icon
188 / 747
avatar
1mirka1
autor

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27051&use...
základ ako pri vanilkovej len pridate
250 mlmlieko
150 gcukor kryštálový
100 gčokoláda kvalitná 75%
1 ČLkakao kvalitné
Mlieko s cukrom dáme variť a keď už vrie, pridáme na kúsky pokrájanú čokoládu a preosiate kakao.
Túto zmes dáme bokom, už nevaríme a miešame pokým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť a zmiesame uz zo zltkami snehom a slahackou

Odpovedz
29. mar 2014
avatar
1mirka1
autor

nasla som este neodskusany recept bez zltok
nasla som recept bez zltok ....neodskusany
Moje deti majú najradšej vanilkovú zrmzlinu. Tak som ju skúsila "vyrobiť" sama aj bez stroja na zmrzlinu. A výsledok bol naozaj prekvapujúci...

Suroviny na cca 500 ml zmrzliny:

300 ml šľahačkovej smotany
70 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
2 bielka

Šľahačku osladíme a vyšľaháme. Osobitne vyšľaháme bielka na tuhý sneh a primiešame k šľahačke. Dáme do nádoby a necháme v mrazničke tuhnúť 5-6 hodín.

Tipy: Keď vkladáme šľahačku do nádoby, môžeme robiť vrstvy tak, že striedame šľahačku a tenkú vrstvu roztopenej čokolády. Vrch môžeme posypať kúskami orieškov. Konzistenciou je zmrzlina trochu tvrdšia, takže kopčeky sa nám dajú robiť, keď ju necháme trochu postáť vybratú z mrazničky. Je veľmi vhodná, ak si chceme urobiť zmrzlinovú tortu alebo roládu, ako je napríklad "vienetta", ktorú treba pokrájať.

Odpovedz
31. mar 2014