Lasagnová polievka 16. január 2015 o 15:57 Potrebujeme: 2 lyžičky olivového oleja klobása 3 cibule 4 strúčiky cesnaku 2 lyžičky oregana http://goo.gl/uGliyP 1/2 lyžičky mletej červenej papriky 2 plechovky paradajkového pretlaku 2 paradajky 2 bobkové listy 0,6 l kurací vývar fusilli cestoviny bazalka soľ a mleté čierne korenie, podľa chuti Syr podľa chuti
Postup: Na strednom plameni si vo veľkom hrnci rozohrejeme olivový olej, na ktorom si opečieme nakrájanú klobásu. Po 5 minútach pridáme nasekanú cibuľu a varíme, kým nezmäkne. Postupne pridávame cesnak, oregano, červenú papriku a paradajkový pretlak. Všetko dobre premiešame a povaríme 4 minúty.
Na záver pridáme na kocky nakrájané paradajky, bobkový list a kurací vývar. Keď zmes privedieme k varu, teplotu znížime a dusíme 30 minút. Cestoviny si môžeme pripraviť samostatne a pridať do taniera pred naberaním polievky alebo ich pridáme neuvarené do zmesi a varíme spolu s polievkou, kým nie sú al dente. Tesne pred podávaním vmiešame bazalku, dochutíme soľou a korením a vrch posypeme vrstvou nastrúhaného syra podľa chuti– parmesan, mozzarella. Dobrú chuť.
Lasagnová polievka
16. január 2015 o 15:57
Potrebujeme:
2 lyžičky olivového oleja
klobása
3 cibule
4 strúčiky cesnaku
2 lyžičky oregana http://goo.gl/uGliyP
1/2 lyžičky mletej červenej papriky
2 plechovky paradajkového pretlaku
2 paradajky
2 bobkové listy
0,6 l kurací vývar
fusilli cestoviny
bazalka
soľ a mleté čierne korenie, podľa chuti
Syr podľa chuti
Postup:
Na strednom plameni si vo veľkom hrnci rozohrejeme olivový olej, na ktorom si opečieme nakrájanú klobásu. Po 5 minútach pridáme nasekanú cibuľu a varíme, kým nezmäkne. Postupne pridávame cesnak, oregano, červenú papriku a paradajkový pretlak. Všetko dobre premiešame a povaríme 4 minúty.
Na záver pridáme na kocky nakrájané paradajky, bobkový list a kurací vývar. Keď zmes privedieme k varu, teplotu znížime a dusíme 30 minút.
Cestoviny si môžeme pripraviť samostatne a pridať do taniera pred naberaním polievky alebo ich pridáme neuvarené do zmesi a varíme spolu s polievkou, kým nie sú al dente.
Tesne pred podávaním vmiešame bazalku, dochutíme soľou a korením a vrch posypeme vrstvou nastrúhaného syra podľa chuti– parmesan, mozzarella. Dobrú chuť.