u nás to nie je pravidlom robiť, robime len velkonočnu hrudku, ale plninu poznam. ja ju robim aj cez rok.. Robi sa to z rožkov namočených v mlieku, opražena cibulka na masti, do toho ide udene masko varene, žltky, korenie, soľ, ja davam aj petržlenovu vnať, naša strynka dava aj klobasku na kolieska, ale ja nie. Nakoniec sa dava sneh z bielkov .Niekto dava do formy na srnči chrbat upiecť do rury na 180 stupnov, ale ja si davam do sčka a do vriacej vody na 20 minut. ALe ako vravim ,ja skor cez rok robim, ako na Velku noc. Miekde je to však tradicia.
My veľkonočnú plnku nerobíme, nie je to u nás zaužívané. Robím dve plnky - jednu s restovanou kuracou pečienkou a jednu s restovanými hubami (tzv.hubník) ... mňam mňam 😀 obidve veľmi ľúbim ... ale dlho som ich nerobila...cez víkend ideme na hríby tak možno bude tá hríbiková...
@minimidimaxi moja dufam ze prislo srdiecko ,,,vidis ,,si si to odniesla ty.-)
u nás to není veľkým zvykom, ale od kedy som to ochutnala u svokry sa neviem ojesť... tam je to veľkou tradíciou a recept mám od svokry, ktorá aj tu súťaž vyhrala 😀 je to fakt mňamka..
4 rožky nakrájať na malé kocky
15 žltka vymiešať - vyšľahať a namáčať do nich nakrájané rožky
mäso - 1,50 kg moze aj viac
zmiešať rožky a žltka s mäsom
čierne korenie, cesnak ,cibuľa,petržlenová vňať
pridáme 3 lyžice polohrubej múky, do ktorej sme pridali 1 lyžičku prášku do pečiva
1 dkg droždia
nakoniec pridáme sneh z 15 vajec
pekáč vymastíme masťou a pomaličky pečieme v rúre
u nas sa na velku noc robi velkonocny baranok-je to tiez plnka, ale inak robena
zial nemam fotku, nakrajane zemle poliat horucim mliekom, nakrajane udene mäso, klobasu, koleno. Na 1zemlu 1vajce. Zltka extra z bielok sneh, sol, korenie, majoranka, varene vajce, trosku PDP vsetko zmiesat dat na pekac (srnci chrbat) a upiect, alebo do sacku a uvarit
@lokalistin dakujem ,leti srdiecko

No musim vyzistiť od maminy co je to 🙂