Predjedlo, ktorým prekvapíte chuťové poháriky každej návštevy
1mirka1
autorviac tipov tu
http://www.8ocho.eu/sk/recepty-s-8ocho?gclid=CO...
Odpovedz
29. dec 2014
baby, dnes som ju spravila a mnamka je to ;) len teda plnku som si pozmenila, kedze som nemala lososa - dala som celu trojuholnikovu karicku, 3 uvarene vajicka, 2 kopcove lyzice masla, salotku, strucik cesnaku, korenie, sol. este mi to nestuhlo, ale aj takto je to velmi dobre 🙂
Odpovedz
17. sep 2015

Predjedlo, ktorým prekvapíte chuťové poháriky každej návštevy. Pripravte si špenátovú roládu s Extra panenským olivovým olejom 8ocho.
Ingredients:
Roláda:
1 balík mrazeného špenátu
120g polohrubá múka
3ks vajce
1 ČL rastlinnú nátierku DELAcréme
1 ČL 8ocho Extra panenského olivového oleja 8ocho
1 stručik cesnaku
soľ podľa chuti
Plnka:
100 g údený losos
3ks vajce
1 balík taveného syra
1ks cibuľa
Rozmrazíme špenát, pridáme polohrubú múku, prelisovaný cesnak, 3 žĺtka, rastlinnú nátierku DELAcréme, Extra panenský olivový olej 8ocho a soľ. Zo zvyšných troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec vmiešame do špenátovej hmoty. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 150 °C po dobu 10-15 minút.
Po upečení položíme na cesto navlhčenú utierku, stočíme a necháme odstáť zopár minút. Následne cesto odrolujeme a naspäť zrolujeme už bez utierky a necháme vychladnúť.
Plnka: Vajíčka uvaríme natvrdo, potom nakrájame na jemno, primiešame tavený syr, nadrobno nakrájaného udeného lososa a cibuľu.
Roládu odrolujeme, natrieme pripravenou plnkou a znovu zrolujeme. Opatrne zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť.