icon
1 / 1
avatar

prosim ta aky mas recept na ne 🙂?

Odpovedz
24. feb 2018
avatar

Aj ja si prosím recept

Odpovedz
24. feb 2018
avatar

receptík si prosím 🙂 vyzeraju luxusne

Odpovedz
24. feb 2018
avatar

Aj ja včera, kváskové. Muž sa iba oblizoval :D ale tiež uvítam recept, hlavne na plnku, musím ju nejako doladiť 🙂

Odpovedz
24. feb 2018
avatar

Receptík nam das prosím?

Odpovedz
24. feb 2018
avatar

@nedockavec
Pečiem ich 12-15 min na 185 °C...
Suroviny na Cesto:
550 g múka hladká
8 g droždie sušené
70 g maslo
210 ml, vlažné mlieko
75 g cukor kryštálový
2 vajcia
štipka soľ

Plnka:
1 PL škorica mletá
200 g cukor hnedý
80 g maslo

Na potretie:
vajce
mlieko

Postup :
Všetko potrebné na cesto spolu dobre zmiešame, je fajn ak máte kuchynský robot, ktorý to urobí za Vás. Hotové cesto dáme vykysnúť, kým neznásobí svoju veľkosť. Ja mám na to taký trik, ktorý som čítala niekde na internete Vyhrejem si rúru na 70 stupňov, vložím prikryté cesto dnu, vyhrievanie vypnem a cesto krásne(a rýchlo) narastie. Po vykysnutí rukou vytlačíme vzduch a na dobre pomúčenej doske ho rozvaľkáme. plnku - zmiešame škoricu, maslo izbovej teploty a hnedý cukor. Ak nemáte hnedý, skúste biely, ja som to s ním ešte nerobila ale nemyslím, že by to mal byť problém. Plnku rovnomerne rozotrieme na Cesto. zrolujeme a nakrájame, zhruba na 2-3cm široké kusy. Poukladáme na plech(vystlaný papierom na pečenie, alebo pomastený a pomúčený) koľko vojde a necháme ich pod utierkou ešte narásť, 15-20 minút. Potrieme zmesou vajíčka a trošky mlieka a dáme piecť. Po zhruba 15 minútach vyberieme. ☺️

Odpovedz
24. feb 2018
avatar
Odpovedz
24. feb 2018
avatar

Mnam milujem skoricu😗

Odpovedz
24. feb 2018
avatar

@12martina123 ďakujeme ;) kolko vyjde z tejto dávky?

Odpovedz
24. feb 2018
avatar

@lulu112 mne vyšlo 20 ks ☺️

Odpovedz
24. feb 2018
avatar
Odpovedz
24. feb 2018
avatar

taku chut si mi spravila ze aj ja ich uz peciem :D sice nie tento recept ale podstata je rovnaka :D

Odpovedz
24. feb 2018