@86 jasne ,kedy kolvek 🙂
kvasok ..3dc mlieka letneho ,nesmie byt teple lebo nevykysne
1 kocka drozdia ,bytovej teploty ,nesmie byt studene lebo nevykysne 🙂
stipka soli a 3PL cukor
vykysnuty kvasok vylejeme do pripravenej 1kg preosiatej polohrubej muky
kludne si mozes aj polovicnu davku ,len to mlieko treba odhadnut ,kazda muka si bere ine mnozstvo muky .Nechame vykysnut .
@86 v pohode kludne aj ip pis ak nieco ,,,cestio si pekne podsypuj mukou ked snim budes robit ,,,ked sa ti nebude lepit vtedy nebudes nervozna a pojde to uvidis ,,vo vnutri to cesto ani nesmie byt tvrde ale zvonka si ho pekne vzdy vygulaj v muke 🙂 uplne ina praca s nim
a priprav si plech v ktorom budes piect ,daj si na jednu stranu pod plech nieco cim bude so sikmo ,polej olejom cely plech a tam kde bude stekat tam v tom obaluj tie buchty ,neboj ze budu mastne su vyborne a pekne sa ti budu upecene odelovat
@miskakyska Kati dakujem ,ano uz som to postrehla ,dakujem za super tip 🙂

Mirka, ak smiem poprosila by som ta o recept, po upeceni vyzeraju super 🙂. Ja ich take nikdy nemam