icon
147 / 747
Vynikajúce orechové rezy so žĺtkovou polevou
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
1mirka1
autor

Potrebujeme: cesto: 6 bielkov, 200 g praskoveho cukru, 250 g masla (tuku), 200 g hrubej muky, 200 g mletych orechov, 1prasok do peciva, poleva: 6 zltkov, 300 g praskoveho cukru, par kvapiek teplej vody ( nemusia byt)

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravime cesto:

1. Vymiesame maslo s cukrom
2. Pridame muku s praskom do peciva, orechy, vznikne nam tuhsia hmota, do ktorej zapracujeme sneh zo 6 bielkov.
3. pecieme na vymastenom a vysypanom plechu na cca 160 stupnoch, cca pol hodinku, podla rury.

Poleva: ( musi byt hotova po dopeceni !)

4. Ked sa cesto pecie, vymiesame zltky s cukrom, ja som pridala par kvapiek vody, kedze to bolo moc huste.
5. Este na horuci kolac vylejeme polevu a uhladime, dame odstat do chladu, poleva sa ususi a mozem papkat.
recept s minibazaru

Odpovedz
11. feb 2014
avatar

ja mam z ako sa to robi a tiez su vynikajuce

Odpovedz
29. mar 2014