icon
1 / 14
ja som miesto smotany do cesta použila Griego natural
avatar
1mirka1
autor

Recept:
Smotanové langoše
1kg hladkej múky
2 vajcia
400ml mlieka
250ml kyslej smotany
4lyž soli
50g droždia uz som skúšala aj s jednej kocky 42g postačí
kocka cukru,
prílohy : roztlačený cesnak, postrúhaný syr ,kečup, smotana
Deň vopred si pripravíme cesto :
Do 200ml vlažného osladeného mlieka dáme napučať droždie .Pridáme ostatné prísady a vypracujeme cesto.Vložíme ho do väčšieho mikroténového vrecka a dáme do chladničky. Cesto vydrží v chladničke 3-4 dni
Mastnými rukami vyformujeme z cesta asi 20 bochníkov necháme ich ešte nakysnúť a každý povyťahujeme tak, aby vznikol kruh. Na horúcom tuku vyprážame z obidvoch strán.
Hotové langoše potierame rozotretým osoleným cesnakom/ pridáme trošku vody / ,smotanou a posypeme strúhaným syrom. Podľa chuti môžeme ešte pokvapkať kečupom.
Cestom mám viac krát odskúšané je výborné 
Dobrú chuť!!!

Odpovedz
12. dec 2014
avatar

urcite vyskusam, langose sa chystam urobit uz davno, len som asi cakala na ten spravny impulz....

Odpovedz
12. dec 2014
avatar
1mirka1
autor

@stefanyj dúfam že práve prišiel ,inak som zlyhala🙂

Odpovedz
12. dec 2014
avatar

@1mirka1 odskusane .fakt najlepsie cesto na langos..

Odpovedz
6. feb 2015
avatar

podľa tohto receptu som robila viac raz, langoše sú vyborne, Cesto nechávam v chladníčke v plastovej zatváracej nádobe aj 4 dní.

Odpovedz
25. feb 2015