soft cheese cream ( mozno nahradit pomazankovym maslom alebo napr. syrom Bambino a pod.u mna 400 g) 2 struciky cesnaku tvrdy syr na struhanie ( u mna chedar asi 130g) zopar ciernych oliv bez kostok zeleny petrzlen ( na akoze metlu) tenke pasiky sunky na salik ( u mna kusky Pancetty) Mnozstvo ingrediencii si upravte podla potreby, uviedla som iba orientacne mnozstva)
Postup: soft cheese vymiesame a pridame prelisovany cesnak. Zahustime postruhanym syrom, dobre vymiesame. Formujeme gulky, jednu vacsiu a jednu mensiu na kazdeho snehuliaka. Usulane gulky povalame v postruhanom syre a ulozime jednu na druhu. Z ciernych oliv narezeme drobne gombiky a z polovice olivy urobime klobuciky. Z kuska mrkvy urobime nostek. Na metlu pouzijeme steblo petrzlenovej vnate. Snehuliakov ulozime na tanier a este posnezime postruhanym syrom. Dobru chut!
Ingrediencie:
soft cheese cream ( mozno nahradit pomazankovym maslom alebo napr. syrom Bambino a pod.u mna 400 g)
2 struciky cesnaku
tvrdy syr na struhanie ( u mna chedar asi 130g)
zopar ciernych oliv bez kostok
zeleny petrzlen ( na akoze metlu)
tenke pasiky sunky na salik ( u mna kusky Pancetty)
Mnozstvo ingrediencii si upravte podla potreby, uviedla som iba orientacne mnozstva)
Postup:
soft cheese vymiesame a pridame prelisovany cesnak. Zahustime postruhanym syrom, dobre vymiesame. Formujeme gulky, jednu vacsiu a jednu mensiu na kazdeho snehuliaka. Usulane gulky povalame v postruhanom syre a ulozime jednu na druhu. Z ciernych oliv narezeme drobne gombiky a z polovice olivy urobime klobuciky. Z kuska mrkvy urobime nostek. Na metlu pouzijeme steblo petrzlenovej vnate. Snehuliakov ulozime na tanier a este posnezime postruhanym syrom. Dobru chut!