icon
150 / 747
Zapečený karfiol
avatar
1mirka1
autor

1 ks karfiol stredne veľký
500g zemiaky
200g smotana na šľahanie
150g šunka
300g syr tvrdý
Karfiol rozoberieme na ružičky a v osolenej vode ho predvaríme. Ošúpeme si nové zemiaky a umyjeme. Karfiol varíme pokiaľ nie je mäkký.
Do zapekacej misy si nakrájame na kolieska zemiaky, okoreníme, osolíme a pridáme rascu. Pridáme karfiol, okoreníme, osolíme. Pridáme šunku nakrájanú na kúsky. Pridáme 15 dg nastrúhaného syru. 200 gramov smotany na šľahanie zmiešame s jedným vajíčkom a pridáme trocha mlieka. Opäť osolíme a okoreníme. Polovicu smotany nalejeme na pripravené jedlo. Potom nakrájame zvyšok zemiakov navrch, vrchnú vrstvu posolíme pridáme rascu, soľ, syr.
Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 180 až 200 stupňov. Pečieme hodinu.

Odpovedz
11. feb 2014