icon
2 / 10
cesto je veľmi dobré
avatar
1mirka1
autor

Celozrnné kaiserky
Potrebujeme

250ml teplej vody
2/3 čerstvého droždia
2PLolej alebo masť
1 KL cukru
2 KL soli
1 žltko
400g celozrnnej pšeničnej múky
100g celozrnej špaldovej hladkej muky
Na potretie 1 bielok ,ľanové semiačka ,sézamové a ovsené vločky

POSTUP -Domáce pekárne - program cesto - suroviny vložím do pekárničky
Po vykysnutí z cesta si urobíme tenší valček ,rozkrájame na 10 - 12 rovnakých kusov ktoré vytvarujeme do placky ,reznu stranu som prevrátila ako do klobúčika ,nechala na plechu vyloženým papierom na pečenie alebo silikonovej forme a nechala ešte aspoň 20min.podkysnúť,urobíme nárezy podľa svojej fantázie ,natrieme bielkom ,posypeme a podľa chuti posypeme , dáme piecť na 180st asi tak 25 – 30min .

Odpovedz
5. mar 2015