Suroviny: 3 dcl vody 1/2 sáčku suš.droždia Alebo 1/2 čerstvého droždia 1 ČL hnedého cukru 2 ČL soli 1 ČL rasca drvena 1čl rasca celá 1 PL ocot 2 PL domacej masti alebo olej ja davam masť 30 dkg hladkú múku 20 dkg celozrnnú pšeničnú múku POSTUP -Domáce pekárne - program cesto - suroviny vložím do pekárničky Vykysnuté cesto rozdelím na 7 až 9 ,ja som robila 7 a veľké žemle /cesto si podsypujem hl. múkou/. Dám na plech vyložený papierom na pečenie a nechám aspoň 20 minut kysnúť. Potrieť bielkom a posypala som ľanovými semiačkami a zezamove semiacka Piekla som na 170st asi tak 25 min
Suroviny:
3 dcl vody
1/2 sáčku suš.droždia
Alebo 1/2 čerstvého droždia
1 ČL hnedého cukru
2 ČL soli
1 ČL rasca drvena
1čl rasca celá
1 PL ocot
2 PL domacej masti alebo olej ja davam masť
30 dkg hladkú múku
20 dkg celozrnnú pšeničnú múku
POSTUP -Domáce pekárne - program cesto - suroviny vložím do pekárničky
Vykysnuté cesto rozdelím na 7 až 9 ,ja som robila 7 a veľké žemle /cesto si podsypujem hl. múkou/. Dám na plech vyložený papierom na pečenie a nechám aspoň 20 minut kysnúť. Potrieť bielkom a posypala som ľanovými semiačkami a zezamove semiacka
Piekla som na 170st asi tak 25 min