icon
224 / 539
Špaldove medovníčky mäkké hneď po upečení
avatar

310 g hladka špaldova muka
2PL med
125g maslo
2čl soda bikarbona
100g trstinovy cukor
3čl pernikove korenie
1čl mleta škorica
3 vajička z toho jedno na potieranie

Sypké suroviny zmiešame a pridame maslo a med rozpustene na miernom ohni.Pridame vajička a vypracujeme cesto ktore nechame na 24 hod.v chladničke.Vyvaĺkame a vykrajujeme medovničky.Potrieme ich vyšĺahaným vajíčkom a pečieme cca 6-7 min. na 180 po pripade treba skontrolovať vizualne.

Odpovedz
5. dec 2015
avatar

Ja to určite vyskúšam, ďakujem za recept, už to nemusím hľadať.

Odpovedz
5. dec 2015
avatar

dakujem za recept, prosim vas muka celozrnna alebo biela? chovaju sa pri pečeni uplne inak

Odpovedz
5. dec 2015
avatar

chcem sa spýtať, či by ten recept bol možný urobiť aj z bezlepkovej múky?

Odpovedz
5. dec 2015
avatar

Prosím, aj mna by zaujímalo, celozrnná alebo biela spaldová? dakujem 🙂

Odpovedz
5. dec 2015
avatar

@anya1 celozrnná 🙂

Odpovedz
5. dec 2015
avatar

Díky 🙂

Odpovedz
5. dec 2015
avatar

@1bambulka1 Dakujeeem 🙂

Odpovedz
6. dec 2015
avatar

@1bambulka1 neskusali ste niektora aj z raznej? Tie sice po upeceni "skameneli",ale uz na druhy den boi makke..recept som nasla minuly rok kdeis na nete a uz ho nemam, mali by ste niektora recept na razne medovniky? dakujem! ;)

Odpovedz
6. dec 2015
avatar

Tieto vyskúšam aj ja, vďaka za recept 🙂

Odpovedz
12. dec 2015
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

@millatina mne sa s cestom pracovalo v pohode a aj dievcata co piekli podla receptu si pochvalivali.Tak neviem kde nastala u teba chyba.A nechala si cesto aj odlezat?

Odpovedz
12. dec 2015
avatar

@1bambulka1 ano min 24 hodin bolo v chladnicke, ale ako hovorim som v anglicku a je tu mozno ina muka, neviem tu kupit hladku spaldovu iba proste spaldovu a mozno je v tom rozdiel, ale ako hovorim chutovo su dobre syn uz ich pomaly vyjeda 😉

Odpovedz
13. dec 2015
avatar

ja by som sa rada opytala, ci ten cukor musi byt pomlety....a este ci casom nestvrdnu....ci su makke aj po dlhsej dobe

Odpovedz
14. dec 2015
avatar

@myshela13 nie cukor som nemlela a sú makké od začiatku do dnešného dňa 🙂

Odpovedz
14. dec 2015
avatar

@andula77 robievam z ražnej, kedysi sa vraj ani iné nerobili, recept je však len približný, pretože zvyknem piecť "od oka" a recepty si prispôsobujem (hlavne sladíme o dosť menej). Recept: 1 kg celozrnnej ražnej múky, 300g hnedého trstinového cukru, 200g medu (robila som aj bez cukru len s 500g medu), 125g masla, 2 čl sódy bikarbóny, korenie podľa chuti (škorica, klinček, koriander, kardamón, badyán...), voda podľa potreby.

Odpovedz
18. dec 2015
avatar

@zuzanaam
Ahoj, v peceni sme asipodobne lebo aj ja vacsinou od oka peciem a recepty si prisposobujem svojej chuti, najma co sa mnoztsva cukru tyka...ja som skusila razne minuly rok po prvy raz a boloi velmi chutne...len ma vystrasilo to, ze asi 15 min po upeceni stvrdli na kamen ale dala som ich do plechovice a u na druhy den boli zase makke! Akurat sa ta chcem spytat, ci nejako melies hnedy cukor lebo sa som dala normal krystal hnedy, bol sice jemny, aj nad parou som ho v mede miesala, ale zostal stale krystaloby a citila som to v tych medovnikoch, skripal mi pod zubami a to mi vadilo...da sa nedy zomliet, nevies nahodou?? Dakujem! ahaaaaaaa, az teraz som si znovu precitala co pises, ze bez cukru, radsej pridat med...hm, to sa mi uz paci, skusim teda tak! Vdaka za tip....a este ytroslu zamudrujem, badian sa pise s "i", sa mi tam ten tvrdy nepacil tak som si to aj skontrolovala ;)) pekne vianoce!

Odpovedz
21. dec 2015
avatar

@zuzanaam ale Cesi ho pisu s "y" 🙂 🙂

Odpovedz
21. dec 2015
avatar

@zuzanaam inak ja posledn eroky zvyknem aj take medovniky, ze klasicke, a pred pecenim dam na vrch trocbhu povidiel (slivko.lekvar), pritlacim maly vlassky orech ci mandlu, upeciem tych 8min ako ostatne a tie maju velky uspech, su aj take super makke vdaka tomu lekvaru

Odpovedz
21. dec 2015
avatar

@zuzanaam prepac este ja....nejde tam ziadne vajce??

Odpovedz
21. dec 2015
avatar

@andula77 cukor som dala normálny kryštálový hnedý, nemlela som, bolo to ok, medovníky nestvrdli, ale vykrajovali sme ich dosť hrubé (tak 3-4 mm za surova) tak možno preto. Fakt je badián s makkým i ? 😀 vďaka budem vedieť, nech zbytočne nepočešťujem 🙂

Odpovedz
21. dec 2015
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

vajce tam nejde žiadne a to s tým lekvárom znie tiež dobre 🙂

Odpovedz
21. dec 2015