icon
159 / 747
ako som ich robila
avatar

a pribinacikova plnka? prosim receptik 🙂

Odpovedz
19. feb 2014
avatar

aj si prosím receptík 🙂

Odpovedz
19. feb 2014
avatar
1mirka1
autor

@siss_sz
@zuzulienkab s radostou ,nech chutia
Recept
Cesto: 250ml smotana na šľahanie
500g múka hladká špeciál
1/2 bal.prášok do pečiva (PDP)
250 g maslo
Náplň:
1ks puding bez varenia ole
250g tvaroh jemný
1PL cukor práškový
1ČL solamyl
300 ml mlieko
na potretie vajíčkom
na posypanie cukor práškový
na posypanie cukor vanilkový
26 porcií
Postup prípravy receptu
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Do misy nasypeme múku, ktorú premiešame s práškom do pečiva. Pridáme postrúhané maslo, vyšľahanú šľahačku.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme cca pol hodinu odpočinúť v chlade. Mala som ho v chladničke.
Medzitým si pripravíme plnku. Puding si pripravíme presne podľa návodu. Potom do neho zašľaháme tvaroh, cukor a solamyl. Ten solamyl som pridávala na zahustenie a musím povedať, že to fungovalo, ako neskôr uvidíte, tak plnka mi nevytekala.
Po pol hodine som cesto vybrala z chladničky, rozdelila na dve rovnaké časti a z každej som ušúľala hada.
Obe časti som sa snažila rozkrájať na rovnaké kúsky
Každý kúsok som malým valčekom vyvaľkala do oválu
Radielkom som jeden koniec nakrojila
Na opačnú stranu ako je ovál narezaný dáme plnku.

Mne sa osvedčilo takéto plnky striekať umelohmotnou z dobičkou
A teraz už prehneme ľavý a pravý okraj pri plnke
A motáme rolky
Rolky uložíme plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich vajíčkom
Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 C, cca 25 minút - doba pečenia závisí od tej-ktorej rúry
Po upečení ich posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým, je to potrebné, nakoľko do cesta nejde žiaden cukor.Časť z nich som neposypala len preto, aby ste lepšie videli to mriežkovanie

Odpovedz
19. feb 2014
avatar

@1mirka1 prosím ta ked nemám solamyl možem to niečim iným nahradiť? Alebo nic nedávať?

Odpovedz
19. feb 2014
avatar
1mirka1
autor

@katkakostkova ak nemas nedavaj ,,,a daj mi prosim vediet ci ti netiekol tvaroh?

Odpovedz
19. feb 2014
avatar

@1mirka1 dúfam že nebude 🙂 idem vyskúšať 🙂 ozvem sa ak sa podari

Odpovedz
19. feb 2014
avatar
1mirka1
autor

@katkakostkova dufajme ,ale ten solamyl si kup ,dlho to doma vydrzi a je to dobra vec ,ja to davam aj do omacok miesto muky je to lepsie🙂

Odpovedz
19. feb 2014
avatar

@1mirka1 no takze uz sú hotové 🙂 trosku sú placate, moc sa mi nenafukli ☹ ale chuťovo sú fajn 🙂 aj solamYl som dala... Zostalo mi aj plnky trochu, poradis co s ňou?

Odpovedz
19. feb 2014
avatar
1mirka1
autor

Daj do misky lekvar na to piškoty a daj krems, nieco ako piškotik🙂ja som ich robila tizian prvy krat ale vyšli pekne

Odpovedz
19. feb 2014
avatar
1mirka1
autor

@katkakostkova hore odpoveď

Odpovedz
19. feb 2014