icon

Chuť regiónu
Gazdinky, kuchárky aj ich maminky každý piatok budeme zisťovať, aké jedlá sa v slovenských regiónoch považujú za dedičstvo kuchyne starých mám. Piatok zistíme a do budúcej stredy si jedno jedlo aj uvaríme.
Poďte so mnou hľadať poklady slovenskej kuchyne ale i tradičné recepty, ktoré sa v danom regióne považuje za tradičné, prečo sa práve toto jedlo v danej oblasti varievalo a stále varí.
Skúsime na to prísť ,vysvetliť a možno aj navariť #chut_regionu
Ten, kto vyhrá jej nick, udáva ďalšiie slovíčko o ktorom bude reč a varenie 🙂
Dneska začnem ja našou Banskobystrickou chuťovkou, ktorú majú všetci radi ,,Grís .. ak ste tipovali Krupicovú kašu, tipovali ste správne, ale do teraz neviem zistiť kto a prečo ju tak nazvali. Každý kto napíše do komentára Váš názov krupicovej kaše v regióne a oblasť, vieš aj prečo sa tak volá, dostaneš ❤
Od dneska môžete začať variť váš tradičný recept na krupicovú kašu do stredy, pridaj fotku a recept do svojho blogu označ #chut_regionu
Štvrtok bude vyhlásenie najlepšieho receptu s jedlom. Prvé miesto 10 srdiečok, druhé miesto 6 srdiečok, tretie miesto 3
srdiečka.
Ten, kto vyhrá jej nick, udáva ďalšie slovíčko o ktorom bude reč a varenie 🙂

Verím že prídeme na slová, názvy jedál, ktoré bežne jedávame ale nepoznáme a hlavne spoznáme chuť a nové recepty z regiónov.
#srdiecko #chut_regionu

2