Sú chlapi nechápaví, alebo sa tak len tvária?

asuliena
29. mar 2023

Strašne by ma zaujímalo či sú chlapi naozaj takí nechápavi alebo len proste sa riadia pravidlom .. ak sa mi niečo nechce urobiť spravím sa že nepočujem, nerozumiem alebo to neviem urobiť.
Takýto postup mal môj brat už ako dieťa ak po ňom rodičia niečo chceli. Rozmýšľam že takto sa chlapi riadia celý život.

ckocka
29. mar 2023

Menej reagujú na nepriame narážky typu malo by sa, bolo by dobré urobiť toto a tamto, naopak dobre chápu jasné a adresné príkazy a žiadosti.
Chce sa im asi ako kedy, rovnako ako ženám.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moonlight1210
30. mar 2023

@asuliena chlap, ked pocuje “malo by sa”, “mohlo by sa”, tak vnima, ze to je len navrh, ale nie je to vobec nutne, vlastne to vobec nemusi byt. Minimalne nie teraz. Mozno o mesiac, o dva, o tok, niekedy, nikdy.

Ak zena nieco chce, musi to povedat jasne. Nie “mohla by sa vylozit umyvacka/ mohol by si vylozit umyvacku”, ale “vyloz umyvacku, prosim ta”. A potom samozrejme “dakujem”.

Ked sa tvari, ze to nevie, nedokaze, tak mu to trpezlivo ukazat. A pochvalit sa nim verejne pred druhymi, aky je sikovny. Napr. ze vie nejake veci navarit, ze nemusi zena domov bezat s vyplazenym jazykom chystat, atd.

A zena tiez moze mat pristup k muzskym veciam rovnaky ako muz k zenskym. Ked po nej muz chce daco priniest (okrem kladiva a metra), kludne sa moze zatvarit nechapavo, ze nevie, co to je. Vo po nej chce. Alebo ze nieco nevladze udvihnut, urobit, spravne podrzat (aj ked vladze, moze). Pomoct mu maximalne s lahkymi pracami typu podrzat vysavac, ked vrta (lebo tym setri pracu i sebe).
Treba zniest trochu kritiky z jeho strany kvoli tomu, ale to ochotne znesie i muz, ak to znamena, ze ho zena domacimi pracami uz nikdy nepoveri.
A potom ho random zaskocit, ze si sama od seba bez pomoci zavesis obraz, ci poskladas policu do izby. 🙂

mandzula
30. mar 2023

@elizabet173 myslím, že s tou bielizňou si to prestrelila, podľa mojich skúseností vypne príjem hneď po paradajkách.😀

katkazuz
30. mar 2023

@mandzula
Presne 👍👍👍

tamtamka26
30. mar 2023

@elizabet173 nie, 2 úlohy naraz v krátkom časovom slede je už cez čiaru...

mandzula
30. mar 2023

@tamtamka26 a ešte také zložité! Riadiť nejaké oddelenie či rovno celú firmu je v pohode, ale také zákernosti, čo vie žena požadovať, to niééé.🙂

magic08
30. mar 2023
viestta
30. mar 2023

@asuliena chlapi reaguju len na jasne instrukcie, aj to nie vzdy. Chlapom sa nenaznacuje, od chlapov sa neocakava, ze sa dovtipia, s chlapom sa komunikuje vzdy konkretne a bez prikras, bez naznakov.

tribratri
30. mar 2023

presne tak, nejake "mohlo by sa" je uplne zbytocne. treba komunikovat jasne a nie v naznakoch.

viestta
30. mar 2023

@mandzula dva prikazy, to je vela. To mas pravdu 😅

thoughtfulweirdo
30. mar 2023

Vždy ma v takýchto debatách zaujme, že muži potrebujú jasné inštrukcie. A čo som ja jeho mama, aby som ho úkolovala? 😄 Inštrukcie dávam deťom, aj to tak max do puberty, a keďže manžel už je v popubertálnom veku, sám vie, ako domácnosť funguje a čo treba urobiť. Vie, že keď je plný kôš na špinavé prádlo, treba vyprať, keď je suché, poskladať a odložiť, že riady po jedle sa umývajú a omrvinky pod stolom vysávajú, že prázdna chladnička znamená cestu do obchodu a plný kôš zas k smetiakom 😄 za mňa aj dospelý človek vyžadujúci inštrukcie je leňoch robiaci si z partnerky maminku. Alebo som sa proste tak dokonale vydala, že sú pre mňa tieto veci fakt divné 🤭

viestta
30. mar 2023

@thoughtfulweirdo no vies, my sme si vzali takych co maju drobne vyrobne vady. Aj s tymi drobnymi vadami su pouzitelni. Horsie je, ak nepzaberu ani instrukcia

mandzula
30. mar 2023

@thoughtfulweirdo nemáš celkom pravdu. Môj muž je fakt šikovný chlap, akurát má v živote iné priority ako ja. Napríklad by mu nevynesený kôš vadil až po pár dňoch, mne zas vadí každý večer, omrvinky by mu prekážali až vtedy, keby mal dopichané nohy, suchú bielizeň by mal prevesenú na stoličke pokojne až do ďalsieho oblečenia, no keďže nežije sám, ale vo svorke, občas ho musím postrčiť, aby to urobil tak, aby to vyhovovalo aj zvyšku rodiny.

beata_k
30. mar 2023

@asuliena Nie su nechapavi len filtruju nepotrebny balast od dolezitych informacii. A v prvom rade treba nadviazat ocny kontakt a uisit sa, ze pocuvaju. Ja som raz muzovi povedala, ze som stretla ruzoveho dinosaura. Odhmkal mi to a cital dalej 🤷🏼‍♀️😄

thoughtfulweirdo
30. mar 2023

@viestta Ojoj, môj výrobné vady má tiež, ale tie bežné praktické dospelácke záležitosti zvláda bez problémov 😄

thoughtfulweirdo
30. mar 2023

@mandzula Tak možno je ten háčik v tom, že mne nevadí nechať to na jeho tempo 😄 ak som na niečo hakliva, tak to urobím sama skôr, ale asi moc nie som 🤭

ravador
30. mar 2023

Ťažko sa chápe ľudí, ktorí sa nevedia vyjadrovať. Ak niečo chceš, povedz to priamo. Neobskakuj a neslovíčkár ako väčšina žien a hneď budeš vidieť, že ťa muž pochopil.

mandzula
30. mar 2023

@thoughtfulweirdo veď toto, to tempo je niekedy problém - veď jasné, urobím to, nemusíš mi to pripomínať každého pol roka.😃 Ja zas vydržím, neurobím to, ale pripomínam. Môj muž žil pomerne dlho sám, takže má iné (rozumej 150× pomalšie ako ja) tempo určitých prác, ktoré nepokladá za dôležité, no je dobre formovateľný, takže nám to klape.🙂

tamtamka26
30. mar 2023
viestta
30. mar 2023

@thoughtfulweirdo tak to aj moj nastastie vedel, ze tanierik nema nozicky, tak nedojde do drezu sam, aj vedel, ze ak je plny smetnik a asi bude lepsie ho vyniest ako prislapnut smeti aby sa do neho viac zmestilo. Ale niektore veci mu proste treba oznamovat. Nastastie chape instrukcie dobre, neberie ich ako vstup do jeho vysostnych vod.

thoughtfulweirdo
30. mar 2023

@viestta
@mandzula
Ešte by ma zaujímalo, v dobrom, či dávajú inštrukcie aj partneri vám zase v inom 😁 či to je len úloha ženy 😄

viestta
30. mar 2023

@ravador presne, preto kazdej zene hovorim, ze muz nikomu do hlavy nevidi, dokonca ani do hlavy vlastnej zeny. Ak nieco chcem, potrebujem tak to jasne definujem, bez zbytocnych omacok a uz vobec necakam, ze sa dovtipi. NIe, chlap sa nikdy nedovtipi. Je to nepopieratelny fakt a tak sa treba k tomu postavit.

viestta
30. mar 2023

@thoughtfulweirdo opovazil by sa 😀strach mu nedovoli 😀

mandzula
30. mar 2023

@thoughtfulweirdo akurát sme to nedávno s mužom preberali a sám prišiel s tým, že mne inštrukcie dávať netreba, pretože ja mám fakt vo všetkom systém a poriadok a ak mi raz niekto povie, že mu niečo vadí, ja to proste už nikdy neurobím. Kdežto on má fakt selektívnu pamäť, čo si, našťastie, uvedomuje, takže moje usmerňovanie neberie ako komandovanie. Dokonca si začal dôležité veci dávať ako pripomienku do telefónu, aby ma zbytočne neštengroval.

moonlight1210
30. mar 2023

@thoughtfulweirdo ani nemusi davat instrukcie.
To skor u nas, keby som sa stazovala, kolko prace mam, tak by ma doviedol ku kosu na pradlo, ze vobec nemusim nic robit, lebo tu mame taky tajomny carovny kosik, sem to dam a o par dni je to ciste v skrini.
A ku chladnicke, ze sem len vlozis ingrediencie a zajtra je z nich jedlo na sporaku.

A k nicomu dalsiemu by ma nedoviedol, lebo by ho uz brala sanitka. 🙂

Ale ano, dava mi instrukcie, ak nebude doma a treba nieco zrovna prebrat s remeselnikmi a tak. K tomu mi instrukcie dava.

dharmasanata
30. mar 2023

Ja môjmu dávam príkazy 🙈 a on sa vždy smeje a povie áno pani moja 😂😂 ale toto jedine ma zmysel. Ísť na to priamo a bez omáčok okolo. A žiadne mohli by sme ísť tam, ale povedať- zajednala som nám výlet a toľko sa platí 😂😂 nedávam otázky čo budeme robiť cez víkend lebo dopredu viem čo mi odpovie, tak mu rovno poviem čo budeme robiť. Niekedy prekvapí sám od seba a ozaj ma to poteší. To inak platilo aj na brata a stále aj platí keď sa mu povie čo má spraviť urobí, inak ho to samého nenapadne.

jana_eyre_2
30. mar 2023

A ženám sa nestáva že niekedy nepocuju, či nechápu? Dobrovoľné sa priznám že hoci som žena, tiež nie vždy všetko pochopím či počujem.. to je také divné? 😳

mikadooo
30. mar 2023

@asuliena ja tiež nejako extra neskáčem, keď mi chlap povie "mohla by si". No - mohla. Ale teraz sa mi nechce. Možno by nebolo zlé, keby sa aj ženy naučili občas niečo od chlapov. Tiež je to výchovou, že žena hneď skočí ako s nasolenou riťou.... Druhá možnosť, podľa rád, čo tu baby píšu, je, že doma je šéfom manželka. A chlap ju teda nechá šéfovať. Ale správy šéf nehovorí mohol by si toto a toto, mohlo by sa tamto a hento. Šéf rozdelí úlohy 🤷😉.