Mäso si pripravte akékoľvek podľa chuti a rôzne ,dusením ,grilovaním ,pečením🙂 Farebné vretená so šunkou a syrovou omáčkou 400 g farebných cestovín 300 g šampiňónov, 300 g šunky alebo mäkkej salámy 200 g mäkkého smotanového syra 200 ml kyslej smotany 1 menšia brokolica 1 menšia cibuľa citrónová šťava podľa chuti mleté korenie soľ olej Opláchnutú brokolicu rozoberieme na malé ružičky a dáme ich na 3-4 minúty do mierne osolenej vriacej vody s kúskom masla ,,zelenina bude veľmi pekne vyzerať ,. Potom brokolicu scedíme. Na horúcom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané šampiňóny a udusíme ich domäkka. Potom huby osolíme, okoreníme, pridáme na kocky pokrájanú šunku / salámu, brokolicu a mäkký syr. Primiešame kyslú smotanu, zmes asi 2 minúty povaríme a prichutíme citrónovou šťavou. Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody. Horúce ich ihneď podávame s pripravenou salámovou omáčkou. Dobrá rada : Pri cestovinách vždy platí , že omáčka čaká na cestoviny , nie naopak .Omáčku si môžete pripraviť oveľa skôr ,cestoviny naopak dávajte do hrnca , až keď sa blížia hostia alebo čas obeda ,večere
Mäso si pripravte akékoľvek podľa chuti a rôzne ,dusením ,grilovaním ,pečením🙂
Farebné vretená so šunkou a syrovou omáčkou
400 g farebných cestovín
300 g šampiňónov,
300 g šunky alebo mäkkej salámy
200 g mäkkého smotanového syra
200 ml kyslej smotany
1 menšia brokolica
1 menšia cibuľa
citrónová šťava podľa chuti
mleté korenie
soľ
olej
Opláchnutú brokolicu rozoberieme na malé ružičky a dáme ich na 3-4 minúty do mierne osolenej vriacej vody s kúskom masla ,,zelenina bude veľmi pekne vyzerať ,. Potom brokolicu scedíme. Na horúcom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané šampiňóny a udusíme ich domäkka. Potom huby osolíme, okoreníme, pridáme na kocky pokrájanú šunku / salámu, brokolicu a mäkký syr. Primiešame kyslú smotanu, zmes asi 2 minúty povaríme a prichutíme citrónovou šťavou. Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody. Horúce ich ihneď podávame s pripravenou salámovou omáčkou.
Dobrá rada : Pri cestovinách vždy platí , že omáčka čaká na cestoviny , nie naopak .Omáčku si môžete pripraviť oveľa skôr ,cestoviny naopak dávajte do hrnca , až keď sa blížia hostia alebo čas obeda ,večere