Filety zapečené s nivou • 8 rybích filiet • 200 g mrazenej zeleninovej zmesi (karotka, hrášok, kukurica, brokolica) • 200 g syra niva • 250 ml kyslej smotany • 100 ml mlieka • 3 vajcia • 150 g tvrdého syra • vegeta natur Vitana • soľ Korenie ryby Vitana • olej - do vymastenej ohňovzdornej misy poukladáme vedľa seba kúsky filiet posypeme koreninami ryby - Na rybu rozložíme na kolieska nakrájanú cibuľu, mrazenú zeleninu a rozdrobenú nivu .filety mierne podlejeme vodou a dáme na Štvrťhodinu zapiecť do vyhriatej rúry. - V mlieku rozšľaháme vajci, primiešame kyslú smotanu, roztlačený cesnak a polovicu postrúhaného tvrdého syra. Omáčku dochutíme soľou a vegetou, dobre rozmiešame, zalejeme ňou predpečené filety a dopečieme ich dozlatista ( asi 20 minút) hotové jedlo ešte horúce posypeme zvyšným tvrdým syrom.
Filety zapečené s nivou
• 8 rybích filiet
• 200 g mrazenej zeleninovej zmesi (karotka, hrášok, kukurica, brokolica)
• 200 g syra niva
• 250 ml kyslej smotany
• 100 ml mlieka
• 3 vajcia
• 150 g tvrdého syra
• vegeta natur Vitana
• soľ
Korenie ryby Vitana
• olej
- do vymastenej ohňovzdornej misy poukladáme vedľa seba kúsky filiet posypeme koreninami ryby
- Na rybu rozložíme na kolieska nakrájanú cibuľu, mrazenú zeleninu a rozdrobenú nivu .filety mierne podlejeme vodou a dáme na Štvrťhodinu zapiecť do vyhriatej rúry.
- V mlieku rozšľaháme vajci, primiešame kyslú smotanu, roztlačený cesnak a polovicu postrúhaného tvrdého syra. Omáčku dochutíme soľou a vegetou, dobre rozmiešame, zalejeme ňou predpečené filety a dopečieme ich dozlatista ( asi 20 minút) hotové jedlo ešte horúce posypeme zvyšným tvrdým syrom.