icon
369 / 747
Nase makove opekance s karamelom
avatar

receptik prosim 🙂

Odpovedz
4. jan 2015
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
1mirka1
autor

@miiriamka rada🙂
Opekance si pripraví, každý svojim spôsobom ,ja ich vždy sparím 1: 1 mlieko ,voda ,Sparené pomiešam s mletým makom a polejem tekutým karamelom .Najlepšie sú na druhy deň 🙂
Karamelový krém
250 gcukor krupica
250 gsmotana na šľahanie ,mám odskúšané už aj s mliekom 3,5%
100g masla
Do hrnca si nasypeme cukor a na miernom plameni ho skaramelizujeme tak, až sa úplne rozpustí. Je treba stále miešať a na pomalom stupni , aby sa nám nepripálil,ostane horký . Hneď, ako je rozpustený, opatrne prilejeme smotanu alebo mlieko. Je treba dávať pozor, lebo sa uvoľňuje veľa pary, aby ste sa nepopálili. Na koniec pridáme trošku masla ,poriadne premiešame
Miešame to celé, až kým sa všetok karamel opäť nerozpustí. Necháme ochladnúť ,najlepší je na druhy deň ,lebo pekne zhustne Skladujeme v chladničke.

Odpovedz
5. jan 2015
avatar

@1mirka1 ja toto jedlo nepoznam tie opekance sa daju kupit ci ako? A ako sparit? Nechapem 😀 dakujem

Odpovedz
5. jan 2015
avatar
1mirka1
autor

@miiriamka niekto si ich robi ,niekto kupuje ,ja kupujem vzdy na trznici ,maju nazov aj bobalky🙂
sparit- JE na krátky čas vystaviť OPEKANCE,BOBALKY variacej sa alebo vrelej vody - pary🙂

Odpovedz
5. jan 2015
avatar

@1mirka1 dakujeeeeeem 🙂

Odpovedz
5. jan 2015