Telesná výchova v škole v čase koronavírusu

viktoria12
13. okt 2020

Ahojte v skratke dcéra bola dva týždne doma brala antibiotiká nastúpila do školy a bola oslobodená od telesnej výchovy lekárom po chorobe napriek tomu ju nechala učiteľka cvičiť v Tom čo bola oblečená v triede cvičili na zemi v noci sa budila na bolesť chrbta celú noc sa prehadzovala a sťažovala sa že ju boli chrbát a krk .môže učiteľka aj napriek odporúčaniu lekára nechať dieťa cvičiť . A má byť teraz telesná taká že cvičia v triede???

erikaa09
13. okt 2020

Ahoj aj nasi cvicia v triede a obkeceny v tom v con prisli . Tiez sa mi to nepaci kedze sa spotia a potom niektore deti idu rovno domov :(

vikusjk
13. okt 2020

@viktoria12 wow, tak to by som si s tou triednou pohovorila. Po chorobe deti dostavaju oslobodenie od telesnej preto, ze organizmus bol oslabeny a nema sa namahat. Nam dr vzdy povie, ze aj doma nech nelieta a nesali sa, proste este taky tyzden viac menej kludovy rezim, neplati to iba pre telesnu.
U nas v skole necvicia, triedna im dava ine hodiny namiesto telesnej, napriklad mali anglictinu.

vikusjk
13. okt 2020

@viktoria12 a dalsia vec je, ze ak cvicia v telocvicni, maju tam zinenky, v triede asi takto prisposobene podmienky na nejake cviky nemaju. Nech si skusi ucitelka robit sed-lah na zemi, ked je taka mudra 🙄

diankadop
13. okt 2020

U nas deti necvicia vobec. Bud su vonku na prechadzke alebo sa hraju a ak je skaredo, tak sa v triede rozpravaju

ibrunova
13. okt 2020

Tak snáď nerobia v triede na zemi kotrmelce, Možno len nejaké jednoduché cviky, neverím, že klasicky cvičia, akoby boli v telocvični.

saskia_98
13. okt 2020

Riesila by som to s triednou alebo riaditelkou. Jak moze uča donutit dieta aby po chorobe cvicilo ked ma ospra. Ved to je chore.

ovaaa
13. okt 2020

Ucitelka neakceptovala potvrdenie od lekara urcite by som ruesila priamo s nou alebo priamo riaditelom . Je uplne normalne, ze dieta po chorobe necvici 10dni a vzdy to bolo ucitelom akceptovane.Co sa tyka tv nasi maju nahradu tv prechadzkamii alebo aktivitami v triede alebo prechadzkami.

danieli
13. okt 2020

nasi necvicia, chodia sa prejst...tomuto nerozumiem, cvicit v tirede? a po chorobe uz vobec...a v tejto korona dobe...

lubmar
13. okt 2020

No to budte este radi, ze cvicia v triede, nasi na telocviku (2.stupen) chodia von behat na drahu, obleceni v rifliach a obuti v tom, v com prisli do skoly, a potom cely den v tom sedia spoteni v triede.Lebo ze prezliekat v satniach je zakazane😡svihnuty ucitel🤨

jankapepe
13. okt 2020

@viktoria12 ak mala odporučenie od lekára necvicit a mala to písomne tak to učiteľ musí rešpektovať. Ak to písomne nemala tak mala cvičiť.
V prípade a) by som spravila bordel.
V prípade b) by som jej to písomne doplnila

jankapepe
13. okt 2020

@lubmar ako ste proti tomu zakročili??

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miskajerry
13. okt 2020

V pokynoch ministerstva školstva je, že telesná výchova sa má teraz učiť len teoreticky. Ak sa dá kvôli počasiu, chodiť na prechádzky vonku.

lubmar
15. okt 2020

@jankapepe no ziadno, lebo TeV uci sam riaditel 😀

jankapepe
15. okt 2020

@lubmar a? To preto to nikto nerieši? Či ako to mám chápať??