icon
1 / 1
avatar
1mirka1
autor

špenátové halušky s nivou a pórom
125g g čerstvého,,ja som mala čerstvé listy alebo mrazeného špenátu
150g polohrubej muky
20g hladkej muky
1 vajce
2 malé strúčiky cesnaku
soľ
syr alebo parmezán na posypanie

Omáčka:
200 g šampiňónov
250 ml smotany na šlahanie
100 g syra niva
1 menši pór olej –

Postup omáčka :Na panvici na troške oleja orestujeme na tenké pásiky nakrájané šampiňóny s kolieskami póru do sveloružova. prilejeme smotanu, pridáme rozdrobenú nivu a necháme prevrieť, kým sa syr nerozpustí a omáčka nezhustne. na tanier naložíme halušky, zalejeme ich omáčkou a posypeme struhaným parmezánom.,kto chce môže na rýchlo pripraviť vyklepané plátky mäsa namočené v marináde .

Čerstvý šalát z mixujeme aby to išlo lahšie pridáme do mixéra vajíčko ,
Cesto si dáme do misky a pridáme múku, vajcia, roztlačený cesnak, soľ, aby vzniklo polotuhé cesto,vzdy vyskušajte hodiť do vody jednu halušku a podĺa toho viete či potrebujete viac múky,na dohustenie cesta som zvolila hladkú múku ,. cesto pretlačime cez sito na halušky do vriacej osolenej vody. halušky necháme prevrieť, a keď vyplávajú na povrch, scedíme ich
.

Halušky sú chutné keď do omáčky pridáte aj kukuricu emoticon

Dobrá rada : Pri cestovinách haluškách , vždy platí , že omáčka čaká na cestoviny , nie naopak .Omáčku si môžete pripraviť oveľa skôr ,cestoviny naopak dávajte do hrnca , až keď sa blížia hostia alebo čas obeda ,večere

Ak by ste chceli k haluškám mäso stačí rýchlo nakrájať plátky, naložiť do marinády a opiecť

Odpovedz
4. aug 2015
avatar

mnaaaaaaaaam, dakujem

Odpovedz
4. aug 2015
avatar

Milujem spenaaat a nivu tiez 😉

Odpovedz
4. aug 2015
avatar

Mňam, robíš mi chute

Odpovedz
4. aug 2015
avatar
Odpovedz
4. aug 2015