Thajsko so štvorročným synom

sida456
6. feb 2018

Chceli by sme ísť s partnerom na dovolenku so Thajska. A chceme zobrat aj 4 ročného syna. Myslite, že je to blbosť ? Ďakujem za názory.

jandur
7. feb 2018

@sida456 ahoj, ja som sa prave vratila z Thajska pred cca dvoma tyzdnami. Som v 7 mesiaci tehotenstva a boli sme s rodinou, ktora mala 5 rocnu dceru.Ak chces vediet viac info, kludne mi napis do emailu.

nelinka2009
7. feb 2018

@sida456 Potom prosim ta daj sem vedietako bo a ako to drobec znasal... Ja som strachoput

83lenka83
7. feb 2018

Ja by som sla najskor az ked bude mat maly 8-9 rokov, dovtedy len eu, s muzom sme boli v thaisku a postipala ho nejaka haved a spuchli mu cele chodidla ale nastastie sa z toho dostal no u dietata neviem, neviem, ja by som to neriskovala.

jandur
7. feb 2018

Je to na zvážení každeho jedného človeka. Ja som taký akčný typ. Samozrejme sme nevyhladávali žiadne adrenalinové akcie, len more, pláže, jedlo a jazda na skútroch. Treba sa vyhýbať jedlám, ktoré ti moc nevoňajú, ale ja som skúšala všetko jesť a v pohode. Nedávať si napríklad jedlá, ktoré si v živote nejedla ( mušle , surové krevety, sushi atď). Nájdeš tam aj klasické fast foody ako u nás ( mekáč, Burger King , atď) a európske reštaurácie - pizza, burgre, steaky atď..
Ohľadne zvieratok. Teraz momentálne neboli žiadne komáre, ani nič také. Ja som používala ich repeletnty, ktoré kúpiš všade... potom už len sporadicky . Podľa mňa sa netreba ničoho báť. Vybavenie nemocníc tam majú špičkové, takže keby niečo....

jandur
7. feb 2018

Čo sa týka detičiek, tie to zvládajú úlne v pohode. Obidva lety tam a späť malá prespala . Ja som to tiež zvládla v pohode aj časový posun. Problém som mala s časovým posunom, keď sme sa vrátili na Slovensko. Strašne veľa rodín tam bolo s malými detičkami t.j do jedného roka. Kamarátka s ktoru sme sa tam stretli, tá tam bola s 2 ročnou dcérou a v pohode. Nikto nemal žiadne črevné problémy atď. Ja som mesiac pred dovolenkou začala užívať probiotiká, predsa som tam išla tehotná v 6 mesiaci. Odporučila by som to dávať aj deťom. nepotrebuješ taktiež žiadne ďalšie očkovania atď. Čo sa týka stavy pre deti, môžes si prenajať dom, kde si budeš sama variť alebo pôjdete do hotelového komplexu. My sme boli v hoteli a v cene sme mali aj raňajky. Bola istota, že malá aspoň dá do seba niečo európske.Obed sme riešili na pláži a večere v meste. Pokiaĺ máš dieťa moc výberavé v jedle, asi bude problém zo stavou, lebo ju bude odmietať.

tropkica
7. feb 2018

kazda ma na taketo dovolenky s detmi vlastny nazor, ja by som napriklad s takym mensim asi nesla este tak daleko, isto ked budu peniaze tak preco nie v buducnosti ale pockala by som este ale vidis to je len nazor. niektore mamicky boli a bolo vsetko v pohode. je to na vas

tenerifka
7. feb 2018

@sida456 kde vsade ste uz s malym boli? Ako zvlada lety,zmenu prostredia, aky je jedak, byva chorlavy? Ak do Thajska niekam k moru, tak je to uplne v pohode, hotely su vacsinou s rañajkami a ako uz baby spomenuli vyssie, vsade sa da v pohode najest, aj europske jedla. Ak sa nejdes tulat do dzungle, nemusis riesit ani tropicke choroby, len zakladne ockovania a mat so sebou nejake lieky, keby nieco, ale urcite budete mat uzatvorene poistenie.
4-rocny uz nie je babetko, urcite by si uz dovolenku uzil, a hlavne vy-rodicia

bozzie
7. feb 2018

Do thajska to je nieco ine ako len tak do chorvatska. Osobne by som este take 2 roky pockala, no zas na druhej strane, ak nebyva chory a poriadne sa date zaockovat, mohol by to zvladnut

tenerifka
7. feb 2018

@bozzie proti comu sa maju zaockovat do Thajska?

jandur
7. feb 2018

žiadne očkovanie do Thajska nepotrebujete