icon
1 / 1
avatar

No musim vyzistiť od maminy co je to 🙂

Odpovedz
21. aug 2015
avatar

u nás to nie je pravidlom robiť, robime len velkonočnu hrudku, ale plninu poznam. ja ju robim aj cez rok.. Robi sa to z rožkov namočených v mlieku, opražena cibulka na masti, do toho ide udene masko varene, žltky, korenie, soľ, ja davam aj petržlenovu vnať, naša strynka dava aj klobasku na kolieska, ale ja nie. Nakoniec sa dava sneh z bielkov .Niekto dava do formy na srnči chrbat upiecť do rury na 180 stupnov, ale ja si davam do sčka a do vriacej vody na 20 minut. ALe ako vravim ,ja skor cez rok robim, ako na Velku noc. Miekde je to však tradicia.

Odpovedz
21. aug 2015
avatar

Tak akurat sa pytam mamky a ze "polnina" robena zo starsich rozkov namocenych vo vode,sol,vajicka,petrzlenova vnat,nadrobno sprazenu vychlad.slaninku.Vytvorime masu ,dame do mikrot.sacku,do valceka a varime cca 30min od bodu varu

Odpovedz
21. aug 2015
avatar

My veľkonočnú plnku nerobíme, nie je to u nás zaužívané. Robím dve plnky - jednu s restovanou kuracou pečienkou a jednu s restovanými hubami (tzv.hubník) ... mňam mňam 😀 obidve veľmi ľúbim ... ale dlho som ich nerobila...cez víkend ideme na hríby tak možno bude tá hríbiková...

Odpovedz
21. aug 2015
avatar
1mirka1
autor

ja vam dakujem ako som napisala pre mna je to nieco nove ale asi vyskusam urobit aby som vedela aspon ako chuti ,podla mna to musi byt mnamka na sviatky 🙂 a tak to ma byt
letia vam srdiecka a zelam krasny vikend🙂@minimidimaxi, @betunka39, @kibuk, @s_i_s_a

Odpovedz
21. aug 2015
avatar
1mirka1
autor

@minimidimaxi moja dufam ze prislo srdiecko ,,,vidis ,,si si to odniesla ty.-)

Odpovedz
21. aug 2015
avatar

@1mirka1 dakujem 🙂

Odpovedz
21. aug 2015
avatar

@1mirka1 dakujem za ❤ a krasny vikend prajem 😊

Odpovedz
21. aug 2015
avatar

@1mirka1 jeeeej,dakujem 💗

Odpovedz
21. aug 2015
avatar

@1mirka1 dakujem a taktiez prajem krasny vikrnd.Inak ked si to vygoogljs a poovnas je to nieco ako viedenska ci karlovarska knedla.len s obmenami.

Odpovedz
21. aug 2015
avatar

u nás to není veľkým zvykom, ale od kedy som to ochutnala u svokry sa neviem ojesť... tam je to veľkou tradíciou a recept mám od svokry, ktorá aj tu súťaž vyhrala 😀 je to fakt mňamka..
4 rožky nakrájať na malé kocky
15 žltka vymiešať - vyšľahať a namáčať do nich nakrájané rožky
mäso - 1,50 kg moze aj viac
zmiešať rožky a žltka s mäsom
čierne korenie, cesnak ,cibuľa,petržlenová vňať
pridáme 3 lyžice polohrubej múky, do ktorej sme pridali 1 lyžičku prášku do pečiva
1 dkg droždia
nakoniec pridáme sneh z 15 vajec
pekáč vymastíme masťou a pomaličky pečieme v rúre

Odpovedz
21. aug 2015
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
1mirka1
autor

@betunka39 ok,pozriem,dakujem😉

Odpovedz
21. aug 2015
avatar
1mirka1
autor

@zogginka dakujeme za recept 😉 pekny vikend,leti srdiečko

Odpovedz
21. aug 2015
avatar

@1mirka1 ďakujem pekne tiež prajem krásny vikend...🙂

Odpovedz
21. aug 2015
avatar

Pre mna nieco tiez doteraz nepoznane, takze sa tesim na recepty cez tyzden v ramci sutaze o srdiecka 🙂 a pekny vikend prajem 🙂

Odpovedz
21. aug 2015
avatar
1mirka1
autor

@mytylka 😉 💙

Odpovedz
22. aug 2015
avatar

@1mirka1 Dakujem 🙂

Odpovedz
22. aug 2015
avatar

u nas sa na velku noc robi velkonocny baranok-je to tiez plnka, ale inak robena

Odpovedz
26. aug 2015
avatar

zial nemam fotku, nakrajane zemle poliat horucim mliekom, nakrajane udene mäso, klobasu, koleno. Na 1zemlu 1vajce. Zltka extra z bielok sneh, sol, korenie, majoranka, varene vajce, trosku PDP vsetko zmiesat dat na pekac (srnci chrbat) a upiect, alebo do sacku a uvarit

Odpovedz
26. aug 2015
avatar
1mirka1
autor

@lokalistin dakujem ,leti srdiecko

Odpovedz
27. aug 2015
avatar
Odpovedz
27. aug 2015