1kriosa1
23. sep 2019
264 

SÚŤAŽ - Cestovanie nepozná vek

Zahraničie/domovina? Auto/lietadlo? Hory/more? Jazero/bazén? Dlhé/krátke vzdialenosti? Tieto otázky a mnoho ďalších, riešia rodičia pred každým výletom či dovolenkou. A obzvlášť pred tým prvým! 🙂

Ale kedy, je vhodné ísť prvý krát s dieťatkom mimo domu niekam na dovolenku? Na toto neexistuje žiadna jasná veková hranica, je to na zvážení každého rodiča. Márne si tu budeme radiť, márne bude niekto písať „ja by som nešla“ alebo „ja by som išla“, veď každý rodič si svoje dieťa pozná najlepšie a najlepšie vie zhodnotiť svoje možnosti.

Ja si spomínam, že keď som otehotnela, tak prvé reakcie môjho okolia boli: „...a už ste docestovali.“ Tí „milší“, k tomu nezabudli ešte aj škodoradostný úšklebok. Povedali sme si, buď malá bude s cestovaním v pohode alebo si nájdeme nejaké iné hobby, či kúpime koňa, ponorku alebo niečo veľmi "životne" potrebné. Tak 2,5 mesiaca po jej narodení sme sa vybrali „na skúšku ohňom“, odvážili sme sa ísť na 2 noci do Rakúska k jazeru. Išli sme našim (dosť veľkým) autom, do ktorého sme sa 2 dospelí a bábätko, ledva naskladali. Toľko batožiny (a najmä zbytočností) by ste pokope snáď nikdy nevideli a staršia generácia u nás v rodine šalela 🙂 dokonca jeden pradedko sa nechal počuť s názorom, že dieťa do 3 rokov nemá nikam chodiť a patrí sa mu byť doma. To ešte nevedeli, že už vtedy sme plánovali kúpiť prvé letenky. Naša malá cestovateľka skúšobný výlet zvládla úplne v pohode, má túlavé nôžky po rodičoch, rada si zdriemne v lietadle, (asi ako jedinému človeku na svete) chutí jej lietadlová strava, má rada vodu a v hoteli sa zabýva skôr, ako príde na izbu. Cestovanie si užívame asi ešte viac, ako pred tým, než sa nám narodila. Musíme však dôkladnejšie vyberať vhodnú destináciu či spôsob dopravy, dodržiavať viac zásady bezpečnosti alebo napríklad popredu zohnať kontakty na lekárov v okolí, kde budeme dovolenkovať. Už aj staršia generácia u nás v rodine pochopila, že ak dieťatko spolupracuje, tak sa cestovať dá. Samozrejme sú aj prípady, kedy dieťatko nespolupracuje alebo je množstvo iných dôvodov, kedy sa cestovať nedá.

Tu mi však prichádza na um téma našej súťaže -  Pamätáte si ešte, aká bola vaša prvá dovolenka alebo predĺžený víkend, s vašim dieťatkom? 🙂

Zaspomínajte si, napíšte čo vám k tomu napadne, je úplne jedno, či to bude 1 veta alebo ich bude 20. Ak máte viac detičiek, môžte napíšte o každom, ak chcete, z vášho prvého spoločného výletu pridajte aj fotku.

Je len na vás, ako vašu prvú dovolenku popíšte, v každom prípade sa na čítanie vašich zážitkov veľmi teším 🙂

Súťaž bude trvať do 6.októbra, v pondelok náhodne vyžrebujem jednu súťažiacu (ktorá splnila podmienky súťaže) a tá sa stane majiteľkou novej prebaľovacej tašky Britax Affinity v neutrálnej farbe.

Stručné pravidlá súťaže:

  • Do skupiny Bezpečne a pohodlne s Britax Römer napísať príspevok na tému – „Naša prvá dovolenka či výlet s dieťatkom/detičkami“
  • Príspevok označiť #britaxroemer      #sutaz_bezpecne_cestovanie
  • Súťaž trvá od 23.9. do 6.10.2019
  • Byť členom skupiny Bezpečne a pohodlne s Britax Römer

Teším sa na vaše príspevky 🙂

My cestujeme velmi vela a hlupych poznamok sa napocuvam az az. "Naco, aj tak si z toto mala nic nezapameta, je to pre nu len stres" a podobne. Ja sa ale iba pousmejem a vypustim druhym uchom von.
Za prveho 1,5 roka jej zivota navstivila 10 krajin. Uplne prvou dovolenkou boli Talianske Alpy autom ked mala 3 mesiace. Autom to nebolo vtedy nic prijemne, lebo sme vyrazili rano (chyba!) Zistili sme, ze najlepsie sa autom cestuje ked vyrazime o 19:00. Dcerka potom zaspi a spi celu noc. A my s nou brazdime Europu. Miluje aj cestovanie vlakom a lietadlom. Aspon 2 tyzdne potom o nicom inom nerozprava.
Jedine na co by som sa neodvazila je asi cesta autobusom (myslim dlhq, nie len nejaka medzimestska) kvoli bezpecnosti aj pohodliu.

23. sep 2019
Autor komentár zmazal

Začni písať komentár...

Odošli