nasla som este neodskusany recept bez zltok
nasla som recept bez zltok ....neodskusany
Moje deti majú najradšej vanilkovú zrmzlinu. Tak som ju skúsila "vyrobiť" sama aj bez stroja na zmrzlinu. A výsledok bol naozaj prekvapujúci...
Suroviny na cca 500 ml zmrzliny:
300 ml šľahačkovej smotany
70 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
2 bielka
Šľahačku osladíme a vyšľaháme. Osobitne vyšľaháme bielka na tuhý sneh a primiešame k šľahačke. Dáme do nádoby a necháme v mrazničke tuhnúť 5-6 hodín.
Tipy: Keď vkladáme šľahačku do nádoby, môžeme robiť vrstvy tak, že striedame šľahačku a tenkú vrstvu roztopenej čokolády. Vrch môžeme posypať kúskami orieškov. Konzistenciou je zmrzlina trochu tvrdšia, takže kopčeky sa nám dajú robiť, keď ju necháme trochu postáť vybratú z mrazničky. Je veľmi vhodná, ak si chceme urobiť zmrzlinovú tortu alebo roládu, ako je napríklad "vienetta", ktorú treba pokrájať.
vanilkova https://www.modrykonik.sk/blog/1mirka1/album/vz...

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27051&use...
základ ako pri vanilkovej len pridate
250 mlmlieko
150 gcukor kryštálový
100 gčokoláda kvalitná 75%
1 ČLkakao kvalitné
Mlieko s cukrom dáme variť a keď už vrie, pridáme na kúsky pokrájanú čokoládu a preosiate kakao.
Túto zmes dáme bokom, už nevaríme a miešame pokým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť a zmiesame uz zo zltkami snehom a slahackou