Nekontrolovateľná nadváha vo vzťahu

smutnychlap
7. dec 2021

Zdravím Vás, nikdy som nedôveroval na písanie sťažností do nejakého fóra, ale už si neviem pomôcť. Potrebujem radu hlavne od nežnejšej strany populácie, ako už nadpis diskusie napovedá tak mám problém vo vzťahu s nadváhou, ale začnem odzačiatku. Pred cca 8 rokmi keď som sa stretol s mojou polovičkou bola nádherná, bola takmer dokonalá, váhu mala podľa kalkulačky VÝPOČET BMI (od NIVEI) na hodnote 20 - to znamená že nebola úplne chudučká, ale mala podľa mňa úžasnú postavu (60kg). Ako plynul čas začala postupne naberať. Pred pôrodom keď sme sa začínali snažiť o naše bábätko mala 72kg (24 BMI) čo znemená menšia nadváha. Váha 72 kg mi vôbec nevadila, bola to váha s troška plnšími bokmi a dodávalo jej to dokonca aj na kráse. Hlavná zmena nastala po pôrode, manželka vážila 85kg, čo mi tiež nevadilo keďže som vedel že každá žena po pôrode má pár kíl navyše. Plne som ju podporoval a dával som jej najavo že mi to nevadí a že to chápem. Po uplynutí 6 mesiacov po pôrode bola váha mojej manželky cca 86kg, nezaznamenal som žiadne zlepšenie postavy a osobne mi už začala vadiť jej nadváha, tak som zobral odhodlanie a rozhodol som sa o tom porozprávať. Vysvetlil som jej veľmi jemne že či nejdeme spoločne cvičiť a zmeniť stravu, ale nezobrala to veľmi dobre, rozplakala sa a ja som sa cítil ako človek ktorý ranil svoju lásku. Na druhú stranu začala cvičiť, plne som ju v tom podporoval, pomáhal som jej, dokázala ísť na váhu 79kg za 4 mesiace, čo bolo super, nikdy som nechcel aby chudla rýchlo, ale chcel som aby chudla pomaly lebo som vedel že rýchle chudnutie je zlé na zdravie a psychiku. Počase vzdala cvičenie, jej aktuálna váha po 14 mesiacov po pôrode je cca 92kg...... Mám chuť sa s ňou zasa porozprávať, ale keď si uvedomím ako som sa po poslednom rozhovore o nadváhe cítil tak už na to odvahu asi nenazbieram. Niečo o mne: moja aktuálna Váha je 74 kg, pravidelne cvičím a dokážem si udržať zdravú a športovú postavu aj keď mám kancelársku prácu a odrobím cca 220 hod mesačne. Nechcem povedať že výchova dieťaťa je ľahká, ale viem že určite sa dá pri tom cvičiť, poprípade variť zdravé jedlo. Hlavný problém je že náš sexuálny život v posledných 3 mesiacov je biedny a ona si začína myslieť že ju podvádzam a tvári sa ako keby som jej klamal. Ďalší problém s nadváhou je že nechce chodievať dakedy ani von, z dôvodu nedostatku dobrého oblečenia. Je veľký problém si kúpiť krásne oblečenie pre väčšie ženy. Manželka má 24 rokov a už v takomto mladom veku a iba po prvom bábätku nevie kontrolovať svoju váhu..... čoto bude po 3 deťoch a v 30 rokoch? Moju manželku milujem, ale sexuálni život je pre mňa dosť dôležitý. Neviem si predstaviť žiť bez sexuálnych zážitkov a neviem si predstaviť žiť bez mojej manželky. Viem že niekedy príde situácia keď začne somňou flirtovať nejaké krásne dievča ktoré ma bude sexuálne priťahovať a neudržím sa. Som chlap ktorý nikdy nechce podviesť svoju ženu ale chlapské pudy sú neuveriteľne silné. Potrebujem radu čo mám robiť. Ďakujem.

snehulak77
7. dec 2021

Ahoj. No, je ťažko porovnávať váhu 16rocnej a 24rocnej po deťoch. Píšeš, že si v práci 220 hod mesačne a k tomu ešte cvičíš. Možno je na všetko sama. Áno, aj na materskej sa dá cvičiť, ale poviem ti za seba, keď si vystaveny, musíš behať a upratať dom, obriadit dieťa, tak už nemáš chuť. Možno ani variť, ani sa hýbať. Nevravím, že je to výhovorka, ale skus jej pomôcť so starostlivosťou.

monka105
7. dec 2021

Toto sú výhovorky. Moja žena je tučná, tak ju pri prvej možnej príležitosti podvediem a bude na chybe ona. 🤦🏻‍♀️ Hovoriť žene polroka po pôrode, ktorá sa denno denne stará o vaše malé dieťa, o domácnosť a áno, aj o teba a o tvoje pohodlie, aby si mal priestor na svoje záujmy a na prácu, sama je určite psychicky zdeptaná zo svojej postavy, že by mala schudnúť je odvaha. Áno, mala by so sebou niečo robiť, najmä zo zdravotného hľadiska, lebo nadváha je nebezpečná. A ty by si jej to mohol možno interpretovať pre zmenu takto, evidentne to nezobrala dobre a rezignovala (prečo si asi myslíš, že je v tom, že ju podvádzaš, dal si jej najavo, že už pre teba nie je príťažlivá). A čo keby si jej v tom miesto ospravedlňovania možnej nevery na mamičkovskom fóre pomohol aj ty? Postrážil dieťa, navaril, upratal, začal sa stravovať zdravo s ňou, aby mala motiváciu a priestor na cvičenie? Možno, keď začneš toto všetko robiť z času na čas sám, pochopíš prečo nemá popri malom dieťati čas na cvičenie.

mauduska
7. dec 2021

mňa osobne by nakoplo, keby som mala pocit, že som krásna už vtedy - síce tučná, ale krásna a chcená. Že môj manžel chápe, že bolo neuveriteľne ťažké vynosiť a porodiť dieťa a že je neuveriteľne ťažké sa oň teraz starať. Za mňa - v momente, ako by som sa cítili na 110% milovaná a chcená, mala by som istotu, že ma môj manžel nepodvedie, ale že ho stále rovnako priťahuje moja duša, tak by som na sebe začala makať.

Podľa mňa - vezmi jej dieťa, buď s ním ty, obetuje čas, ktorý bežne venuješ sebe (niektorí ľudia strašne dlho sedia na záchode, možno je to aj tvoj prípad :D ). Povedz jej, že chceš, aby si oddýchla, aby robila, čo chce. A ukazuj jej, že ti záleží na jej zdraví, na jej psychickej pohode, na tom, aby si oddýchla. Ak sa tvoja manželka necíti milovaná, je úplne jedno, čo jej povieš. Ženy poháňa láska.

panelacikova
7. dec 2021

@smutnychlap aj by som niečo napísala (a ver mi, žeby som šla "proti prúdu"), ale keď vidím dátum tvojej registrácie, radšej sa zdržím...

evickads
7. dec 2021

samé výhovorky si si tu nazbieral, prečo Ty máš vlastne dovod ju podvádzať, a ani nie ty by si bol na vine. Jej nadváhu ty nevyriešiš. Možno k sebe nepatríte.

silviazlat
7. dec 2021

Prid ku dieťaťu ty po praci a žena nech ide do fitka. Čo by som ja za to dala.
Mam síce váhu ako pred tehotenstvom, tiež som 14m po pôrode a mam 62kg. Rodila som so79kg…. Vsetko sa da ked sa chce. Sama viem, ze ked mi syn celu noc nespí, na druhy den stale nieco jem - telo mi velmi pýta. Ale je to asi tym nedostatkom energie zo spánku. Na druhej strane som s malým denne vonku a do toho mame Huskyho, ktorého bravam na prechádzky s nami. Takze v jednej ruke kočík a v druhej pes. Ale dá sa všetko. Aka by som bola vďačná, keby muž pride z prace k malému a ja mozem ist cvičiť. Ale zial byva dlho v robote a neda sa

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
asocial
7. dec 2021

@smutnychlap kazda zena s nadvahou ti bude teraz hovorit, aky si hrozny, netolerantny a podobne. Ale partnera si vyberame aj na zaklade vzhladu a je pokrytec ten, co povie, ze to tak nie je. So zenou by si sa mal normalne otvorene porozpravat. Na druhej strane, si sebec. absolutny. Zena doma s malym dietatom a ty namiesto toho, aby si utekal domov jej pomoct a bol s rodinou, chodis do fitka atd.

nikpa
7. dec 2021

@smutnychlap 24 ročná 94kg 😳 no keď sa nespamata sama tak sa ti ani nečudujem keď podlahnes inej. Nájsť si 60kg ženu a po 4 rokoch mať vedľa seba 90kg, to je extrém. Možno by som mala držať pri ženách, sama som po pôrodoch pribrala a neschudla všetko, som o dosť staršia ale keby som mala 90kg tak si sama vstupim do svedomia. Už len to, že ju to obmedzuje v bežnom živote ako ísť von, nehovoriac o tom, že je to mladá matka a mala by sa snažiť byť zdravá, ak nie kvôli sebe tak kvôli dieťaťu. Ale váha 90kg v jej prípade zdravá nie je. Nič iné ako komunikovať s ňou ti neporadim lebo evidentne sama si to nevie uvedomiť. Je ľahké ti vyčítať, ze máš inu ale ona sa sama na seba asi nepozrie...

vevesh
7. dec 2021

Ako mna udivuje ako jej presne strazis liniu a bmi😳😳😳😳😳 moj muz ma miluje,taku aka som, ci uz chudu alevo tucnu.....ale keby mal povedat kolko vazim (a kolko som vazila pred ci medzi tehotenstvami), asi by velmi dlho habkal a potom bol ticho. A to sa mi vaha kolise dost hore dole okolo 80tky, cize nie som modelka 🤐Svoju zenu nemilujes, lebo by si hladal moznosti, ako jej pomoct a nie len sa pochvalit medzi zenskym publikom, ze ty si stihly a ona tucna...
Apropo rozhovor nie je motivacia a ani pomoc. Tvoja zena sama vie, kolko ma kil, nepotrebuje slovne ohodnotenie svojho vyzoru, ktore je este k tomu kto vie ako podane...

panelacikova
7. dec 2021

@cocolino234 tak ja neviem..... keby som mala 24, 1 dieťa a šla zo 60 na 92 či ako to píše, tak som smutná sama zo seba.... ak je ten chlap reálny, čo si myslím, že nie je, tak ja ho aj chápem... ak, samozrejme, nejde o nejaké ochorenie štítnej žľazy, či užívanie liekov, z ktorých sa "naberá"... vtedy je to ospravedlniteľné a pochopiteľné. ale ak je zdravá a má v 24 rokoch 92 kíl, tak sa môže skryť do kúta a hanbiť...

mabenn
7. dec 2021

@smutnychlap tvoja zena je pretazena a nema na seba cas. To je dovod preco ma taku nadvahu. Ked sa jej zivotny styl upravi, upravi sa aj fyzicky prejav nevyrovnanosti. Ona ma pud ako matka postarat sa o dieta.

hyberncia
7. dec 2021

@smutnychlap inak ja neznášam tvrdenie,že veď žena vynosila dieťa tak ma byť muž ticho a nech sa neopovazi povedať,čo len krivé slovo na obrovskú nadváhu svojej ženy. Jasné,že jej to nemá hovoriť urazlivo, ale tak ani mne by sa môj muž nepáčil s obrovskou nadváhou. Pre ženy je niekedy jednoduchšie všetko zvaliť na materstvo a nič so sebou nerobit len sa prejedať, no potom sa cuduju, prečo sa to vlastne mužovi nepacia. Ak sa mi niečo na partnerovi nepozdáva je správne sa s ním porozprávať. A určite nie je ok názor,že muz musí byť spokojný s každou váhou,ktoru žena po pôrode nadobudne.

simsalabim
7. dec 2021

@smutnychlap vies co, skus zacat takto - odbremen ju napriklad tak, ze jej prichystas zdravy obed na dalsi den. A pravidelne, den po dni. A takisto si vyhrad cas, aby mohla 3x do tyzdna ist sama na sviznu hodinovu prechadzku, alebo si ist niekam zacvicit. Vies, starostlivost o dieta vie byt velmi narocna, clovek sa moze citi maximalne vystaveny a bez energie sa tazko chudne. Po porode mozu byt aj rozhadzane hormony, co este viac stazuje chudnutie. No a pravdupovediac ma dost zarazilo to, ako jej sledujes BMI. To BMI urcuje hodnotu zeny?

simsalabim
7. dec 2021

@smutnychlap a este ma napadlo- ako vase dieta spi? Je zname, ze nedostatok spanku nepriaznivo vplyva na hmotnost, najma u zien. Mozno sa tiez potrebuje poriadne vyspat...

nikpa
7. dec 2021

@mabenn ja mám dve malé deti, muž v robote od rána do večera, denne varím, chodíme von ale vždy som si našla čas keď som chcela aby som niečo so sebou robila. Nehovor mi, že jedno dieťa je taka záťaž aby si nenašla na seba 30min denne a muž jej povedal aby išli spolu cvičiť tak zrejme aj varovku majú keby chceli. Toto je len jej lenivosť.

mabenn
7. dec 2021

@nikpa urcite kazda zena chce byt dobrovolne tucna, nepritazliva pre chlapa a robi to naschval alebo z lenivosti, duplom pri malickom dietati...👏

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
3katka151
7. dec 2021

Pomáhaš jej vôbec doma, s dieťaťom, alebo prídeš a povieš, že môže pre seba niečo urobiť? Lebo toto z tvojho "vyznania" vôbec nie je jasné. Mne to príde, že si sebec a robíš si to čo chceš a fňukáš za vec, pre ktorú nič neurobíš.

simca06022011
7. dec 2021

@smutnychlap hlavne ty neries s nou jej vahu, zena funguje uplne inak ako ty (mojmu chlapovi staci nedat si veceru dva tyzdne a hned chudne). Neviem ci si na to odbornik. Tym chudnutim( neviem co ste skusali), ste iba dosiahli riadny "jojo efekt" a z toho b ude mat ona a aj metabolizmus este vacsi stres. Cim viac ju budes nervovat, ci odopieranim sexu, ci poznamkami a tvojimi "dobre mienenymi rozhovormi", tak to bude len a len horsie. Ak ona bude chciet, nastuduje si to a pozbiera sa sama. Ak si takto zatazeny, na pracu a sport a jej vyzor a mas obavy ze neovladnes svoje pudy pri "krasnej zene", tak skro zapracuj na sebe a na svojich pudoch a nasledne prehodnot kedy by si tu bokovku stihol, ak to stihas pri 220h v praci a cviceni a pod, tak pekne bez domov a pomoz manzelke s dietatom, domacnostou a ona nech si oddychne.
Neviem ake mate dieta, system doma, ale staci ze nestiha, NEJE pravidelne, alebo pri babatkach kolkokrat tiez zeny nejedia normlane jedlo vobec, dame kavu a horalku a tot celodenna strava. Plus stres (ano pre niektore z nas je aj to stres sa denne starat o dieta, byt doma atd atd) a proste NESCHUDNE. Hormony. Ja som po porode mala o 12kg menej ako pred tehtoenstvom a do pol roka som to vsetko mala aj s urokmi spat. Hormony, mozem sa pokrajat, mozem 5x do tyzdna cvicit s trenerom. Proste neschudnem. tento rok, a to uz mam pomaly 11r dceru, to mam cierne na bielom, to co mi pred rokmi trener napisal. stres= ziadne chudnutie. U man je napr. typické ze skuchnem na dovolenkach, cez vianoce.. :DDD
Ja osobne by som uz mala stres len z toho ze ma chlap vazi doma a rata mi BMI.. no ako sorry :DDD moj nikdy ani len netusil, kolko vazim, som vazila o BMI asi nepocul... posomrem ked som ako jaternica v rifliach a vyleziem na eliptical (dala som si kupit :D polovicke... a on asi prvykrat poslusne kupil co som povedala, cize asi mi tym daco chcel naznacit:D) Ale na to som tiez roky nemala cas.
idu vianoce, neviem ako ste v okoli s trenermi, cvicenim.. kupila by som jej hodiny cvicenia, alebo jogy alebo neico podobne a v casoch "cvicenia" sa starala o dieta. A potom ju este vykopla v iny den s kamoskami na kavu 🙂

janulka1802
7. dec 2021

Na moj vkus má Tvoja žena veľa kíl, ale Ty ako muž dosť málo. Neviem ale Tvoju výšku. Ja meriam 168 cm a pred porodom som vážila 61kg a po porode mám 55kg a to mám 40-ku na krku. Muži sú vizuálne založení, či sa to niektorým ženám páči alebo nie. Ja osobne by som sa cítila veľmi zle s takou váhou. Je to ale predovšetkým na Tvojej manželke, čo s tým urobí.

aduskatt
7. dec 2021

...kde sa berie tá istota, že niekedy začne s Tebou flirtovať pekné dievča?

ella_price
7. dec 2021

Aha, takže máš ženu, čo jej rátaš BMI a ty si mačo čo maká o 106 a tvrdo na sebe maká a len tak z riti si založíš účet, aby si nám o tom zvestoval, hej? 🤣🤣 Čistý kouč internetov 😆

sense
7. dec 2021

Pracuješ 220 hod mesačne plus máš čas pre seba na cvičenie... kedy má tvoja žena čas len pre seba? Kto vstáva v noci k dieťaťu?
Úprimne ani ta váha nie je v poriadku aj zo zdravotného hľadiska ale keď ty sa nesnaží pomôcť jej ale hľadáš spôsob ako ospravedlniť prípadnú neveru.

Okrem toho bmi 24 nie je nadváha... 😉

panelacikova
7. dec 2021

@mabenn tak ale po pôrode mala 85 a teraz má vyše 90... to už nemá s pôrodom nič spoločné, to má spoločné s obžerstvom...
@cocolino234 veď, nemám z neho pocit, že ju ide podviesť hneď. zamýšľa sa nad tým, že ak tento stav bude nezastaviteľný a nemenný (alebo horší), že sa mu to proste môže stať. nečudujem sa. ak je mladý.... vieš, keby mal 60 a doma rovesníčku ženu, ktorá už naozaj rokmi a hormonálnymi zmenami pribrala, tak pochopím a asi ani on by to už neriešil. ale ak má chuť na sex, no chce k nemu ženu, ktorú spoznal.... tiež by sa ti nepáčilo, že sa dáš dokopy s fešákom a ten porastie behom 3 rokov o 35 kíl...
@simca06022011 ja myslím, že je rozdiel ty a ona. ty, ktorá máš snahu a ochotu a ona, ktorá (podľa jeho príspevku) dostala od neho možnosť, podporu, pochopenie, šla dole 14 kíl a potom sa na to vykašlala a vyliezla hore ešte o viac.... ak je príspevok pravdivý, tak on mal snahu ju podporiť a pomôcť. ona to vzdala...
@janulka1802 súhlasím
@ella_price tiež si myslím, že je to blud, tento nick a celý tento príbeh. ale zamýšľam sa tiež nad tým, ako môžu ženy (mnohé) prikyvovať tej jeho fiktívnej manželke, že chúďa, porodila, má to ťažké, hormóny, atď.... nemá čas sa najesť a neviem čo... veď práve žena, ktorá lieta okolo decka a zje za celý deň trošičku, MUSÍ schudnúť. samozrejme, ak si večer nedá o 21:30 800g pizzu a fľašu coly....

matqa411211
7. dec 2021

Ano podme tu vsetci ospravedlnovat obezitu lebo niekto vynosil dieta,
ano zena priberie po tehotenstve ale to tu teraz budeme ospravednovat obezitu a nekontrolovatelne priberanie? Je kopec zien co sa po porode dalo dokopy, a vyzera este lepsie ako predtym, nemusia vyzerat ako topmodelky a nie hned ale sama zena by si mala uvedomit, ze to nie je pre nu dobre hlavne zo zdravotneho hladiska takato nadvaha
Teraz sa tu vsetky hrate ako by vam nevadilo, keby ste sa o seba starali a partner by sa vam vyzral do obezity, ja autora plne chapem, ani mna by uz muz nepritahoval tak ako predtym, keby pribral 30kg, a nehrala by som sa ze nic sa nedeje, mne by to vadilo (nie to ze zena priberie po porode, ale ze sa vyzere a nic s tym nerobi)

vevesh
7. dec 2021

@panelacikova nic nie je cierno biele- nespravnou stravou priberies- cize ked si smaris 3 horalky s bagetou a s kavou za cely den, priberies. A vies sa dopracovat aj k takejto vahe a nemusis sa ani prezierat. Nechapem, preco si kazdy mysli, ze tucne zeny vyjedavaju chladnicky. (Niektore ano, ale nie je to pravidlo). Nedostatok spanku+ zla strava a obezita ako vysita.
Mna skor udivuje ako sa tu vsetky ohanaju postavami, ze aka ma byt stihla, ak predtym bola. Ja som muzovi slubovala v dobrom aj v zlom a aj keby pribral 100kg, hladala by som moznosti to riesit a nie hned nevera a urazky na postavu...

simca06022011
7. dec 2021

@panelacikova aku snahu mal, vedel co robi? lebo schudnut 14kg nie je len tak a pribrat este viac, kludne mohla byt dehydrovana a mozno aj vyhladovana, staci jest proste malo a potom staci uplne normalne zacat jest a priberie to vsetko spat. Nemusi sa ani prejedat. Plus ze sa ona na to vykaslala.. no mozno ona v prvom rade nebola motivovana - sebou, bola do toho tlacena a preto sa na to vykaslala. Treba aj zivotny styl trochu brat do uvahy. Ak niekto necvici napriklad, neznasa sa napchavat salatmi, a schudne lebo toto zacne robit, tak to vzdy ale vzdy bude iba kratkodoba zalezitost. A raz sa k tomu vrati, proste nie je to dlhodobo udrzatelna vec. Mne staci ked DOSPELY chlap napise, aka bola jeho parnerka pred 8 rokmi nadherna :DD 16 rocna. No... porovnavat dospelu zenu so 16tkou :D
No ja teraz sledujem vshred a idem s nimi, podla mna jeden z mala programov ktory netyra zeny :DD len ja som si dotutkala koleno, tak tie cvicenia a pod si musim prisposobovat ako viem :DD A ja napr. verim, ze pri malom dietati ona nebude kalorie ratat, ziviny v tom atd... mozno krabicova dieta by jej bodla a povinne vychadzky dlhe von s kocikom a cvicit moze aj doma :D

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana_eyre_2
7. dec 2021

A ty jej ako pomahas k tomu aby mohla mať čas pre seba a pocvicit si, pripraviť zdravé jedlo? Oddýchnuť si? Si s dieťaťom, venuješ sa mu? Pudy sú silná vec ale aj preto sme vraj najineligentnejsie bytosti, lebo ich vieme ovládať a nevyhovarame sa na to, že za neveru môže niekto iný len nie my😉

To, že najskor sa snZila a potom prestala pribrala ešte viac mi príde že z nejakého dôvodu rezignovala.. opýtaj sa sám seba či na tom nemôžeš mať nejaký podiel..