icon
411 / 747
Hruškový koláč s krémom
avatar
1mirka1
autor

Hruškový koláč s krémom
5 hrušiek
200g hladkej múky
120g masla
Soľ
Bielok
Krém :
120ml kyslej smotany
3žĺtka
100g kryštálového cukru
30g hladkej múky
Mrvenička :
60g masla
75g hladkej múky
60g kryštálového cukru
½ lyžičky mletej škoricie
K múke na cesto pridáme troška soli ,mäkké maslo a zmes rozmixujeme ,kým nevzniknú jemné hrudky . K mase pridáme 2 lyžice vody a do hladka vymixujeme .Potom cesto vyvaľkáme a preložíme do tortovej formy priemer 24- 26cm vyloženej papierom na pečenie. Dáme piecť asi na 20min do vyhriatej rúry 180st .
Predpečený plat potrieme bielkom a ešte zapečieme na 1minútu .
Hrušky očistíme ,pokrájame na tenké plátky.
Potom vymiešame z kyslej smotany , zo žĺtkov, z cukru a z muky vymiešame hladký krém bez hrudiek .Na upečený korpus rozložíme hrušky ,zalejeme ich krémom a pečieme ďalších 20minút.
Z masla ,múky , cukru a zo škorice si pripravíme mrveničku .Upečený koláč ňou posypeme ,zakryjeme ho alobalom a ešte na 2- 3 min. vložíme do rúry .

Odpovedz
11. feb 2015
avatar
Odpovedz
11. feb 2015
avatar

@1mirka1 to musí byť lahôdka koláčik🙂už len ho vyskúšať..

Odpovedz
11. feb 2015
avatar

no skusim, dufam že sa aj podarí ...🙂

Odpovedz
11. feb 2015
avatar
1mirka1
autor

@mata95 urcite ano

Odpovedz
11. feb 2015
avatar

Vyzera uzasne, musim ho v najblizsej dobe spravit 🙂 dakujem za inspiraciu.

Odpovedz
12. feb 2015