tak by som proste nedala.ako mama vieš kedy je hladný a kedy si z teba robí len cumlik.je to naozaj o tom že na toto si ho naučila sama a presne tak sa to dá aj oducit.chce to len pevné nervy,bez plaču sa to nezaobíde.

babulka82
autor
15. mar 2014

@nini1010 ma 75cm a 8800g

niki101988
15. mar 2014

@babulka82 Ak nechceš dávať umelé tak možeš mlieko aj odsávať a dávať mu z fľaše Avent vyrába dokonalé fľaše v tom, že majú cumlík dosť podobný bradavke. Súhlasím z vyššie uvedenými názormi že je dosť veľký na dojčenie na požiadanie. Je krásne ako niektoré mamičky dojčia do 3 rokov a potom keď je dieťa v školke učiteľky si nevedia dať rady 😀 To už mi príde choré trošku ale každého vec. Ak je to tak ako píšeš, že ani na záchod ani nič a predpokladám, že to aj nejaký ten intímny život s manželom narúša tak by som skúsila fľašku, a učičíkať nejako ináč. Dieťa je dar, ale zase nikde nie je napísané, že kvoli nemu Ty prestaneš byť ženou a budeš len matkoum reagujúcou na každé zamrnčanie

michaelkanr
15. mar 2014

@babulka82
Stretavam sa s tym ze maminy chcu obmedzit kojenie lebo si myslia ze dieta potom bude lepsie spat/jest, nebude take zavisle na matke. No ja neviem ale kedy ma byt dieta zavisle od matky a dozadovat sa jej spolocnosti ako teraz? Pride vek ked budu chciet byt samy ale to pride postupne a neda sa to silit.aj moj maly je "ceckofil" a ked ma nevidi tak narieka-a aj mi to lezie na nervy,coby nie🙂 ale nebudem mu preto odoberat jeho istoty, ukracovat ho o prsnik,ktory prenho tak vela znamena. Naco je zena potom na materskej? Dieta nech zaspi same, naje sa nejakej tuhej stravy,zahra sa same - ved to moze byt rovno v jasliach a mama v robote, zarabat peniaze. Mozno vyznievam radikalne ale nezda sa mi prirodzene ist proti zakladnym potrebam dietata.

nini1010
15. mar 2014

@babulka82 Podľa mňa je tak akurát takže platí teda to čo som písala vyššie.

babulka82
autor
15. mar 2014

@michaelkanr tak ja vyhoviem svojmu dietatu ale myslim že všetko ma svoje hranice 😖 ja sa začinam zle citit ,byva mi zle,mam doma aj druhe male dieta a manžela,ktory ma tiež potrebuju.Myslim si aj to dojčenie do 10 mesiacov je dostačujuce pre dieta a jednoducho ukončenie je "bolestive" pre dieta v každom veku ,takže mu ubliži každa matka istym sposobom.

millatina
15. mar 2014

Postupne vynechávaj denné kojenia, ked sa dostanes na take 3 denne-rano, na obed a vecer. Ja som to tak robila, postupne vynechávala. Nočné som musela stopnút radikálne lebo skúsala som ze dám len raz -dva razy za noc ale on to nechápal ze prečo raz dám, a raz nie tak som to stopla uplne a plač bol síce velký-vtedy mal malý 13 mesiacov ale zvládli sme to. Teraz v 15-tich mesiacoch som odstavila aj vecerné kojenie-nahrádzame UM aj ked zo začiatku ho vobec nechcel ani flašu ale zistil ze lepsie ako nič..a už nám ostalo len ranné kojenie vzdy tak okolo 5-tej ráno ho kojím a potom este spí do 7 do rána.

bleee
15. mar 2014

@babulka82 ahoj, ja ked som nahradzala dojcenie prikrmom, za prikrmom som uz prsnik nedavala. Ked som napr. zaradila obed, vynechala som obedne dojcenie. Ked som zaradila desiatu, zas som vynechala desiatove atd. atd. Velmi pekne sme sa takymto systemom v 13 mes. ostavili. Pomaly si zvykal na menej a menej mlieka a cim dalej tym lepsie jedol prikrmy. V noci som ho stale dojcila na poziadanie. Avsak ked som ostala na 2 dennych dojdeniach, kleslo mi mlieko v noci a maly sa v noci postupne prestal budit, lebo sa mu to neoplatilo.

babulka82
autor
15. mar 2014

@bleee no toto nam asi nepojde ,lebo prikrmy nie vždy chce a ked nechce tak mi ho je luto a dam mu ten prsnik ,lebo sa bojim aby nebol hladny.

michaelkanr
15. mar 2014

@babulka82 vo viacerych veciach by som oponovala ale budem len v jednej🙂 existuje aj nebolestive ukoncenie dojcenia pre dieta a to je samoodstavenie ku ktoremu kazde jedno dieta dospeje🙂 len nie vzdy ma na to matka dost trpezlivosti (prepac ale myslim ze je to tvoj pripad), alebo to ukoncia zdravotne problemy ci dalsie tehotenstvo.

luba41
15. mar 2014

@babulka82 tak ak miluješ dojčenie, tak sa drž presne rád, ktoré Ti dala
@lulo231
ak chceš prestať dojčiť, tak sa drž toho, čo Ti píšu ostatné-odpútavaj pozornosť dieťaťa, nedávaj na požiadanie, dávaj fľašu, cumlík a pod. Stačí takto urobiť pár krát, dieťa sa naučí, že mu je odopierané, čo má rád, čo je jeho istota a tak na 99% si bud istá, že po pár dnoch Ti zrazu odmietne prsník úplne / čo bude štrajk/..a povieš si, že sa sám odstavil.. prsník je jeho istota, jeho spojenie na mamu.. dojčenie je uspokojovanie aj jeho ostatných potrieb, bolestí..oceníš, ked dieťa bude choré, ked nebude chcieť nič jesť, piť, ale prsník s MM neodmietne...ale je to na Tebe..

babulka82
autor
15. mar 2014

@michaelkanr maš pravdu ,ja viem že myslim "aj " na seba a nemyslim že je to zle.Hladam kompromis ,keby som bola taka svina tak to ukončim zo dna na den a je to .Aj take su mamičky .Ale to je jedno,dakujem za nazor 🙂

vejula
15. mar 2014

@babulka82 ukončenie nemusí byť bolestivé v každom veku, je bolestivé len pokial je to vo veku, kedy ešte dieťa nieje pripravené....

lulo231
15. mar 2014

@michaelkanr , @luba41, pekne ste to napisali. Maminy tak malo vedia o dojceni a vztahovej vazbe, az mi je to luto. Super, vazim si vase nazory 🙂.

lulo231
15. mar 2014

aj @vejula 🙂

siska53
15. mar 2014

@babulka82 este mu daj cas,moj maly sice bol uz len na 2 az 4dojceniach a v 11m som,ho musela,odstavit,dcera vsak cucala ako potrebovala az do dakeho 20m,kedy mi iz vadilo,ze beha cez den aj 15-20x. Ja som,to vtedy riesila naoctovanim prs,lebo som,nechcela,aby revala. Cize cez den,som,si ich octovala,ked chcela,ponukla,len take jej nechutili,az prestala pytat. Zredukovali sme to na ranne a vecerna dojcenie na spanie,ona zacala aj lepsie papat,po mesiaci som si octovala i vecer,aby sme zrusili i vecerne uspavacie dojcenie. Teraz sa dojcime uz len rano,ale mienim to cca o 2dni zrusit uplne. Tiez budem,octovat.
inak ona,co dovtedy priberala kilo za pol roka pomaly,po obmedzeni dojcenia pribrala takmer kilo za mesiac-z 9,5 sla na 10,3kg. 🙂
ale u tvojho sa este prihovaram za dojcenie na poziadanie,prip.ho skus rozptylit niecim,ci zaberie. Ja byvsom,redukovala az okolo toho 18m.
ale ak mas zdravotne problemy,tak to je ina vec.

siska53
15. mar 2014

@babulka82 a s tou flasou,no moja sa naucila az v roku pit z flase. A co sa snou natrapili,ked som bola 4dni v nemocnici,to mala ledva 7m..

vejula
15. mar 2014

@luba41 🙂 Ako ja si nedovolím hovoriť za druhých. Čisto moje vnímanie týchto vecí je také, že čím viac človek rieši, tym je to horšie. Všetko sa dá vidieť z dvoch strán. Ja som za to, žiť život, deti vnímať ako jeho sučasť, nezaoberať sa príliš tým, ako je možne, že susede babatko spi celu noc a mne nie... Toto človeku velmi ulahčí život. Ja dojčím ešte oboch, v noci dojčím už len dcerku, ale ani si to neuvedomujem. Vidim ten postup v myslení dieťaťa, z bábätka, ktoré ten prsník potrebuje a odmietnutie proste ešte nedokaže pochopiť (napríklad moja 16 mesačná dcerka) ku dieťaťu, ktoré už bez problému pochopí, že prsník momentálne nie, lebo.... (môj syn) JE krásne vidieť, ako synček reaguje na dcerkin plač tým, že na mna zakričí : Maminka daj Kristinke mliečko lebo plače 🙂 Alebo večer, ked ho uspavam na prsníku a dcerka zamrnka, tak sa v momente odtrhne od prsníka so slovami: Maminka je už nechcem, daj cicik Kristinke, aby neplakala 😵

vejula
15. mar 2014

@lulo231 ten prispevok vyššie mal byť adresovaný tebe

lulo231
15. mar 2014

@vejula No dikes 🙂. Ja tiez neriesim vobec to, co nemusim riesit. Viem, co je dobre - toho sa drzim a co nie, to nerobim. Ak sa niekto pyta, odpoviem, na ostatne nereagujem..... Moja dcera ma 2 roky, zuby jej vybehlo teraz 6 naraz (zatial ma iba 11 zubkov) a ani sme nevedeli. Naucila som sa relaxovat pri kojeni, knih som tolko, co na materskej davno neprecitala a uzivam si. Co je to 3 roky oproti (ja neviem) desiatim? Ochvilu budem zarezavat v robote naplno a toto bude pre mna sladka spomienka. Necitim sa obmedzovana aleze absolutne. Aha, a ked nie je so mnou, na cicik si ani nespomenie. A to si aj obcas s kamoskami vyjdem ci cez den, ci vecer (mam fantastickeho manzela) 🙂 .

moniaak
15. mar 2014

@aliza prepac ale mas skutocne velmi malo informacii o dojceni

vejula
15. mar 2014

@lulo231 ja som to v dobrom napisala 🙂 Ta prvá veta bola taka všeobecná a napísana kvôli tomu, aby nemal nikto pocit, že svojim príspevkom niekoho zhadzujem. Nemyslela som tym, že ty vela riešiš. Skôr som mala na mysli, že mamičky, ktoré velmi riešia kolkokrat denne sa ich dieťa dojčí, alebo kolkokrát boli v noci hore, to maju o to ťažšie, že tie negatívne veci jednoducho ešte zintenzívnuju. Tak si asi zle pochopila prispevok

jankaba1
15. mar 2014

Ahoj, naco zredukovať dojčenie....Ja ma 27 mesacnu dceru, ktoru kojim rano a vecer....a vobec mi to neprekaza. Od narodenia tiez nema cumel....zaspava ked je na prsniku a co- mne to nevadi. Naco riesis nieco co nemusis.....ved si na MD.Tak si to uzivaj. Vies kolke by chceli dojcit a neda sa. 😉

jankaba1
15. mar 2014

@aliza myslim, ze 10 mesacne je uz dost velke na dojcenie na poziadanie . To uz je zavislost, nie vyziva. -to nemozes mysliet vazne!!!!!

lulo231
15. mar 2014

@vejula Nie nie, dobre som ta pochopila 🙂 . Ja ti dakujem za spravu. Tiez nechcem (a nebudem) nikoho zhadzovat.
Mne je sice divne, (konkretne tu v tejto diskusii) ze mna ide niekto presviedcat o niecom, pritom som sa na nic nepytala. Ale takto to s nami zenami asi je 🙂. Ja kojenie (dlhodobe) podporujem, ale nie je pre mna horsia matka, ktora sa rozhodne inak. A to, ze je to viac, ako pohodlne a jednoduche, to je bez debaty.