@myskahryzka este sa ppkukam a dam vediet. Pohariky som nasla na sk cez internet .
@myskahryzka a preco chces kanvicu? V tureckom caji je dolezite kolko caj luhujes a potom si dolievas tepmu prevarenu vodu . Zalezi co od caju ocakavas. Viac kofeinu alebo menej.
@myskahryzka tak to ano. Urcite to potesi . Ak mi bliskne do oci, na nakupoch sme este neboli . Dam vediet. A aj mas daku vybratu? Inspiruj ma. Budem mat krasnu pamiatku.
@1mirka1 No oni ti turci, kedze to piju na dennej baze, to maju v ramci pohodlnosti uz ako rychlovarne kanvice, ja by som vsak chcela taku tradicnu, na sporak. https://www.alibaba.com/product-detail/Turkish-... alebo https://www.ebay.com/itm/Turkish-TEAPOT-TeaMake...
Maju, to si iste videla, aj s takou nadobou na "ohen" , resp na ohrievanie pod tym, co sa mi paci este viac. Nieco taketo http://turnabakir.com/urun/makine-baskisi-bakir...
@myskahryzka
Po goglils som len vysvetli.mi aky je vysledok a plus tych dvojitych? Neviem na to.prist😁😉
@1mirka1 Turecky caj v tych konvicach sa vari tak, ze do hornej sa da len suchy caj, do spodnej sa da varit voda. Ten horny sa tam len tak nasucho ohrieva. 😀 . Ked voda zovrie a caj v hornej uz rozvoniava , spodnou kanvicou s vodou sa zaleje caj v tej hornej. Do kanvice s vodou sa zase doplni voda, da sa spat na ohen, horna sa nasadi na dolnu a necha aspon 20 min luhovat. Potom sa to zalieva tak, ze sa da trochu toho silneho vyluhu a zaleje sa cistou vriacou vodou z kanvice. Turci si robia pomery tak 1-2. No a teda osladi sa jak slak a popija sa z tych fajnych poharikov ako si to robila dnes ty. 😀


Som zvedavá ;)