icon
avatar
1mimka18
29. okt 2017

Kvaskovanie

V kvaskovani som nováčik.. ale ani prve nepodarky ma neodradili a teraz sa mozem pochvaliť že môj dlho pestovany kvások prináša "ovocie" 😊

avatar

krásny je..mne sa v poslednej dobe nejak rozlievajú, neviem, čo to..

Odpovedz
3. jan 2018
avatar

povedala som si ze pri prvom prispevku s fotkou chlebika sa opytam na radu.... prosim, nevies mi poradit kde robim chybu ked sa mi z desiatich razov dva tri razy stane, ze sa mi spravi po celej dlzke chleba "bublina" a oddeli sa mi vrchna korka od striedky? inac je uplne dobry a chutny. postup sa snazim mat prave kvoli tomu uplne rovnaky a raz za cas sa to stane... dakujem za pripadnu odpoved

Odpovedz
3. jan 2018
avatar

@modrava aj mne sa to stalo, podla mne je to vtedy, ked je cesto krátko v ošatke, že sa nestihne spojiť . aspon mne sa to stáva, ked zapnem ruru, dám cesto do ošatky len na ten čas, kým sa nevyhreje a vtedy sa mi urobí taká diera, akoby oddelená korka od cesta...ale možno je to všetko úplne inak :D ja už rok pečiem kváskový chlieb a všetko ostatné ( knedlík, pizzu, buchty, šišky...) ale chlieb je vždy lotéria :D

Odpovedz
3. jan 2018
avatar

@jonas17 dakujem, sice som si uz zacala aj sledovat presne casy vsetkeho co sa s chlebom deje, aj tak som nieco z toho neustriehla :o)
este raz vdaka

Odpovedz
3. jan 2018
avatar

@modrava vieš čo, podla mna pri kváskovaní nikdy nevieš, ako to skončí :D dnes som piekla chlieb. večer som urobila rozkvas, o šiestej ráno som pridala muku, vymiesila, mala som dosť husté cesto, nech sa neroztečie. o dvanástej som len "presunula" cesto do ošatky, snažila som sa ho nerozbiť, zapla ruru a čuduj sa svete, konečne sa nerozlial. nie je síce balon, ale je to pekný chlebík 🙂

Odpovedz
4. jan 2018
avatar

@modrava podla mna skor zle premiesene alebo stocene cesto v osatke

Odpovedz
9. jan 2018
avatar

A ja sa chcem zase spytat ze preco mam chlebik vzdy strasne hutny a rychlo stvrdne

Odpovedz
10. jan 2018
avatar

Krása krása no zostanem ja pri mojej piškote,muffinoch,perníku to jediné nepokazím 😂

Odpovedz
10. jan 2018
avatar

Prosím ťa, ako ho skladujes? Mne vždy hrozne rýchlo stvrdne...

Odpovedz
10. jan 2018
avatar

@beronsche nijak specialne.. klasika v taške a v chlebniku

Odpovedz
10. jan 2018
avatar

@tinusiatko uz som ti dlho nic neposlala-foto.naposledy som upiekla famozne buchty totalna topka,a teraz peciem hlavne tartine s md dokola

Odpovedz
10. jan 2018
avatar

@chuchnik no veru posli obcas nieco 🙂 ja som tiez piekla buchty su neskutocneeee este aj to mpje protikvaskove dieta ich ,,zere,,-doslova :D v kazdej ruke jednu 😂

Odpovedz
10. jan 2018
avatar

@tinusiatko no dlho nebolo čo nedarilo sa ale teraz je to Ok,i keď stále sa učím ale ja ako antitalent prvý krát buchty a vyšli úplne uzasne

Odpovedz
10. jan 2018
avatar

Sladké som sa este z kvasku neodvážila, ale chlebík sa aj mne uz celkom pekný darí a som na neho pyšná. Len sa mi poslednú dobu dost lepí k osatke aj ked ju poriadne vymucim, neviem preco to 😔 možem poprosiť recept na kvaskove buchty?

Odpovedz
10. jan 2018
avatar

@gab super tip... dakujem velmi pekne :o)

Odpovedz
10. jan 2018
avatar

@modrava rado sa stalo 🙂

Odpovedz
10. jan 2018
avatar

@majuska77 zalezi od muky alebo kombinacie muk. ak je vela raznej, vtedy je tazsi a hutnejsi. alebo ak cesto dostatocne nevykysne. treba mu dat dostatok casu. ja davam niekedy do cesta za lyzicu olivoveho oleja, vtedy je cesto vlacnejsie a chlieb makksi.

Odpovedz
10. jan 2018
avatar

@mipet korenizivota nápis do Googlu

Odpovedz
10. jan 2018
avatar

@chuchnik ďakujem

Odpovedz
10. jan 2018
avatar

Zdravím všetkých, ja s kváskovaním začínam, dnes som založila kvások a vôbec mi nechce kysnúť. Máte prosím nejaký dobrý zaručený recept na založenie kvásku? Ďakujem

Odpovedz
10. jan 2018
avatar

Ďakujem, pred pár dňami som založila nový, recept bol taký istý ako na obrázku a zdá sa že začína kysnúť, strašne sa teším. Majte sa krásne

Odpovedz
26. jan 2018
avatar

@bajzikovam držím palce 😊

Odpovedz
26. jan 2018
avatar

Dobrý večer. Ráno som zamiesila na chleba,mám ho doteraz v osatke a nenakysol,nedvihol sa. Čo mám robiť?

Odpovedz
26. jan 2018
avatar

Ďakujem, už sa teším až upečiem chlebík, len aby sa podaril. 😀

Odpovedz
26. jan 2018
avatar

@ninka05 mate zly alebo slaby kvasok.

Odpovedz
27. jan 2018
avatar

Ďakujem

Odpovedz
3. feb 2018
avatar

Parádna práca

Odpovedz
9. feb 2018
avatar

perfektne!

Odpovedz
9. feb 2018
avatar

@ronja
@jabucko dakujem 😊😊

sticker
Odpovedz
9. feb 2018
avatar

joj, jaka nadhera. Tak ja som dala 2 pokusy a neuspesne....dala som aj treti z darovaneho kvasku a ten bol krasny a hned druhy den som robila dalsi chlebik ale ten som skoro vytiahla z rury take 4 minutky este trebalo...tak to nebolo to prave orechove. Detom a mne velmi chuti a kedze som robila male bochniky a piekla rano, muzovi nikdy neostalo. Joj, uz by som bola tak rada, keby mi to islo.

Odpovedz
9. feb 2018
avatar

ten treti pokus bol mozno uspesny nielen kvoli kvasku ale aj iny a doslednejsi postup pri praci s cestom som zvolila

Odpovedz
9. feb 2018
avatar

este sa chcem opytat, mam zaujem o knizku Kvaskovanie 1....nemate s nou skusenosti? Je dobra?

Odpovedz
9. feb 2018
avatar

@zdenkam ja mam knizku kvaskovanie 1 aj 2 a su perfektnee.. jedine knizky ktore pouzivam denne Urcite ju kúp a potom ked sa ti bude uz dariť by som dokupila aj 2.casť

Odpovedz
11. feb 2018
avatar

Krásny chlebik🙂

Odpovedz
11. feb 2018
avatar

Aký dlho trvalo kým vám kvások vyzrel do sily?

Odpovedz
14. mar 2018
avatar

No tak sa idem aj ja pochváliť ☺️ dnešný výtvor

Odpovedz
15. mar 2018
avatar

@teress cca 2 tyzdne od zalozenia

Odpovedz
16. mar 2018
avatar

@1mimka18 ahoj vies mi poradik ako urobit kvasok a upiect domaci chlebik... este som to ale nerobila a chcela by som si upiect. Dakuje.

Odpovedz
5. máj 2018
avatar

@ludkac26 ja by som ti poradila kupit knizku kvaskovanie 1 a tam jw vsetko od zalozenia po recepty,
rady atd

Odpovedz
5. máj 2018
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

@1mimka18 dakujem.. a mozem.ho piect v sklenenej mise

Odpovedz
6. máj 2018
avatar

@ludkac26 mozte to skusit ja som neskusala

Odpovedz
6. máj 2018
avatar

Ja mam uz kvasok 4 dni, som zvedava ako to skonci,ked bude hotovy, zatial pekne krasne

Odpovedz
12. máj 2018
avatar

Su v tej knihe kvaskovanie 1 recepty z celozrnnej muky? Ci vacsinou z bielej?

Odpovedz
12. máj 2018
avatar

@fantafany su tam aj take aj take... ale neviem coho viac 😀

Odpovedz
12. máj 2018
avatar

@1mimka18 ahoj môžem sa opýtať takú otázočku? moja mama začala s kvaskovanim, ale chlebík je stále kyslý, to ma byt taky? Ďakujem
A inak, všetko čo robíte, je tak krásne 🙂

Odpovedz
10. aug 2018
avatar

@mirka_vivka ak je chlebik kysly, tak rozkvas na zaciatku prekysol.

Odpovedz
10. aug 2018
avatar

@24mirka ďakujem krásne

Odpovedz
10. aug 2018
avatar

@mirka_vivka prekysnuty

Odpovedz
11. aug 2018
avatar
Odpovedz
28. dec 2018
avatar

@annairamm pekna.

Odpovedz
6. jan 2019
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

tiež pečiem,držím v v ľanovom vrecku 🙂

Odpovedz
3. feb 2019
avatar

čím starší kvások,tým chutnejší chlebik

Odpovedz
3. feb 2019
avatar

@megika1 ako dlho pecies? 🙂 moj ma uz 2 roky

Odpovedz
3. feb 2019
avatar

mám ho asi 4 mesiace,cez leto sa zdržiavam pestovaním zeleniny,vyrábam syry,suším bylinky tak preto si dávam aj prestávky🙂

Odpovedz
3. feb 2019
avatar

@1mimka18 ahoj môžem sa opýtať?
Komentovala som ti cesnakové uzle, prosila som ta o recep. Prosím ťa, recept na cesnakové uzle máš z jednej z tých kniziek kvaskovanie 1 alebo 2?
A ešte jednu vec sa chcem opýtať.
Ak založím kvások, a už bude mat cca 2-3 mesiace musím ho kŕmiť denne? Ide o to ze v lete chodíme na 2 týždne preč a teda mamina by asi divno na mňa pozerala, keby jej poviem, že mi ma 2x za deň chodiť kŕmiť kvások 😂. Zase by mi bolo ľúto keby sa za tie dva týždne pokazil..
Ak budeš mat čas, ďakujem za odpoveď 😊

Odpovedz
26. mar 2019
avatar

@aayka poobede napisem spravu

Odpovedz
27. mar 2019
avatar

@1mimka18 ďakujem ti moc 😊

Odpovedz
27. mar 2019