Psík menšieho vzrastu

anabel2341
21. jún 2022

Ak to sem nepatrí ospravedlňujem sa
Chcela by som psíka menšieho vzrastu hľadala som aj na bazoši. Pozerala som aj v útulku no tam sú veľký psy a kedže už jedného veľkého psa mame v záhrade chceli sme maličkého vnútri o ktorého by bolo 100% postarané.
Chcem sa opýtať kde by som ho mohla ešte hľadať ? Najlepšie by bolo ešte šteniatko kedže by som si mohla vychovať ja a aká je najlepšia rasa? Dalo by sa aj u nejakej pani zajednať do predu šteniatko? Vôbec sa v tom nevyznám kedže my sme toho veľkého psíka našli pri ceste zo zlomenou nôžkou :(

anabel2341
autor
21. jún 2022

@anabel2341 cenu za psíka mame stanovenú 500€

pribinak
21. jún 2022

@anabel2341na Facebooku sú určite skupiny psickarov

nina0412
21. jún 2022

@anabel2341 ja mám psíka ktory bude mat v auguste 2 roky je to chlapček a je zvyknuty byt vnútri len za 2 mesiace mám rodiť a neviem kde by sme ho dali keďže mame 2i byt a neviem ako by som ho vencila keď môj muž má len ranné a ja s malým babom nemôžem hneď chodiť von do útulku ho určite dať nechceme

mpg
21. jún 2022

@anabel2341 Z tých malých psíkov sa mi páči maltezáčik.

nina0412
21. jún 2022
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
54tinka54
21. jún 2022

@anabel2341 tak ako tu bolo písané, nekupujte psa od množiteľov. Čiže buď psíka od registrovanej chovnej stanice, alebo potom dať domov psíkovi z útulku, pripadne darovanému psíkovi. My máme maltezáčku, ktorú nám darovala dôchodkyňa, ktorá sa o malé aktívne šteniatko nevládala starať.
Na bazoši máte veľa inzerátov, kde psikov darujú. Napr:
https://zvierata.bazos.sk/inzerat/138972878/mal...
https://zvierata.bazos.sk/inzerat/138955880/mal...

77daniela77
21. jún 2022

Skus sa opytat aj tu v psickarskej skupine
https://www.modrykonik.sk/group/1998/

dada153
21. jún 2022

@anabel2341 nechcete moju 2 rocnu cistokrvnu civavu s papiermy , rodokmenom psika a ma aj hyg. navyky kedze ju mame dnu 🙂
Nemam cas sa jej venovat pri dcerke nuz skoda ze vy hladate steniatko.

anabel2341
autor
21. jún 2022

@cocolino234 máte rozhodnú pravdu preto som sa obrátila priamo sem kedže tu majú veľa mamičiek psíkov a určite by som nepodporovala množiareň preto chcem stránku poprípade nejaku pani ktorá bude mat psíka na predaj milujem psikov a je mi ľúto čo sa snimi deje preto som chcela skúsenosti od ľudí akého psa kupovať od koho kde nekupovať kedže psík neni hračka a nedá sa odložiť a je to starosť ale aj radosť a aj tak väčšinou trávim čas doma som samotár skôr takto by mi robil spoločnost bol by môj parťák 😂❤️

anabel2341
autor
21. jún 2022

@dada153 písala som vam

xena0
21. jún 2022

@cocolino234 tak isto je nechutne aky biznis je so psami s PP

nikelca
21. jún 2022

@xena0 aký je v tom biznis ak sa môžem opýtať? Muž zvažuje kúpu psa s PP keď budú hotové ploty, ja by som radšej útulkáča tak nech mám argumenty 😉

jumama
22. jún 2022

@nikelca
Ked bola pandemia a ludia boli doma, velmi vela ich chcelo psika. Ceny sli hore velmi, ci s PP, ci bez. Su cakacky vacsinou v chovnych staniciach, ze nemusite z prveho vrhu mat, ale az z dalsieho a zalezi potom, kolko ma chovnych suciek chovatel. Fenky haraju dva razy do roka - a teda vacsina steniatok sa aj tak rodi - 2 razy do roka. U chovnych feniek su prisne pravidla, ze moze mat steniatka tusim az od 2 rokov a len do 8 rokov a len raz za 2 roky - teda chovna sucka s chovnej stanice akoby 3-4 razy za zivot moze mat steniatka. Neviem, ci presne pri vsetkych plemenach je to tak, ale u nasho co som si studovala pravidla to bolo takto.

Dalsia vec je, ze ak mate psa s PP, mozno vas bude chovatel tlacit do uchovnenia, aby vas pes mohol byt ponuknuty na steniatka, ak by ste s tym suhlasili. Nam napr. toto tlacenie do uchovnenia velmi prekazalo.

So steniatkami by vam pomohli, ak by ste mali fenku, lebo by boli pod ich chovnou stanicou vedene, aj ak by ste boli ako majitel. Ak by ste si teda nezalozili sami chovnu stanicu. Aj keby ste skrizili dva psiky s PP, ak nemate chovnu stanicu, steniatka nie su s PP. Ak by ste mali psika, len na krytie by ho ponukali. No a to znamena, ze by ste museli ist aspon na jednu ystavu, kde psa ohodnotia, ci vsetko splna, co ma - kontroluju tam zuby, stavbu a drzanie tela, uska ci ma ako je pre dane plemeno, postavenie noh atd atd... Kazde plemeno ma svoje standardy. Chovatelia to ale beru trosku tak, ze cim lepsie a viac ma psik hodnoteni z vystav, tym je lepsie "predatelny" na steniatka, ze bude o ne vacsi zaujem, mozno teda i vyssia cena, ked su "od sampiona".

Vstupne na vystavy byva dost vysoke - na den okolo 40-50 eur ako vystavovatel + vacsinou musite niekde docestovat, ak je viac dnova vystava potrebujete aj ubytko, ubytko so psikom... cize ono je to drahy konicek napokon, to vystavovanie. Funguje to tak nejako, ze v ramci roka sa zbieraju body za umiestnenia a ucast na vystavach a potom na zaklade toho moze pes ziskat titul sampiona SK alebo aj medzinarodneho.

A napokon, ak maju sampiona, dobre sa im predavaju steniatka aj do zahranicia. Ono je to aj z hladiska chovu asi vyhodnejsie, lebo po urcitom case by na sk boli vsetci psici pribuzni, preto su vzdy poradcovia chovu, ktory sleduju aj medzinarodne stanice a krizia sa aj psiky zo zahranicia.

Predat steniatko do zahranicia zase znamena rozdiel v cene - niekedy aj 3-4 nasobny. Na SK za steniatko 650, v zahranici 2500 - u jedneho plemena, co som si zistovala som to videla. Od SK chovatelky sme mali cenu 650 a v takej medzinarodnej skupine ked sa ludia pytali, kolko stali ich psiky, tak 2500 bola spodna hranica. Ta nasa chovatelka aj do zahranicia pnuka, a myslim, ze aj ceny prisposobi. Bola by hlupa, keby nie.

heln
22. jún 2022

@xena0 toto som tiez nepochopila aky biznis je so psami s pp.
pes s pp musi mat kvalitnu stravu, ktora je draha, musi absolvovat mnozstvo vystav ak chce mat stenata, musi sa psovi venovat po vsetkych strankach, co vyzaduje mnozstvo casu a namahy.

heln
22. jún 2022

@anabel2341 ahoj, tiez napisem, prosim len nehladaj na bazosi.
male plemena su civavy, yorkshire, maltezak, buldocek, mopslik a vselijake krizence.
nepises odkial si, ale na slovensku je x utulkov, ktore maju aj male psy, treba len pohladat, bulterier v ziari maju hocikedy civavy, maltezaky.

xena0
22. jún 2022

@heln nie je pravidlo že to tak je ako píšete, vlastna skúsenosť...🙂

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
xena0
22. jún 2022

@cocolino234 tak ako píšeš, nepíšem všetky chovné stanice ale sú aj také... Je to biznis 🙂