icon
58 / 747
Maďarský guláš s domácou knedľou
avatar

Mozem poprosit recept na gulas? 🙂

Odpovedz
11. sep 2014
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
1mirka1
autor

@luciana896 receptík ,dúfam že pomôže ,lebo my všetko robíme od oka a je nás viac a gulas dokazeme jest aj tri dni ,cim dlhsie stoji tym je lepsi 🙂

Odpovedz
11. sep 2014
avatar
1mirka1
autor

@luciana896
Na kocky pokrájame mäso, cibuľu ,cibuľe toľko koľko masa ,cibuľa dobre zahusťuje a prelisovaný cesnak speníme na masti, potom pridáme mäso a za stáleho miešania pražíme, až kým mäso nestmavne a šťava sa neodparí na tuk (čím dlhšie mäso dusíme na tuku a vo vlastnej šťave, tým bude mať guláš výraznejšiu chuť a tmavšiu farbu) Osolíme, okoreníme mäso ,posypeme mletou paprikou, premiešame ,na koreninách pri guláši netreba šetriť ,všetko stiahnu zemiaky pridávame ešte gulášovú pastu alebo gulášové korenie ,podklad mäso je úplne paprikový výrazne červený
Podlejeme vodou mäso povaríme do polo mäkka a podlievame podľa toho koľko guľášu si prajete ,len nezabudnite že pridávame ešte zemiaky a lečo s nálevom zväčší sa objem Pridávame zemiaky ,pred dovarením zemiakov pridávame lečo celé aj s nálevom ,dobre znova necháme prevrieť ,stále kontrolujeme a miešame aby sa nepripálil .Dobrý guláš varíme pomaličky  a najlepší je odstáty na druhý deň keď prejde všetkými chuťami🙂

Odpovedz
11. sep 2014
avatar

@1mirka1 mnam, dakujem 🙂 vidis, to som prekvapena, ze isli aj zemiaky, myslela som, ze len leco a zemiaky len ked to je klasicky gulas co sa je s chlebom. Moja mama nikdy nevarila, tak ja sa vsetko ucim sama. Preto mam rada taketo tradicne recepty 🙂

Odpovedz
11. sep 2014
avatar
1mirka1
autor

@luciana896 teraz si pomyslis ze som truba a poriadna jasne ze tam nejdu zemiaky ,,normalne som bola v tom ze pisem gulas ako polievku ,,,opravim to 🙂 dufam ze sa nehnevas ,,,

Odpovedz
11. sep 2014
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
1mirka1
autor

Takze každy sa vie pomylit hore je recept na Gulas ako polievku
recept na MADARSKY GULAS TU A TERAZ emoticon
Na kocky pokrájame mäso, cibuľu ,cibuľe toľko koľko masa ,cibuľa dobre zahusťuje a prelisovaný cesnak speníme na masti, potom pridáme mäso a za stáleho miešania pražíme, až kým mäso nestmavne a šťava sa neodparí na tuk (čím dlhšie mäso dusíme na tuku a vo vlastnej šťave, tým bude mať guláš výraznejšiu chuť a tmavšiu farbu) Osolíme, okoreníme mäso ,posypeme mletou paprikou a rascu premiešame ,na koreninách pri guláši netreba šetriť pridávame ešte gulášové korenie alebo paprikový krém ,môžete pridať aj chilli ak máte radi pikant ,podklad mäso je úplne paprikový výrazne červený
Opatrne nie veľa podlejeme vodou mäso povaríme do mäkka a na koniec pridáme lečo bez nálevu ,dobre znova necháme prevrieť ,stále kontrolujeme a miešame aby sa nepripálil .Dobrý guláš varíme pomaličky  a najlepší je odstáty na druhý deň keď prejde všetkými chuťami

Odpovedz
11. sep 2014
avatar

@1mirka1 😀 😀 😀 vidis? A ja som ani nezapochybovala, spravila by som ho uplne podla teba, tak ti verim 🙂 takze vlastne madarsky je to iste ako "kotlikovy" len sa nezahustuje zemiakom ze? Kazdopadne dakujem, si zlata, pomylit sa moze kazdy 🙂

Odpovedz
11. sep 2014
avatar
1mirka1
autor

@luciana896 😀😀 to je tak ked nieco chcem robit pri malom ,,myslienku su pri nom🙂 ako pises presne tak ,,aj keby sa stalo ze mas madarsky riedky tak kludne zahustit zemiakomale postruhaným 🙂

Odpovedz
11. sep 2014