Pri testovaní croissantov Bauli som začala od piky. Skôr, ako som ochutnala, všímala som si veľkosť, tvar, mäkkosť, farbu, vôňu, zloženie, množstvo náplne a napokon, pravdaže, chuť. Testovali sme v domácom prostredí, na výlete aj ako desiatu do školy.
Ak to mám celkovo zhrnúť, oproti konkurencii vyniká mäkkosťou a celkom dobrou marhuľovou príchuťou.
Čo sa týka VEĽKOSTI, je menší oproti konkurencii, tým pádom jeden málokedy stačí.
TVAR sa rýchlo deformuje, a to croissantu, bohužiaľ, na gustióznosti veľmi nepridáva (je to daň za mäkkosť, avšak ako čerstvý ani náhodou nechutí). Na výlety ho preto neodporúčam, pretože vám z neho zostane akurát tak placka. Na fotke č. 3 môžete vidieť marhuľový croissant vytiahnutý z kuchynskej poličky priamo z obalu - uz tu nevyzerá najatraktívnejšie...
FARBA je dosť svetlá, akoby bol neprepečený, najlepšie vidno na fotke č. 5 pri porovnaní s konkurenciou, ale v reze vidno, že surový nie je, aj bublinka sa nájde, takže aj vykysnutý je dostatočne.
VôŇA je nevýrazná, po otvorení obalu som čakala viac.
ZLOŽENIE - dosť "pokulháva" oproti reklame, má to byť zdravšia alternatíva oproti konkurencii, ale palmový tuk a konzervanty za zdravé nepovažujem (aj keď marhuľový konzervant neobsahuje). Ako si môžete všimnúť na fotke č. 2, ani najväčší reklamný ťahúň - že ide o kváskový croissant - nie je tak úplne pravda, keďže obsahuje aj pivovarské kvasnice...
NÁPLŇ - jedno z najväčších sklamaní. Bolo jej žalostne málo a chuťovo tiež nič moc - rozhodne nezodpovedá obrázku na obale! Dôkazom je obrázok č. 4 - Bauli je ten naľavo, vpravo je konkurenčný croissant. Je pravda, že po zahryznutí sa náplň po bokoch objavila, lenže z toho vyplýva, že je nerovnomerne rozložená (vanilková príchuť bola ešte chudobnejšia ako čokoládová). Čo je však horšie - čokoládová aj vanilková príchuť je dosť umelá, u nás veru nezabodovali. Naopak, marhuľová príchuť sa rozchytala ako prvá, len by jej mohlo byť viac. Škoda, že nie je na výber viac príchutí.
CHUŤ - celkovo je chuť veľmi priemerná, ani zďaleka nechutia ako čerstvé, sú suché a málo sladké - čo by bolo v konečnom dôsledku dobré, keby to tak vyvážila plnka...
ZHRNUTIE - odporúčam ochutnať marhuľový, mal najlepšiu plnku aj zloženie.