icon
173 / 958
avatar

recept môžem poprosiť dakujem

Odpovedz
3. apr 2015
avatar

Mozem aj ja poprosit recept akurat sa ho chystam upiect... 🙂

Odpovedz
3. apr 2015
avatar

platy - 3x180g pras.cukor , 180g poloh.muka , 4vajcia , kypriaci na hrot noža,4Pl teplej vody.Akurat do toho stredneho som dala 1/2 kypriaceho aby bol vyšši..
Postup - žltka+cukor = vyslahame do peny,pridame vodu,muku+kypriaci a nakoniec vyšlahany sneh.Cesto rozotrieme na plech s papierom a pecieme pri 190° asi 5 minut (podla tvojeh rury).
Cukrovy rozvar na stredny plat
Rozvar- 700ml vody + 350g cukru daj varit a nechaj variť kym sa nerozpusti vsetok cukor cca 10minut po zovreti.Odstavis a nechas vychladit,pridaš doňho cit.šťavu,rumovu aromu a cervene farbivo.
Poleva - pras.cukor,horuca voda,cit.sťava a cervene farbivo (len trocha,ma byt ruzova) vymiesame.
Na plech daj papier na pečenie nanho Plat potrieš ho lekvarom (jahodovym) a daš dalsi (hrubsi) plat cely ho naberackou pooblievaj rozvarom,spravne navlhčeny je vtedy ked cesto stlačiš rukou a bude vytekať šťava.Das dalsi plat zo spodnej strany potrety lekvarok a nato papier.Zatažiš,nechaj odstať hodinu,otoč ho daj dole papier a polej ho polevou.Ja som este ozdobila cokoladou.Hotovo.

Odpovedz
3. apr 2015
avatar
Odpovedz
3. apr 2015
avatar

@1mimka18 dakujem dúfam že sa mi podarí

Odpovedz
3. apr 2015
avatar

dakujem už mám pláty upečené ,uvidím ako to pôjde dalej

Odpovedz
3. apr 2015
avatar

@annatomi potom daj vedieť 🙂

Odpovedz
3. apr 2015