icon
1 / 1
avatar

Prosím ta aku si robíš ryžu???

Odpovedz
7. jan 2018
avatar

Jednu krabicku s tym maskom a ryzou poprosim hned sem 😉

Odpovedz
7. jan 2018
avatar
1mirka1
autor

@mercedes290
je to v praxi ale napriklad nieco podobne ako na talianske rizoto tu navod
Ako na pravé talianske rizoto krok za krokom
- ryže na rizoto: Arborio, Carnaroli

Ako postupovať?

Keď máme hotový vývar, postup prípravy rizota je veľmi jednoduchý. Akonáhle sa naučíš, v akej chvíli, čo pridať, výborný pokrm si vykúzliš presne podľa seba za prekvapivo krátky čas. 🙂

Nakrájame si cibuľku a orestujeme ju na troške olivového oleja.
Následne nasypeme ryžu (na 4 porcie – 1 hrnček suchej ryže – nepreplachujeme). 2 minútky každé zrniečko ryže obaľujeme v olivovom oleji. Dávame si na tom záležať. 🙂
Vývar si zohrejeme, aby bol horúci a po naberačkách prilievame do ryže. Dáme len toľko, aby bola ryža prikrytá. Pridáme soľ, korenie a kurkumu, nech má krásnu zlatú farbu. 🙂 Hrniec prikryjeme a necháme variť.
Vývar prilievame vždy, keď sa nám odparí, aby sa nám ryža neprilepila. Obvykle každých 5 – 10 minút. Niektorí ľudia ryžu neustále miešajú, ale necítim rozdiel v chuti medzi týmito 2 variantmi. A garantujem vám, že po pol hodine miešania vám nebude všetko jedno, preto uprednostňujem odokrývanie ryže každých pár minút a následné dolievanie vývaru. 🙂
https://fitshaker.sk/ako-na-prave-talianske-riz...
ked varim ryza parboiled, alebo basmati , jasminovu atd tiez podobne,

Odpovedz
7. jan 2018
avatar
1mirka1
autor

@tatarida jaj mne dochadza inspiracia, potrebujem aj ja par novych 😉

Odpovedz
7. jan 2018
avatar

Len prilohu a v robote kuskus, cerstvo zaliaty horucou vodou z kavovaru. Premiesat d prilohou a je to teple.

Odpovedz
7. jan 2018
avatar
1mirka1
autor

@elfka.elfka ten je naozaj fajn , dakujem 😘

Odpovedz
7. jan 2018