Dali by ste druhú šancu?

kliksem
9. feb 2014

Tak v skratke...Mám 2,5 mesačného syna s priateľom( nie sme manželia).Akurát včera som sa dozvedela od jeho bývalej manželky s ktorou má 7 ročného syna, že jej v čase keď som bola v pôrodnici vypisoval a vyvolával, ako ju ľúbi, že ľúbil len ju v živote a keby mu dala šancu vráti sa späť...Bol opitý.Ale u mńa ho to neospravedlňuje, nakoľko moje príslovie je, že opitý človek a deti povedia pravdu...Za celý rok čo sme spolu mi vyznával lásku, vždy na bývalú vravel, že sa zmenila-stlstla, že by ju už nikdy nechcel , že mńa by za nikoho nevymenil a podobne...Len ten jeden jediný krát.Vysvetlil mi to tak, že mu preplo a bol pod vplyvom alkoholu.Ale strašne ma to bolí a neviem čo robiť.Teraz mi vypisuje, vyznáva lásku, že nás nechce stratiť, že už to nikdy neurobí, prisahal...Ja neviem.Oplatí sa dať šanca? Myslíte si, že fyzická nevera je horšia než toto? Ale stále rozmýšĺam čo by naozaj urobil, keby mu aj ona vyznala lásku, požiadala o stretnutie...Mám pocit, že by išiel...Všetko možné sa mi vnára v hlave a ja stále len rozmýšľam a rozmýšľam...A ona si to určite nevymyslela, videla som tú sms-ku na vlastné oči.

juliana77
9. feb 2014

potvrdilo sa aj tebe, čo sa už viac krát potvrdilo. .........Prvá žena je prvá žena............. 😉 😉

Milé od jeho bývalej podať takúto informáciu.

tilly
9. feb 2014

in vino veritas...
a ta byvala ho chce? lebo ak ano, tak sa ti ani neoplati dat mu sancu...

lucinocka
9. feb 2014

nechcel by ju, bo stlstla 😠 😠 nema co druhym vyznavat lasku, aj ked je opity, to co je..ked si vyjde s kolegami nieco oslavit, tak furt bude vyznavat dakomu inemu... Ked je tu dieta, asi by som ho neopustila, ale moja dovera, by bola definitivne narusena, musel by ma dlho presviedcat a snazit sa dokazat, ze to bola len blba chvilka..

bridgetfidget
9. feb 2014

Mozno je to len vytrhnute z kontextu, ale on tu prvu zenu odmietal kvoli tomu, ze ' ztlstla'? A to ti neprislo ako zvlastny dovod? Takemu chlapovi by som nedala ani prvu sancu- co ked stlstnes ty, zo zdravotnych ci inych dovodov? To si najde tretiu, stihlu?

Ak je ta domnienka spravna, natlaca sa mi otazka, ci nahodou neschudla na povodnu vahu, ked jej zacal vypisovat?

Vela stastia, ale na mna by ta sprava bola hadam silnejsia kava ako opity bozk.....

charlie1980
9. feb 2014

Ako nic proti tvojmu partnerovi, ale vzdy "na byvalu hovori, ako sa zmenila-stlstla, ze by ju uz nikdy nechcel" hovori o jeho charaktere. Ano, mozno stlstla, zeny po detoch stlstnu. Aj vekom. No predpokladam, ze to urcite nebol jediny dovod, preco ju nechal s dietatom. Ale aj tak sa mi to nepozdava. Urcite by som mu dala sancu, ale moja dovera voci nemu by uz bola nastrbena. Ja by som urcite zacala preverovat, ale to je zas moj charakter.

moniciak
9. feb 2014

Asi by som kôli dieťaťu dala šancu, ale aj tak mám dojem, že na prvú ešte nezabudol... Možno si bola pre neho ako svieži vánok, kým ste boli bezdetní slobodní... A potom možno pri dieťati spomienky ako sa s prvou ženou starali o svoje dieťa... Možno si uvedomil, že pri dieťatku sa každá zmení a možno pochopil, že tá prvá žena vlastne nebola až taká zla. Toto samozrejme len čisto filozofické úvahy a takých "možno" je veľa. Vydiskutuj si to s ním ako to je, skús mu dať šancu, pokiaľ ju chce ale buď ostražitá. To je moja rada 🙂 Veľa šťastia 🙂

mirka_st
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fomarik
9. feb 2014

ja nie. Alivederci, pa-pa. Rázne a natvrdo. ja som taká. Jamu dám, vyhovárať sa na to, že si vypil .... ved práve, alkohol rozväzuje nielen jazyk ale aj srdce, vyjde na povrch to, čo je v podvedomí, to, s čím sa človek borí, to, s čím zápasí. A ešte v čase ked si bola v pôrodnici. Toto by ma dorazilo najviac!!!

kaara1980
9. feb 2014

keď budem stále rozprávať o tom,že bývalého nemilujem,že ho nechcem,tobôž preto,že stlstla,tak budem len samú seba presviedčať že to tak je.Hovorí opak toho,čo cíti.Toť môj názor.Ale ja by bola vychcaná a počkala čo bude a sama aj tak uvidíš ako sa bude správať k tebe a dieťaťu.A jeho ex to muselo velice potešiť,keď ti to hneď vešala na nos.

takyna
9. feb 2014

Kašli na to, ak ho lubis a stoji ti za to.., veris mu, je ti s nim dobre, mate spolu krasne dietatko, tak byvala je byvala..., nieco im vo vztahu nefungovalo..-tak sa toho drz, malo , ktory chlap sa vrati k byvalej, po case by sa znova rozhadali - rozisli, Ja by som milej byvalej napisala- sms, ze jej dakujez za info, a aj ty jej naoplatku napises , ako je vam dobre, aky mate skvely sex 🙂 😀 .
Netrap sa tym....byvalky-su byvalky 😉 🙂

kofoluska
9. feb 2014

Polozila si zaujimavu otazku. Nie, nemyslim si, ze fyzicka nevera je horsie nez toto. Chlap k sexu nepotrebuje byt zamilovany, neptorebuje ani len vediet meno zeny, s ktorou svoju partnerku podviedol. Nemusi to urobit ani preto, ze im to vo vztahu nefunguje a on sa takto xce odventilovat (pisem o jednorazovke, nie o dlhotrvajucom mimopartnerskom vztahu- aby sme sa chapali). Proste neudrzi ftaka v gatiach, nic to pre neho neznamena.
Taketo nieco....ja neviem. Hovori sa, ze vo vine je pravda. Ako by som konala v Tvojej situacii neviem. Hlavne ked uz mate spolu dieta. Asi by som pockala, ako sa bude situacia vyvijat dalej a razne by som trvala na absolutnom obmedzeni akychkolvek kontaktov s byvalkou na nevyhnutne minimum. Nedovolila by som mu ani o nej predo mnou hovorit - aj keby na nu mal len nadavat. Jednoducho ma teraz novu rodinu, tohto clena tej starej nema co predo mnou spominat.
Drzim palec.

mima4
9. feb 2014

chodite spolu zatial velmi kratko - 1 rok ako pises. Okrem toho rozvedeny, blbe hefty na manzelku (ze pribrala),... dalsi čurák na ktoreho sa da narazit 😉
Neviem či by som s nim na tvojom mieste pokracovala dalej vo vztahu, pre mna by toto znamena ukončenie priatelstva. Nie ste manzelia, takze nič si mu neslubovala, a dokonca ani tebe on... ale vyfarbil sa este pred tym, ako by ste sa vzali.
Odid od neho, nech si najde inu frajerku ktora mu bude tolerovat taketo spravanie.

haslerka27
9. feb 2014

teba si nevzal ani pravdepodobne neplanuje- mylim sa?ona je prva manzelka a to sa nikdy nezmeni.ma s nou dieta teda iste puto tam aj ked sa na hlavu postavis.ak by som bola v tvojej kozi,dotklo by sa ma to a ked tak premyslam,ebyze ja lezim v nemocke a toto robi moja polovicka- urobi to 1x a zaroven posledny..dovi dopo

mata128
9. feb 2014

Nechcela by som ho uz....to mam v neistote cakat,co bude???ja aj moj partner mame uz jedno manzelstvo kazdy za sebou.Pre mna je ex uzavreta kapitola a keby som sa dozvedela,ze partner vyznaval lasku byvalej,moze ist za nou. Alkohol ho neospravedlnuje,nech nepije,ked potom nevie,co hovori a robi

jahodnicka
9. feb 2014

Přesně jak píšou baby, ono je třeba nebýt slepý a vždycky si všímat, jak se muž vyjadřuje o bývalých partnerkách, to ti řekla strašně moc. Já z těch jeho keců vyvozuji - vzhled (postava) je pro něj primární - povrchní člověk, takového nebrat. Stejně se bude vyjadřovat o tobě, pokud náhodou nebudeš mít postavu podle jeho gusta.

A k vypisování - to je silná káva

monuska342
9. feb 2014

a si si ista ze to napisal naozaj?co ak ta byvala vas chce pohadat a vymysla si veris jej? 😉

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adri266
9. feb 2014

Sancu by som mu dala. ALE: mala by som par podmienok, zakaz sa opit na mol. T.j. jedno pivo a dost. Po druhe, skontrolovala by som mu mobil, ci jej nahodou nevypisoval aj skor. A pre tie, ktore su proti, lebo ustava, bla bla bla, ona sa ho na to otvorene spyta, ci mu moze pozriet do mobilu 😉 Nejaky cas by som mala oci na stopkach. To, ze Ti o nej hovori v zlom, nemusi byt uplna pravda. Neviem, preco sa rozisli naozaj, ale casto krat ohrdnutny muz vymysla pribehy, ze on dal kopacky jej, aby nevyzeral ako zufalec 😎
No a ci je to horsie ako fyzicka nevera? Myslim, ze nie, a takisto si myslim, ze nie je pravidlo, ze opiti ludia stale hovoria pravdu.

mv1
9. feb 2014

prvááá je len prváááá... a nech si vraví kto chce-čo chce... každá-či každý si pamätáme na všetko prvé 🙂 či už v dobrom alebo v zlom 😔 Alkohol vyplaví na povrch aj to, čo by sme nechceli nikdy počuť 😎 a niekedy to bolíííííí..! a k otázke asi toľko... ŠANCE sú nato, aby sa dávali.. a všetko je len na TEBE, na tvojich pocitoch, potrebách, viere a presvedčení....

tomta
9. feb 2014

myslim ze darmo ti tu je radit..sama sa musis rozhodnut o chces..len ty to vies a ty sa poznas aka si...a ako tu niekto napisal kvoli detatu dat sancu..nesuhlasim netyka sa to tvojho pripadu ale su ine kedy davaju zeny muzom sancu kvoli dietatu a to decko trpi najviac pretoze decka dokazu vycitit ze sa nieco deje medzi rodicmi..radsej ist od seba ako trapit seba a hlavne tie deti

bosoriak
9. feb 2014

@kliksem Vzhladom na to, co vsetko si tu uz napisala o tvojom partnerovi, si myslim, ze rozchod je jedine riesenie. To je ta byvala, co ma jej fotku na chladnicke doma? To je ten partner, ktory chce byt s vami len vtedy ak mu to vyhovuje? Kolko este znakov potrebujes, aby si pochopila, ze to s tebou nemysli vazne?

Vzdy sem buchnes takuto ciastkovu otazku, sama o sebe nie je problem ani ta fotka, ani to, ze s vami nebyva, ani to, ze vyznava lasku svojej byvalej. Vsetky spolu ale vravia viac, nez dost.

Ako chudata deti, jasne, ale radsej sama, nez s takymto sebeckym nevyzretym clovekom.

rocio
9. feb 2014

Ak mu tu druhu sancu nedas, nikdy nebudes vediet, ako by ju vyuzil. Vies si predstavit zivot po rozchode? Budes s babom sama, na Vianoce, na Valentina, po veceroch, budes rozmyslat ake by to bolo,keby si mu tu sancu dala. Malinke si zasluzi mat Vas oboch. Clovek robi chyby. Zit s dietatom sama by bolo tazke, budes vonku vidavat rodinky s detmi, oteckov ako sa hraju s nimi, bude ti to luto. Pre jednu sms. Ak ho ty lubis tak mu tu sancu daj, snazi sa, slubil ti, tak preco ho hned odkopnut azahodit tu moznost,ze mozete byt stastni v zivote a hlavne pripravit to male o toto stastie. Jednu sancu si zasluzi. Uvidis. Druhym sa tu dobre radi, ale ziadna z nas by nechcela ostat s dietatom sama. Ak je co i len mala sanca na napravu, treba do toho ist. Aj moj chlap si vypisoval, ale nikdy so ziadnou nic nemal. Pes ktory steka nehryzie. Je to uzasny otec,
Pozorny, ku mne mily, pomaha mi, miluje mna aj deti. Treba trocha nazriet do chlapskeho vnutra.

janicka11
9. feb 2014

ja neviem už by som asi neverila a bola v neistote velikej... 😕

sunshineka
9. feb 2014

A mozno to bolo celkom inak.jeho opustila zena a nevie jej to odpustit.opil sa prisla nanho slaba chvilka a napisal byvalej.u mna by bola dovera v haji a cudujem sa,ze ti jeho byvalka o tom povedala.mala radsej cusat.neviem,co by som robila.teraz sme vsetky hrdinky,lebo nie sme v tvojej situacii.

aaddeelliinnaa
9. feb 2014

...podla mna...nerob z toho az taku paniku.....kolko krat clovek povie veci...ktore bolia a musia sa preglgnut....ano,ja viem...toto je o niecom inom....ale podla mna,keby chcel...uz davno ti aj sam utecie,nie?...
ono clovek ma v zivote vela slabych chvil...a priznajme si vsetci....kolko krat chceme nasu polovicku vystrelit na mesiac 😀 ,alebo mu povieme.....bola som ja blba,,ze som si ta vzala 😀 ....alebo po tyzdnovej odmlke,kedy pride domov utahany z prace....ho uz vo dverach privitame vetou.....na kolko si prisiel? 😀 ....keby sme toto vsetko brali vazne....svet by bol urcite naopak 😀 ....drzim palce....uzivaj zivota,male bejby...vsetko dobre zelam 🙂

jeny9999
9. feb 2014

suhlasim s @aaddeelliinnaa. okrem toho, bud rada, ze ta nepodviedol.. clovek toho narozprava az az. urcite si mu aj ty povedala nieco co si nemyslela doslova.. preplo mu a bodka. ty ho poznas najlepsie. ty sa rozhodni.

zeleny_cajik
9. feb 2014

No to je teda charakter...
Ste spolu rok, uz mate 2,5 mesacneho syna, cize si ani nemala sancu ho spoznat pred otehotnenim. Uplne nerozumne.
Poriadny muz nezhadzuje svoju byvalu manzelku pred sucasnou partnerkou, zhadzuje tym totiz najma seba. Zaujimalo by ma, ci bol vas vztah dovodom na ukoncenie toho prveho, lebo si neviem vysvetlit, preco by ta prva manzelka mala motivaciu ta takto promptne informovat, je to dost zlomyselne.
A inak... to nema voci nej ine vyhrady okrem toho, ze "stlstla"? Hmmmmm....zaujimave.
Toto nie je o tom, ci je fyzicka nevera horsia.
Toto je cele zle a alkohol v tom nehra ziadnu rolu v zmylse polahcujucoch okolnosti, naopak, nema co chlastat, ked si v porodnoci a vino naopak uvolnuje zabrany, nenavodzuje falosne emocie. Mas stazenu situaciu tym, ze mate male dietatko, ale s tymto chlapom by som vobec neratala do buducnosti...

ukulela
9. feb 2014

otazka dost asi vytrhnuta z kontextu, takze odpovede na jej zaklade asi nebudu objektivne ... ale podla mna - ozral sa, najskor mu preplo, daco sa v nom rozlutostilo, tak vypisoval byvalej - najskor svoj byvaly vztak nema v sebe este celkom uzavrety. to ale neznamena, ze ta nemusi milovat a nechce byt s tebou. na zaklade smsky pod vplyvom by som ho neodsudzovala, najma kvoli dietatu. snazi sa ti dokazat, ze ta miluje a nechce o teba prist - takze daky cit tam predsa je ... na druhej strane by ma setsakramentsky zaujimalo, preco ti to jeho byvala zavesila na nos - to by bolpre mna vacsi problem. ja by som mu verila a viac by ma stvalo toto - ci ti chcela ublizit, alebo vas vztah nastvrbit ... takzko ti poradit. ale na zaklade smsky ho neodsudzuj.

login111
10. feb 2014

....a zamyslela si sa co mu chyba u teba, ci len myslis ze nic a ste normalny par? Nezabudaj ze snou prezil aj pekne chvilky a obcas sa vynoria spomienky no a ked bol opity tak tomu prepadol, proste myslim si, ze nestoji to zato aby sa kvoli tomu rozpadla rodinka, lebo oberies o stastie dieta a zrejme aj seba! Ved vravis ze ti stale vyznava lasku, ci nie?
Niekedy pomoze ho vymenit aby si zistila co si stratila!
Mas svoj rozum, to ti tu nemoze nikto radit, tu ide dievca o vase stastie!

stanulienkat
10. feb 2014

Daj sancu,ale oci a hlavu maj otvorene. Na babo ste mali cas,vy ste sa vlastne ani nepoznali.