Haruľa s kyslou kapustou• 750g zemiakov• 1 cibuľa• 5 strúčikov cesnaku• Soľ, mleté čierne korenie, majorán• 1 lyžička rasce• 3 vajcia• 50ml sladkej smotany• 5 lyžíc polohrubej múky• 250g kyslej kapusty• 150 g údenej slaniny• Petržlenová vňaťZemiaky ošúpeme, umyjeme a postrúhame. Osolíme ich, pridáme koreniny, pokrájame cibuľu i roztlačeným cesnak, vajcia rozmiešané v smotane a múku. Všetko spolu dobre premiešame
Cesto rozmerne rozotrieme na vymastený plech a pečieme asi 40 minút. Potom haruľu posypeme vrstvou kyslej kapusty a ešte krátko zapečieme.
Mňááám 🙂
Už ako mi sliny tečú? Mňam 😋
Mňamka 🙂...ja dávam normálne kyslú kapustu do cesta,je to super aj šťavnaté 🙂
#chut_regionu
Haruľa s kyslou kapustou
• 750g zemiakov
• 1 cibuľa
• 5 strúčikov cesnaku
• Soľ, mleté čierne korenie, majorán
• 1 lyžička rasce
• 3 vajcia
• 50ml sladkej smotany
• 5 lyžíc polohrubej múky
• 250g kyslej kapusty
• 150 g údenej slaniny
• Petržlenová vňať
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a postrúhame. Osolíme ich, pridáme koreniny, pokrájame cibuľu i roztlačeným cesnak, vajcia rozmiešané v smotane a múku. Všetko spolu dobre premiešame
Cesto rozmerne rozotrieme na vymastený plech a pečieme asi 40 minút. Potom haruľu posypeme vrstvou kyslej kapusty a ešte krátko zapečieme.