Vzťah na diaľku

19. sep 2023

Ahojky žienky, otázka bude pre pracovité ženy, ktoré si rady plnia svoje sny.
Predstavte si,že máte vzťah a súčastne dostanete ponuku na rozvoj v pracovnej oblasti ,no práca vyžaduje cestovanie povedzme ,že je vzdialená cca 500 km. Je pochopitelné ,že by slo dočasne o vzťah na dialku ..no viete,že napr 6mesiacov možno rok by vám kariérne pomohlo...ako by ste sa rozhodovali?
Partner to vidí ako dôvod na rozchod. Ja sa na to pozerám ako na cestu k väčšej sebestačnosti a osamostatnenia sa v danej oblasti.
Niektorá sa možno nachádzala v takej situácii a dosť by mi pomohlo sa na to pozrieť inými očami.
Ďakujem.

dzulli1980
19. sep 2023

Buď chceš kariéru alebo vzťah ... mať fajn vzťah a odísť sama kdesi na 6 mesiacov až rok skrz kariéru ... no ... tiež by som volila rozchod.

lunademonica
19. sep 2023

Ako dlho si s chlapcom? Podla jeho reakcie ta moc nemiluje, pravy partner by ta podporil, alebo isiel s tebou, nieco by ste vymysleli.
Co ak sa s nim tak ci tak rozides o par mesiacov a zvytocne stratis karieru?

colsami
19. sep 2023

@lunademonica preco ju pravy partner dostatocne nemiluje? Mozno naopak, mozno su dlhe roky spolu a mali plany v ich vztahu, posunut sa, mozno rodina, a cakal ze maju rovnaku predstavu a "svoj sen" a v tom pripade zistil, ze momentalne jej je prednejsia praca.

Nepozname vobec dolezite okolnosti. A rok je dost dlha doba na to, aby sa predstavy partnerov v tejto otazke zhodovali. A ak nie, je to mozno aj dovod na rozchod. Ak s tym obaja nie su uzrozumeni, ten vztah to nevydrzi.

A ak ste mladucki, alebo to je len kratky, alebo "povrchny" vztah, alebo neplanujete zatial serioznu buducnost, dala by som prednost pracovnej ponuke. Ty vies, co je pre Teba teraz priorita. Ci on, ci praca.

nikinikiniki8
20. sep 2023

Ono napríklad ja som dosť kariérne založená od kedy pracujem ale akonáhle mi prišiel do života taká moja ozajstná laska tak pre mňa bola voľba jasná a volila som rodinu. Momentálne som napríklad na materskej a ja som neubrala z kariéry keďže to môjmu partnerovi nevadi a podporuje ma tak si aj rozbieham medzitým vlastný biznis atd, ale keby s tým nebol úplne ok a nepomáhal by mi toľko tak aj s tým by som bola vyrovnaná keďže som si vybrala tu rodinu a pre mňa je nás vzťah na prvom mieste. U vás ale az taká podpora asi nieje keď to vidí hneď na rozchod takže podľa mňa je otázka ako na tom ten vás vzťah je, ako dlho ste spolu ale hlavne ako to cítiš v tom vzťahu ty 🙂 Jaj a ja teda ani vzťah na diaľku si neviem predstavit, ja už keď pól dna niesom s priatelom tak som smutna :DD ale to je len moj prípad

pochod
20. sep 2023

Mal by stat za tebou a podporovať ta ak tam neostaneš na veky vekov a polepsis si pracovne tak by to vas vzťah mal ustáť. Ak tu prácu odmietnes a vy sa po rokoch aj tak rozidete tak si to budes vyčítať, ze aka si bola naivna a vykašľala sa na takú príležitosť. Ľudia stále len o láske vypravaju a o rozchodoch kvôli vzdialenosti no ak partner zarába toľko, ze mu ledva na chleba ostane tiež nie je dobre 😂

maminazosatnika
20. sep 2023

Šla by som za pracou ked to vo vzťahu neklapne tak budeš lutovat

katina02
20. sep 2023

Ono je to veľmi ťažké. Ty by si si chcela ísť tak nejak za svojim snom a on ťa nechce podporiť, potom nastáva otázka, či to má medzi vami zmysel. Ono diaľka nemusí ihneď znamenať rozchod, len on to nejak podivuhodne vidí jasno ešte takto na začiatku

romi0310
20. sep 2023

@dzulli1980 pol roka absolútne nie je dlha doba. Je sebecke ziadar partnera, aby sa vzdal kariery alebo nejakeho zaujmu len preto, ze ty ho chves mat kazdy den doma. Prava laska je bezhranicna. Pokial by som mala vedla seba partnera, ktory ma taha dole a chce, aby som zila podla jeho linajek, tak by som ho opustila. Ja s manzelom bezne fungujeme tak, ze obcas je aj tri mesiace prec, nakolko to jeho praca vyzaduje. Ja by som ho nikdy neziadala, aby sa vzdal niecoho, preco tvrdo makal len preto, ze som nesamostatna. Vztahy su rozne. Kazdy druhy par na vychode zije tak, ze muzi chodia robit mimo svk, aby sa mali lepsie. My manzelky/partnerky vojakov bezne zijeme tak, ze bud sa musime stahovat alebo preckat kludne aj polrocny, rocny kurz same bez poloviciek. Keby som mala manzelovi vykrikovat kazdy kurz, ktory ma za sebou, tak uz davno zijem bez neho. A stratila by som pritom uzasneho cloveka. @autor...urcite chod za svojim snom, pokial mas netolerantneho partnera, tak by som sa s nik rozisla. Mat vedla seba sebca je najhorsie, co mozes mat ;)

bbshop
20. sep 2023

Podľa mňa 500km nie je taká vzdialenosť, aby sa partneri nemohli počas toho pol roka na pravidelnej báze stretávať. Taktiež ani polroka nie je doba, ktorá by sa nedala prežiť. Otestujes aspoň svoj vzťah, vernosť, či si chýbate alebo nechybate. Možno zistíš, že lepšie ti je samej než s partnerom alebo možno práve naopak zistíš, že už nikdy nechceš byť bez neho. Môžeš tým len získať. A to nielen v pracovnej oblasti, ale aj v osobnom živote. Spoznáš nových ľudí, nové miesta, nadobudnes nové zážitky..a môžeš s čistou hlavou a úspešnou kariérou pokračovať vo vzťahu..alebo v slobodnom živote.

autor
20. sep 2023

@romi0310 mne osobne to tiež nepride ako koniec sveta lebo sa na to pozerám inými očami zrejme… lenže on sa kladie do pozície muža živiteľa a neraz som počúvala načo sú mi peniaze a podobne,preto má to aj zarazilo…

@bbshop
No práve že z ponuky ktorú som dostala by som pokojne aj každý víkend mohla byt doma resp kľudne aj 3 dni ,no rezonuje mnou veta ktorá mi bola povedana ,ze nepracuje toľko preto aby bol doma osamote a podobne

bbshop
21. sep 2023

Keď môžeš byť doma 3 zo 7 dní, tak nechápem v čom je problém. Až tak osamote doma nebude, keď polku týždňa budeš doma.

tanyag
21. sep 2023

Ja len jednú malú radu. Choď za svojím cieľom, urob si kariéru, buď finančne nezávislá. Aby neskôr, keď príde manželstvo, detí...a nedajbože by ste sa rozišli/rozviedli..aby si neostala tak, ako veľa veľa žien, ktoré prispievajú na MK, že nemajú kam ísť, nemajú kariéru, nemajú nič. Buď trocha "sebecká" a myslí aj na svoju budúcnosť a partner, ak je rozumný, podporí ťa, ak nie je, tak sa s ním rozíď a nájdeš si takého, ktorý ťa nebude brzdiť ale podporovať.

adryanka66
21. sep 2023

tiez by som ti odporucala ist si za svojim snom, ak to s tebou mysli vazne, tak si myslim, ze to date a nejak sa veci prisposobia tak, aby to bolo dobre. no ak nie, tak vedz, ze ta nikdy nechcel proste podporit a tak si najdes niekoho ineho, kto ta bude vediet podporit