Opletačky so psom - nemá sa oňho kto starať.

6. feb 2020

S muzom sme 5rokov, ked sme sa spoznali, mal psa, bojove plemeno. Pes ma 12rokov.
Vzdy som mu s nim pomahala, aj ked som bola uz vo vysokom stadiu tehotenstva, chodila som s nim von, ak s kocikom, ked bolo treba. Mame spolu dve male deti (1 a 3).
Jeho otec nam z casu na cas so psom pomoze, zoberie si ho na chvilu, no obcas mu vola a nevie, ci si ho moze zobrat, alebo dokedy, musime cakat, rozhoduje sa, cakat na vhodnu prilezitost atd
Deti su casto chore, jedno uz chodi do skolky.
Starych rodicov tu nemame, iba jeho otca.
Teraz mame psa uz mesiac doma, ale muz na neho nema cas.
Slubil, ze bude rano vstavat a vencit ho pred pracou, lenze ho musim doslova tahat z postele a este popri dvoch detoch sledovat cas, aby nezmeskal do prace, kedze je v skusobnej lehote. Uz parkrat meskal.
Dokonca som musela raz aj nechat 3rocneho sameho doma (bol zaisteny a pred tv, na 10minut) lebo zaspal a musela som vencit psa aj s druhym dietatom.
Bavili sme sa o tom asi 20krat.
Co by ste robili v takejto situacii ?

monikazi
6. feb 2020

ja som to vsetko zvladla aj psa aj dve deti. ked sa chce da sa to zvladnut.

hanata
6. feb 2020

@monikazi Ale ona zrejme nechce. A ani sa jej necudujem. Nie je to jej pes a ma s nim ostaru. Preco by si ona nemohla tiez pospat dlhsie?

sissy27
6. feb 2020

@hanata nemá opletačky so psom, ale s chlapom. Pes za to nemôže, neprišiel k nim len tak z ničoho nič sám. Veľa napovedá poznámka o tom, že je v skúšobnej dobe a má problém vstať do práce 😒

Pre zakladateľku: Napíšem to tak trošku tvrdo - ale pes má 12 rokov, keď si to zvládla doteraz, tak to ešte tú chvíľu vydržíš, 12 ročného psa len tak niekde neumiestniš a zas dať ho do útulku alebo utratiť no neviem, to by mne svedomie a povaha nedovolili.

fokuska
6. feb 2020

Suhlasim, ze problem je s manzelom, nie so psikom.
Rano by sa o neho mal postarat, vyvencit a dalsie vencenia prisposobit tomu, kedy sa ide s detmi na prechadzku. Vacisna psikov si postupne zvykne aj na posunuty rezim a tiez vydrzi +/- polhodinku-hodinku ak sa neda ist von presne v obvyklom case vencenia.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
6. feb 2020

Otazka je co by ste robili v takejto situacii ?

777januska777
6. feb 2020

No podľa mňa si urobila blbosť, že si sa o psa starala od začiatku a chlap si zvykol. Ak nemáš nejaký vzťah k tomu psovi, tak nechápem prečo si to robila a teraz ti to naraz vadí. Teraz ťažko radiť ako si si naučila, tak máš. Tak sa buď s tým zmieriš alebo úplne prestaneš sa o psa starať. Nie je nič medzi.

sasa1310
6. feb 2020

čo by som robila? Večer neskoro s ním išla von, dokým je muž doma s deťmi a keďže máš 1ročné dieťa, predpokladám, že si doma. Tak ráno pekne s deťmi vyvenčiť vrámci prechádzky alebo obchodu. Nerozumiem, kde je problém. Niektoré ešte ráno utekajú do škôlky so starším popri materskej a ty máš problém s jedným psom. Alebo ráno, dokým je muž ešte doma.

deti95060810
6. feb 2020

psík má 12 rokov, tak už len dúfať že za chvíľu pôjde do psieho nebíčka...
Je to smutné keď ani pán nemá čas na psíka...😨

miriam1983
6. feb 2020

@hanata nie je to jej pes? Nasla si partnera,ktory toho psa mal. Takze je jeho sucast.

sissy27
6. feb 2020

odpoveď na otázku "čo by som robila v takejto situácii" znie: postarala by som sa o deti aj o psa, ubrala by som na starostlivosti o partnera. Keď on nevie ísť 2x denne na prechádzku so psom a dať mu žrať, tak ja nemám čas ožehliť mu košele alebo servírovať teplú večeru, nebudem predsa robiť všetko. A keďže pes sa sám neobslúži ani keby chcel, tak sa bude musieť chlap. No a ešte aj pri telke by som škrabkala psa a nie chlapa 😀

zdencaaaa
6. feb 2020

Manžela máš pekne lenivého a k otázke čo by som urobila ja? Nakopala ho do riti. Psik nemoze za to akeho ma pana, dufam ze ta nenapadlo dat ho prec (myslim psika nie muza) :( Moj muz psika nechcel, mame doma troch gaucakov postelnych a ak ide rano skor do prace ako ja tak ich proste vyvenci, nevidi v tom problem a netrapi havkov s tym ze im necha roztrhnut mechure, da im jest ak nie som doma proste postara sa. A naozaj doma nechcel citujem ziadneho zvera.

autor
6. feb 2020

Podotykam, ze mame bojove plemeno, nie ziadnu civavu alebo pudlika.

zdencaaaa
6. feb 2020

Tvoj muz nema zodpovednost ani sam k sebe tak sa necudujem ze sa nevie postarat "len" o psa. Doma ti nejako pomaha? S detmi, nakupmi, varenim, upratovanim ci si len vyvaluje rit?

zdencaaaa
6. feb 2020

Nevidim dovod ci je to "bojove plemeno" (take ani nepoznam) alebo civava. Pes je taky akeho ho pan vychova

autor
6. feb 2020

@zdencaaaa to hej 🙂 ale to uz by bolo fyzicke tyranie

miriam1983
6. feb 2020

Bojove plemeno neexistuje,treba si o tom nastudovat. Ja mam sve take telce,a? Tieto ,,bojove,, plemena su ovela milsie,ucenlivejsie a trpezlivejsie,narozdiel od tych malych teroristov,co si spomenula.

autor
6. feb 2020

nie ja len na margo tych dvoch malych deti a ist vencit psa. Su tu aj ini psy navokol, clovek musi byt ostrazity. Ano muz pomaha, aj vari aj pecie.

simca06022011
6. feb 2020

Nakopala by som manzela do zadku a letel by so psom von rano.. ak ho vyhodia z roboty pre jeho neschopnost, letel by aj z mojho zivota... Ten pes za to nemoze, ste spolu 5 rokov, deti maju 3, cize fungovali ste aj so psom, vedeli ste do coho idete. Pes je zivy tvor, je to zavazok... proste trvala by som na tom, ze vazeny si da budik a vyvenci rano psa pol hodinu a vecer hodinu. A ekd sa mu nepaci, tak nech mu zaplati niekoho na vencenie. Mozno mate nejaku susedku/suseda studenta co to rad urobi za par eur, kym sa nebude dat chodit von so psom aj detmi naraz.

autor
6. feb 2020

tak vacsie plemeno..ako pitbull asi.

simona92101
6. feb 2020

@monikazi milujem taketo odpovede.je rozdiel mat civavu a40 kg psa.ja napriklad kombo dieta+kocik+40 kg nemecky ovciak sama nezvladam,urcite nie na dedine kde v ka,dej brane je rozstekany mix,a volne sa pohybuju po celej dedine.uz par x sme sa dostali do potycky kedy som nevedela ci oddelovat psa alebo strazit dieta aby sa mu daco nestalo.cize chodime bud zvlast ked pride muz domov alebo bohuzial len na dvore

simca06022011
6. feb 2020

vacsie plemeno nie je problem, problem je ak je nevycviceny a ak su okolo dalsie psy.. a problem je tiez, ked nema vybitu energiu.. proste potrebuje sa ten pes vybehat, vyvencit.. a potom moze v klude spat zvysok dna v pelechu 🙂 moj pes by ma zozral, keby bol cely den dnu a ja si nasla cas 10 minut ho vyvencit rychlo, kym dieta zaspi, alebo nieco.. Ja viem, ze ked sa rozbehne takyto pes, tak panicku v klude potiahne par metrov po chodniku 🙂 to fakt nie je nic na vencenie a precahdzky s malym dietatom napr v kociku (teda, da sa to.. ked uz je vybehany)

autor
6. feb 2020

@simca06022011 dakujem

katkaba1
6. feb 2020

Bojové plemeno neexistuje. Pre boha ludia, už si to zapamätajte.

autor
6. feb 2020

diskusia je o niecom inom a uz to bolo uvedene ma pravu mieru ..vacsie plemeno ako pitbull

evitka83
6. feb 2020

Vykopala muza z postele o pol hodinu skor a dala mu do ruk voditko, na tel mu nastav 20 min, aby sa vedel vratit nacas domov

leuchtturm
6. feb 2020

trvala by som na realizacii jeho slubov. Alebo nech si to vencenie vybavi u otca. Sice mas chlapa v inej situacii ako obvykle (skusobna doba v praci), ale o svoje zavazky sa musi starat. Hlavne, ked mate Doma dva male poklady.

leuchtturm
6. feb 2020

Co robieva v noci, ked sa rano nevie zobudit?

evalin88
6. feb 2020

Zalezi aj na tom ako toho psa zvladas, ako aa chova pocas prechadzky, a k detom ci ta napr netaha.pri venceni. Ja osobne psa nemam a v byte by som ho nechcela, aj to zviera ma neake naroky na priestor a nemoze byt chudak zavrety doma. Rozhodne do toho netahajte stareho otca, nie je to jeho pes a nema sa preco starat. Ak ponukne pomoc ok, ale netlacit ho do toho. Chapem, ze v zlom pocasi sa neda chodit von aj s detmi a pes mozno potrebuje vyvencit uz v case, ked deti este spia. Skus muzovi vysvetlit ako to je s detmi rano, ak musis ist ty. Ze neskor v ramci prechadzky pojdes so psom ty ale RANO musi on. Ak mu zalezi na detoch urcite to pochopi, najma teraz v obdobi ked rano vonku mrzne. Ze ty musis zobrat do tej zimi 2 deti, ak nejde so psom on, co je jednoduchsie. Hadam pochopi. Ja osobne by som neprisposobovala napr cas prechadzky a rezim deti psovi, ale teda nie som psickar a moj nazor sa asi psickarom pacit nebude.

eliska13
6. feb 2020

Nemôžeš mužovi robiť mamu a striehnuť či nezmeska do práce.Rano nech vstane skôr a venčiť on cez deň ty, večer on.Pes je záväzok na roky